Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Ultima oră
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25127
De la 07 Ianuarie 2003
122885194
Editorial

Dublă lovitură

  • Ioan Rotundu
  • 25 April 2010, 23:00
După ce a închis peste o sută de mii de firme anul trecut, prin introducerea impozitului forfetar şi alte peste 30 de mii în primul trimestru al acestui an, Guvernul Boc a declanşat asaltul asupra ţăranilor care fac agricultură de subzistenţă. De peste două mii de ani, de când istoria a stabilit că ne-am format ca popor, ţăranul român şi-a vândut la piaţă produsele din gospodărie fără a avea vreo oprelişte.
A trebuit să treacă două mii de ani ca la români să se nasc㠄geniul din Cluj”, care să inventeze, la propunerea beţivanului de ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu, bonul fiscal pentru ţărani. Această piticanie de Boc, el însuşi fiu de ţăran, odată ajuns premierul României, în loc să uşureze viaţa celor din agricultură, le-o transformă într-un iad. Cred că şi diavolii din iad sunt mai umani şi miloşi cu cei năpăstuiţi de soartă decât cei din Guvernul Boc.
Unde s-a mai pomenit să vezi ţăran la piaţă, având în faţă vraful de pătrunjel şi mărar iar alături o casă fiscală de marcat? Nu cred că se putea inventa bătaie de joc mai mare decât aceea s-o vezi pe mătuşa Profira, îndoită din şale de bătrâneţe, cu cinci ouă în băsmăluţă, luată la întrebări de burtosul de comisar financiar că nu are casă fiscală cu ea. Nu m-aş mira să văd prin piaţă trupe de mascaţi cum culcă cu faţa la pământ pe zarzavagiul de ocazie, încătuşându-l pentru că nu şi-a fiscalizat varza sau morcovii.. Guvernul Boc ar fi în stare şli de aşa ceva.
Scriam într-un recent comentariu al meu postat pe blog că preşedintele Băsescu şi Guvernul Boc ne oferă un întreg circ cu modificarea Constituţiei, circ menit să ne distragă atenţia de la ceva. Iată că acel ceva s-a materializat într-o ordonanţă guvernamentală prin care ţăranul este de azi obligat să-şi vândă la piaţă zarzavaturile numai dacă are alături casă fiscală de marcat. În această săptămână vor mai apărea şi alte scorneli guvernamentale în materie de impozite şi taxe.
După ce au aprobat ordonanţa pe ascuns, ca nişte mişei ordinari, după ce presa a descoperit ce se ascunde cu adevărat în spatele ei, cei din Guvernul Boc s-au ascuns de a mai da ochii cu românii iar cei din ministerul Agriculturii ne mint în faţă şi deformează realitatea.
Cert este că Guvernul Boc a introdus un nou impozit pe munca ţăranilor, fără a-l dimensiona deocamdată. Probabil că aşteaptă să se stingă primele reacţii de protest, care pe la români ţin vreo trei zile, după care să le spună ţăranilor şi ce sume au de plată pe pătrunjelul cultivat în grădină sau pe oul de sub găină, vândut la piaţă. Până când se va stabili şi cuantumul impozitului, cineva are a-şi freca mâinile. Acel cineva este un importator de case fiscale de marcat. Stocul său se va epuiza în câteva săptămâni, căci vor fi şi ţărani nevoiţi să respecte legea, dacă nu vor să rişte şi să-şi vândă produsele la colţuri de stradă.
Aşadar, dublă lovitură din partea guvernului Boc. Prima: fiscalizarea producţiei din curtea ţăranului. A doua: crearea pieţei de desfacere la casele fiscale de marcat ale unui susţinător de bază al PDL-ului. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Oftica elevilor
Horoscop
Un singur partid al AIE nu este controlat de ruşi
„Armata rusă a tras în soldaţii noştri în timpul conflictului de pe Nistru...”
50.000 de firme ale românilor în Italia
De la „cocoş” în România, la porumbei in Italia
ANI are în lucru dosarele a peste 100 de parlamentari, "un sfert din Parlament"
Pentru mine relaţia cu Băsescu a fost o mare deziluzie, o mare decepţie
Banca a profitat de criză pentru a realiza profituri considerabile
Medalie de aur la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva
Relansarea economică este mai puternică decât estimările iniţiale - G20
Baroneasa teroristă vrea din nou şefă la Poştă
Conducere cu permisul suspendat şi uz de fals la Todireni
Peste douăzeci de spanioli vin să sondeze infrastructura botoşăneană
Arta sub igrasie
Proasta târgului!
Angajaţii de la protecţia Copilului au salarii cu 30% mai mici
Patru disponibilizări la fiecare sută de angajaţi bugetari
Ministrul Educaţiei, cap de afiş la casele de pariuri
În loc de bani, infecţiile nosocomiale vor fi tratate cu controale
În loc de bani, infecţiile nosocomiale vor fi tratate cu controale
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog