Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Comentarii
Religie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
16954
De la 07 Ianuarie 2003
78486154
Editorial

Fariseii tot farisei rămân, indiferent de partid

  • Ioan Rotundu
  • 12 February 2009, 23:00
Ieri, fermierii crescătorii de animale şi producătorii individuali au demonstrat în Bucureşti pentru, culmea, să li se dea voie ca tot ce produc să poată vinde în ţara lor, aşa cum o fac de peste două mii de ani. Este o ruşine naţională ca propriul guvern să-şi condamne ţăranii crescători de animale în a nu mai avea voie să-şi valorifice produsele pe pieţele libere, să-şi condamne poporul în a nu mai avea dreptul să consume ce produce, ci să cumpere de la alţii, care au ştiut unde şi cum să plaseze comisioanele în euro.
Despre această interdicţie tâmpită şi extrem de păgubitoare pentru agricultura şi zootehnia românească, tot scriu din ianuarie încoace. Înţeleg că Guvernul Tăriceranu, premierul însuşi, s-a lăsat corupt şi pe ultima sută de metri a emis un ordin care pur şi simplu subminează economia naţională. Dar mă între, firesc şi justificat, Tăriceanu s-a lăsat corupt, dar Boc, premierul cel nou şi cinstit, de ce nu a luat măsura anulării sau suspendării aplicării ordinului, până când lucrurile se vor clarifica pe deplin? Nu cumva vaca pe care a muls-o Tăriceanu este acum în statului premierului Boc? Întreb, nu dau cu bâta!
Pe ministrul Remeş, acest Eliot Ness al lui Băsescu, care Daniel Morar de la DNA, şi pe care Monica Macovei a reuşit să-l prezinte prostănacilor din UE drept Greuceanu cel Viteaz, care luptă cu corupţia, ocrotită de Zmeul Zmeilor, care este Adrian Năstase Termopanul, pentru nişte caltaboşi, care nici nu erau de casă, l-au anchetat şi trimis în judecată. Pe cel care a emis ordinul, şi care este şeful unei Agenţiei Sanitar-Veterinar subordonată direct premierului, de ce nu l-au legat cei de la DNA? Pentru că efectiv este un ordin care subminează economia naţională şi favorizează importurile de produse alimentare pe valuta ţării, paguba pentru România fiind de cel puţin două ori ca dimensiune: blocarea dezvoltării zootehniei autohtone, diminuarea ponderii agriculturii în PIB, şomaj cât încape pe de o parte şi diminuarea rezervelor interne de valută, prin creşterea importurilor, de partea cealaltă.
În mai multe rânduri premierul Boc ne-a cerut să mâncăm din grădina proprie, adică din producţia internă şi să nu mai importăm produse alimentare, pentru că avem nevoie de rezerve valutare. Dacă-i pe aşa, atunci să ne lase să mâncăm ce producem şi să nu ne mai bage pe gât, prin malluri şi alte supermarketuri produse alimentare importate, pline de euri şi alte substanţe toxice.
Dar ca să mâncăm ce produce, ţăranul trebuie să aibă acces pe piaţă cu ceea ce produce Ori, şi premierul Tăriceanu şi actualul Boc, l-au fugărit pe ţăran.
Ce nu ni se spune, dar este o realitate, că în spatele acestui ordin sunt înalte interese. În primul rând şpaga dată de importatorii de produse alimentare a avut drept scop excluderea de pe piaţă a produselor autohtone pentru a se face loc celor din import. Apoi, netrebnicul de Sârbu, ajuns din nou ministrul Agriculturii, pentru că n-a primit bani suficienţi ca să plătească subvenţiile cuvenite prin lege crescătorilor de animale, a constatat că aberantul ordin emis sub premierul Tăriceanu îi este de ajutor. Ţăranii fermierii, crescătorii individuali, neavând unde să-şi vândă producţia, vor renunţa la creşterea animalelor. Şeptelul va scădea drastic, iar ministerul va avea foarte puţin de plătit cu titlu de subvenţii. O socoteală criminală, din punct de vedere economic. În China, dacă s-ar descoperi miniştri care să boicoteze economia ţării, ar fi împuşcaţi pe stadioane şi daţi ca exemplu pentru întreg guvernul.
La noi, aceşti sabotori ai economiei apar la televizor şi ne explică savant de ce nu mai avem voie să mâncăm brânza, laptele, ouăle etc., luându-ne de proşti Cică nu sunt comercializate în condiţii igienice, iar ouăle n-au marcată data când găina a terminat de cotcodăcit în poiată, admirându-şi ouatul din cuibar.
Ce minte diabolică a inventat astfel de inepţii? Ce înalt funcţionar public, plătit cu zeci sau poate chiar sute de milioane de lei, ajuns corupt, îşi bate joc de un întreg popor. Cui vor să vândă ei gogoşile cu regulile sanitar-veterinare? Până şi cei din UE au rămas uimiţi de ce-au putut inventa autorităţile române pentru a-şi bloca dezvoltarea economică. Desigur, vor încuraja aceste măsuri, pentru că le convin şi le vin în întâmpinarea propriilor interese.
Trăim vremuri grele, când aleşii poporului îi înrobesc pe alegători. Nişte farisei politici cum nu s-au mai întâlnit în istoria ţării de până acum, dar nici prin alte colţuri ale lumii. Farisei au fost cei din Guvernul Tăriceanu, farisei sunt şi cei din al lui Boc. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor XXX
(Ioan Rotundu)
Ţigări în valoare de 4.000 lei confiscate de poliţiştii de frontieră
Horoscop
Mica publicitate
Comunicat de presă IJU
Băsescu atrage atenţia că în primării conduse de maghiari românii sunt epuraţi
Secuii din Harghita n-au urmat îndemnul UDMR de a protesta împotriva statului român
Romanii din Ucraina ar putea trece mai uşor în Ţara Mamă
Ungaria scandalizată descoperă că are o "problemă ţigănească"
Focul din Australia nu s-a oprit şi este echivalentul a 500 de bombe atomice
Bruxellul, ţintă a spionajului rusesc
România, printre cele mai religioase ţări europene
Cine minte oare în situaţia exploatării platoului continental din Marea Neagră?
Acţiune omagială la biserica Sf. Parascheva
Ce apreciază Băsescu la Boc
Românul şi bodega
Drumarii umblă cu şopârle, voronenii cu reclamaţii
Ţâbuleac se simte nesatisfăcut de sancţiunile aplicate vinovaţilor
Revoltat pe taxa pusă pe apa de ploaie
Ţâbuleac este hotărât să strice planurile Ministerului Sănătăţii
Afrăsinei se familiarizează cu munca de subprefect
Sporurile profesorilor stau în votul consilierilor locali pentru buget
Dacă vor face economii la consumabile, vor trezi atenţia inspectorilor sanitari
Spitalul judeţean este sufocat cu internaţi şi de… criză de medici
Firma de asigurări Interamerican este total neserioasă
Şi ministrul Bazac are mania programelor de screening
IJU avertizează asupra pericolului de inundaţii
Cote de atenţie pe mai multe cursuri de apă
Comunicat de presă IJU
- 13.02.200, ora 14.30 -
Comunicat de presă IJU
- 13.02.200, ora 14.30 -
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă