Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Miercuri: 2 Septembrie 2009

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Caricaturi
Evenimente
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6658 lei
1 USD = 4.0493 lei


Număr accesări
Astăzi:
12059
De la 07 Ianuarie 2003
63871883
Editorial

Erou?! Nu, laş!

  • Ioan Rotundu
  • 1 September 2009, 23:00
Ieri, redacţiile mediei botoşănene au primit un comunicat emis de către Biroul senatorial al senatorului liberal Liviu Câmpanu. Prin acest comunicat, senatorul Câmpanu a încercat să pozeze în postura de erou, de politician integru care nu acceptă ca personalitatea sa să fie amestecată în fapte mârşave. Total fals!
Liviu Câmpanu este la rândul său exponent al actualei clase politice, a crescut odată cu ea, este parte integrantă al acesteia şi este o părticică din imoralitatea care o domină. A încerca acum să se lepede de satana nu mai poate, pentru că nu trebuia să se înfrăţească cu ea, nu trebuia să-i accepte cultul malefic şi nici pe noi nu ne mai poate convinge emoţional că este o victimă a sistemului din care face parte.
Câmpanu a servit cu fidelitate sistemul politic românesc care a distrus speranţele românilor. Numai că a făcut-o din postura de liberal, ceea ce nu-l diferenţiază de politicienii celorlalte formaţiuni politice. Senatorul poate că se hrăneşte cu speranţa că botoşănenii au uitat cum şi-a construit cariera politică. Poate că unii au uitat, dar sunt scrierile din presa locală, sunt faptele sale care-l vor urmări până la moarte.
Să dăm timpul înapoi şi să cu ajutorul unui remember să-l punem pe senator în situaţia de a-şi aminti ceea ce crede că a şters cu buretele din viaţa sa, devenind curat ca un nou-născut. Dealtfel, în comunicatul remis presei, senatorul îşi prezintă cariera politică, dar o face stil CV, trecând sub tăcere partea murdară a lucrurilor. Voi vizualiza din nou ceea ce el crede că s-a şters din conştiinţa publică.
Până în anul 2000 era un ilustru anonim dărăbănean, un medic modest în plan profesional dar dornic să descifreze tainele politicii şi să facă carieră. A reuşit să iasă în evidenţă în faţa preşedintelui PNL de atunci, Dinu Secrieru. Cu câteva cotlete prin restaurantele botoşănene, cu ceva sticle de bere golite, l-a câştigat pe Secrieru. Iar acesta l-a propulsat vicepreşedinte al PNL, spre nemulţumirea multora din partid, cu activitate meritorie.
Ajuns preşedinte al PNL printr-o manevră nu tocmai elegantă faţă de un bătrân liberal din Bucecea, care reînfiinţase PNL-ul la Botoşani imediat după decembrie 1990, Secrieru a fost înlăturat de la conducerea partidului tot printr-un complot, iar Câmpanu a contribuit din plin la detronarea binefăcătorului său.
Plecarea lui Ţâbuleac către PDL a fost momentul când, deputat fiind, Câmpanu a pus mâna pe preşedinţia partidului, anihilând orice grupare potrivnică dorinţei sale. Aşa cum el s-a băgat pe sub pielea lui Secrieru, tot aşa s-a băgat Florin Ţurcanu sub pielea sa. Iar Ţurcanu a răbdat şi a învăţat, trecând de la manifestările pline de umilinţă la aspiraţii mai înalte.
Când i-a venit bine, şi-a pocnit maestrul chiar în moalele capului, trăgându-i scaunul de sub fund, respectând tradiţia liberală ca preşedintele partidului să fie înlocuit prin manevre de culise şi lovituri pe la spate.
Deşi în perioadele de glorie liberală trăite sub guvernarea Tăriceanu, Câmpanu şi Ţurcanu au convieţuit în deplină înţelegere, armonioasă colaborare şi frăţească împărţire a privilegiilor puterii, în momentul de faţă între cei doi ura este viscerală.
Ţurcanu a pregătit minuţios partidul pentru a se putea instala preşedinte legitim şi nu interimar cum este în prezent. Senatorul Câmpanu s-a trezit lipsit de sprijin politic în partid. Duminică, 6 septembrie, va avea loc conferinţa judeţeană a PNL, când va fi ales noul preşedinte. Simţind că nu mai are nici o şansă în faţa lui Ţurcanu, senatorul Câmpanu s-a decis să părăsească partidul. Însă nu oricum, ci în postură de erou.
N-are decât să se creadă cât vrea erou, nu-i singurul care suferă de o dedublare a personalităţii. Însă un singur lucru este sigur. Demisia sa de ieri din PNL înseamnă şi sfârşitul carierei sale politice. Va fi senator până la expirarea mandatului, după care va fi şi el înghiţit de neiertătorul anonimat aşa cum s-a întâmplat cu toţi politicienii de până acum, care au părăsit scena politică. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (3)]


  
Aspiraţii în 2008, realizări în 2009
Pentru elevii din Frumuşica, iarna poate începe şi mâine
Voronin nu mai este preşedinte în exerciţiu
Din viitorul guvern de la Chişinău vor face parte miniştrii ai PL, PLD, PD şi AMN
Două decenii în veşmântul fiinţei noastre
Festivalul jumărilor din Otlaca-Pusta
Responsabilitatea verificării instalaţiilor interioare de utilizare a gazelor naturale
comunicat de presă
Unde şi-au petrecut vacanţa Andra şi Cătălin Măruţă?
”Jugaru Shukaru” revine în forţă
Horoscop
Constantin Conţac va sprijini un candidat la preşedinţie
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Drumul de la Vorona presărat cu blesteme
Un poliţist comunitar riscă sancţiuni penale
el a condus în stare de ebrietate
Cancelaria Prefectului a renunţat la un angajat
Karaoke la Judecătorie
Şantaj
Geoană nu mai este spaima nimănui
Promite salarii de vis
Directorul de la grupul şcolar Şendriceni a fost suspendat din funcţie
la IŞJ prezumţia de nevinovăţie nu există nici măcar nu se ştie pentru ce este anchetat
Cei din Sănătate par a se mulţumi cu promisiunile noii grile de salarizare
Elevii din clasele primare şi gimnaziale vor primi rechizite gratuite
Ciofu vrea sanatoriu special pentru medicii pensionari
Prefectul Roman nu s-a lăsat prins în capcana raportului şefului Gărzii de Mediu
experienţa din lumea interlopă nu l-a ajutat pe Rotaru
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: [email protected]
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!