Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Reportaje
Religie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16575
De la 07 Ianuarie 2003
122876642
Editorial

Disperaţi, mogulii continuă lupta

  • Ioan Rotundu
  • 7 December 2009, 23:00
Aşa cum toţi cei cu picioarele pe pământ şi cunoscători a jocurilor politice interne şi internaţionale au anticipat, Traian Băsescu a câştigat alegerile. De-a lungul mai multor editoriale am tot scris de ce Traian Băsescu va rămâne preşedintele României şi de ce Mircea Goană nu va avea câştig de cauză.
Românii au votat, alţii au decis. Dealtfel numai aşa se şi explică cum de uriaşele forţe care s-au unit împotriva lui Băsescu n-au reuşit să-l dărâme. Geoană nu va avea câştig de cauză asupra contestaţiei depusă de PSD asupra rezultatului alegerilor. Dacă în locul său s-ar fi aflat Băsescu, da, acesta ar fi primit câştig de cauză.
Din toată această descătuşare de forţe a celor trei moguli a câştigat mai întâi Uniunea Europeană şi apoi românii. UE şi-a asigurat liniştea pentru următorii cinci ani, linişte din partea Rusiei şi a puterii sale de penetrare în Europa prin România. Românii s-au asigurat că, în ambiţiile sale de mare reformator al clasei politice româneşti, Traian Băsescu va duce la îndeplinire dorinţa românilor exprimată prin votul dat la referendum.
Cine îşi aminteşte de ultima confruntare Băsescu – Geoană, cred că a sesizat grija cu care Geoană se manifesta faţă de degradarea relaţiilor româno-ruse şi răspunsul dat de Băsecu că nu vrea relaţii de vasal, ci pe picior de egalitate.
Dacă Băsescu are o mare problemă cu formarea unui guvern stabil, care să se bucure de o majoritate parlamentară, Geoană are altfel de probleme, mult mai sensibile. Aşa cum am scris în serialul „Bilderbergerii trădării naţionale”, în spatele lui Geoană s-a aflat Rusia, cu interesele sale energetice asupra României şi Uniunii Europene.
L-aţi mai văzut pe la televizor ieri şi astă noapte pe Cozmin Guşă? Nu. Rolul lui s-a terminat, iar omul s-a dat la fund şi nu va mai apărea degrabă în public. Numai că în urma sa a rămas Geoană să plătească ruşilor şi mogulilor oalele sparte.
În această campanie PSD a cheltuit sume uriaşe, nici nu ne imaginăm noi câte zeci de milioane de euro, numai că totul a fost bine camuflat de Antenele lui Voiculescu şi Realitatea lui Vântu. Banii par să fi venit de la ruşi via Lukoil, Patriciu având şi el rolul său de verigă intermediară. Tortul puterii era împărţit. Ruşii voiau Transgazul, prin intermediarul Patriciu, Vântu râvnea la Poşta Română şi Voculescu la salinele ţării. Crin Antonescu avea rezervat postul de preşedinte al Senatului, bufonul Klaus fiind numai decorul politic care să le dea românilor impresia că asocierea nefirească PNL – PSD s-a realizat numai din dorinţa sinceră de a salva destinele României, puse în pericol de zmeul cel turbat Traian Băsescu.
Când Neculai Popa, devalizatorul SOV Invest în numele lui Vântu, a fost arestat în Indochina, Geoană a răspuns prezent, în miez de noapte, la solicitarea lui Vântu de a veni la el acasă, cuprins de teama mărturiilor pe care le poate depune Popa, odată adus în ţară. Iar Psotănacul s-a dus, nerealizând că este urmărit pas cu pas de oamenii lui Băsescu.
Acum, că a pierdut alegerile, Geoană are de dat socoteală atât ruşilor cât şi mogulilor. Dar mai are de răspuns şi răzvrătiţilor din PSD, nemulţumiţi că nu mai revin la guvernare. Contestaţia alegerilor este boală lungă pentru moartea politică sigură a lui Geoană. Nimic altceva. Cezar ar fi strigat „Alea iacta est”. Au strigat Iliescu şi baronul vrâncean Oprişan, care au declarat că a contesta alegerile nu-i în avantajul PSD.
Ce are de plătit, Prostănacul va plăti cu vârf şi îndesat. Problema cea mare este la Băsescu. România are nevoie de un guvern, şi încă foarte repede. Iar Băsescu n-are prea multe variante la dispoziţie. Varianta cu PNL este cea mai realistă. Dar liberalii trebuie să se răfuiască şi ei cu ambiţiosul Crin Antonescu, care nu va putea decide decât numai în raport de mesajul pe care i-l va transmite Patriciu. Iar mogulii n-au luat încă o decizie. Ei continuă lupta prin Geoană şi contestaţia sa asupra alegerilor. Nu cred că acesta-i mijlocul prin care vor ieşi din clenciul în care s-au băgat singuri. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


La Flămânzi, de Moş Nicolae, s-a votat roşu, dar cu pete …portocalii!!!
Două surori cu o poveste de viaţă incredibilă
147.600 de români au votat în afara frontierelor
votul lor a hotărât Preşedintele României
Rezultatele din Chicago si Detroit: 80.85% pro-Basescu
Drumeţie la munte pentru românii din Elveţia
Colindul românesc a împodobit sufletele românilor ortodocşi din Ungaria
Porc în stil Italian
Aluzia Mariei către Ion
Horoscop
Românul şi VINE VACANŢA!
Ţurcanu şi Trandafira
I-a ciuruit!
Program TELE'M Botoşani, marţi
Zeci de apeluri telefonice la 112 în ziua alegerilor
PDL Botoşani - învins acasă, victorios la Bucureşti
Grupul „Cheia Sol” cântă din nou alături de Filarmonica Botoşani
Criza economică nu a băgat la apă datornicii botoşăneni
Copiii din centrele de plasament l-au aşteptat pe Moş Nicolae
În sediul PSD – aroganţă şi laşitate
Profesorii nu vor examen de titularizare organizat în plan local
Limita de pensionare se va prelungi mai repede decât s-a stabilit
Spitalele fac economii şi unde nu trebuie
Reglementări privind scutirile medicale pentru elevi
Schimbări fundamentale în Coşula
atât ca mentalitate cât şi la nivelul relaţiilor între români şi ţigani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog