Nu-i acuz pe acei comentatori care mi-au reproşat că sunt un fan Flutur, că am fost plătit să-i ridic osanele, că i-am preamărit faptele într-un mod ruşinos pentru mine. Fiecare dintre noi avem dreptul la opinie, la simpatii şi antipatii politice, la a ne implica în rezolvarea treburilor publice care ne privesc. Însă nu pot trece cu vederea afirmaţiile acelor candidaţi la Primăria Botoşanilor, care fără a avea în spate greutatea faptelor, voiau ca prin vorbe să distrugă munca de patru ani a lui Flutur. Unii au făcut-o împinşi de la spate de interesele de partid, cazul lui Gheorghe Sorescu. Alţii urmărind să mai fie odată ce-au fost, adică primar de Botoşani, cazul lui Florin Egner.
Dealtfel cea mai murdară şi josnică, perfidă şi neruşinată campanie a promovat-o, la adresa lui Flutur, Florin Egner. N-a învăţat nimic din campania purtată în cadrul alegerilor locale din vara anului 2004, când s-a folosit de aceleaşi mijloace condamnabile şi reprobabile. A rămas celebru acel vioclip cu primarul beţiv, aluzie directă la Cătălin Flutur. Vidioclipul a fost picătura ce-a umplut paharul de indignare a botoşănenilor cu bun simţ, care l-au votat pe Flutur. În această campanie lui Egner i s-a atribuit răspândirea prin cutiile poştale de la bloc a două manifeste prin care Flutur era acuzat de fapte greu de crezut că cineva le-ar putea comite. Din nou botoşănenii s-au raliat cu Flutur şi l-au votat.
Însă surpriza cea mare a acestor alegeri locale pentru Botoşani a venit din partea lui Gheorghe Sorescu, candidatul PNL. Sorescu s-a clasat pe locul trei, mult în spatele candidatului PSD Costică Macaleţi. Trebuie precizat că Sorescu este un caracter bine plămădit, ce inspiră credibilitate, ce poate fi oricând un bun primar al Botoşanilor. Ghinionul său a fost altul. El a fost perceput ca un candidat impus de PNL pentru a deschide drum clientelei de partid spre bugetul public municipal. Toţi botoşănenii au înţeles că în spatele corectitudinii sale stă corupţia promovată de unii lideri PNL. Ori botoşănenii au preferat să blocheze prin vot accesul fripturiştilor liberali la banii publici.
Apoi, Sorescu n-a avut în preajmă un staff de campanie care să-l îndrume corect. Primarul Flutur are multe puncte slabe în care putea fi atacat. Numai că aceste atacuri trebuiau promovate în mod diplomatic şi nu ex abrupto. Sorescu a mai făcut şi greşeala de a sancţiona iniţiativa lui Flutur de a înfrumuseţa Botoşanii, de a crea noi parcuri. Exact ceea ce botoşănenii au apreciat la Flutur. Mulţi simpatizanţi a pierdut prin condamnarea acestor acţiuni promovate de Flutur.
Flutur are în faţă patru ani ca să demonstreze că este capabil de noi fapte utile urbei Botoşanilor. Contracandidaţii săi au în faţă tot patru ani ca să gândească o strategie cu care să-l învingă în alegerile din 2012. Dacă vor mai rezita până atunci. Părerea mea!