Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Sănătate
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13208
De la 07 Ianuarie 2003
120868821
Editorial

Faptele au vorbit

  • Ioan Rotundu
  • 1 June 2008, 23:00
Cătălin Flutur a fost reales primar din turul întâi, zdrobindu-şi adversarii într-un mod ruşinos. Aşa cum am anticipat, succesul lui Flutur nu trebuie să surprindă pe nimeni. Botoşănenii l-au votat pentru că au văzut în el singurul primar de după 1990 care a urnit lucrurile din loc. De doi ani de zile Botoşaniul este un şantier. Orice şantier, deranjează, creează disfuncţionalităţi, incomodează mersul firesc al lucrurilor cu care ne-am obişnuit. Motiv pentru care Flutur a primit multe reproşuri, unele justificate, altele din invidia celor care au văzut în el un primar „periculos”. Periculos pentru că a depăşit pragul psihologic al şirului de vorbe goale, dând la iveală fapte. Iar faptele sale i-au înspăimântat pe cei care credeau că în urma alegerilor locale din 2008îi vor lua locul pe scaun.
Nu-i acuz pe acei comentatori care mi-au reproşat că sunt un fan Flutur, că am fost plătit să-i ridic osanele, că i-am preamărit faptele într-un mod ruşinos pentru mine. Fiecare dintre noi avem dreptul la opinie, la simpatii şi antipatii politice, la a ne implica în rezolvarea treburilor publice care ne privesc. Însă nu pot trece cu vederea afirmaţiile acelor candidaţi la Primăria Botoşanilor, care fără a avea în spate greutatea faptelor, voiau ca prin vorbe să distrugă munca de patru ani a lui Flutur. Unii au făcut-o împinşi de la spate de interesele de partid, cazul lui Gheorghe Sorescu. Alţii urmărind să mai fie odată ce-au fost, adică primar de Botoşani, cazul lui Florin Egner.
Dealtfel cea mai murdară şi josnică, perfidă şi neruşinată campanie a promovat-o, la adresa lui Flutur, Florin Egner. N-a învăţat nimic din campania purtată în cadrul alegerilor locale din vara anului 2004, când s-a folosit de aceleaşi mijloace condamnabile şi reprobabile. A rămas celebru acel vioclip cu primarul beţiv, aluzie directă la Cătălin Flutur. Vidioclipul a fost picătura ce-a umplut paharul de indignare a botoşănenilor cu bun simţ, care l-au votat pe Flutur. În această campanie lui Egner i s-a atribuit răspândirea prin cutiile poştale de la bloc a două manifeste prin care Flutur era acuzat de fapte greu de crezut că cineva le-ar putea comite. Din nou botoşănenii s-au raliat cu Flutur şi l-au votat.
Însă surpriza cea mare a acestor alegeri locale pentru Botoşani a venit din partea lui Gheorghe Sorescu, candidatul PNL. Sorescu s-a clasat pe locul trei, mult în spatele candidatului PSD Costică Macaleţi. Trebuie precizat că Sorescu este un caracter bine plămădit, ce inspiră credibilitate, ce poate fi oricând un bun primar al Botoşanilor. Ghinionul său a fost altul. El a fost perceput ca un candidat impus de PNL pentru a deschide drum clientelei de partid spre bugetul public municipal. Toţi botoşănenii au înţeles că în spatele corectitudinii sale stă corupţia promovată de unii lideri PNL. Ori botoşănenii au preferat să blocheze prin vot accesul fripturiştilor liberali la banii publici.
Apoi, Sorescu n-a avut în preajmă un staff de campanie care să-l îndrume corect. Primarul Flutur are multe puncte slabe în care putea fi atacat. Numai că aceste atacuri trebuiau promovate în mod diplomatic şi nu ex abrupto. Sorescu a mai făcut şi greşeala de a sancţiona iniţiativa lui Flutur de a înfrumuseţa Botoşanii, de a crea noi parcuri. Exact ceea ce botoşănenii au apreciat la Flutur. Mulţi simpatizanţi a pierdut prin condamnarea acestor acţiuni promovate de Flutur.
Flutur are în faţă patru ani ca să demonstreze că este capabil de noi fapte utile urbei Botoşanilor. Contracandidaţii săi au în faţă tot patru ani ca să gândească o strategie cu care să-l învingă în alegerile din 2012. Dacă vor mai rezita până atunci. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CXXVI)
(Ioan Rotundu)
Puricele surd
Horoscop
Program Tele'M Botoşani luni, 2 iunie
Susţine că va mai primi de la minister 60 miliarde lei vechi
Profesoară ignorantă, dar colţoasă politic
Devastatorii florilor stradale
Vreţi să lucraţi în Germania?
Buletin marcat cu ştampilă din 2004
În amintirea lui Eminescu
Flutur şi-a zdrobit adversarii într-un mod ruşinos
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă