Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3104
De la 07 Ianuarie 2003
123147099
pnl
Editorial

Flutur - cel mai puternic om al momentului

  • Ioan Rotundu
  • 5 April 2009, 23:00
Preşedintele PNL Botoşani, senatorul Liviu Câmpanu a fost ieri suspendat din funcţie cu întreg Biroul Judeţean, fiind stabilită o conducere interimară până va fi convocată Conferinţa judeţeană. Scenariul după care Câmpanu a fost demis de la conducerea PNL este aidoma celui după care s-a procedat la demiterea lui Conţac din fruntea PSD. Numai călăul a fost altul.
Ludovic Orban a fost liberalul împuternicit să vină la Botoşani şi să-i predea partidul lui Florin Ţurcanu. L-am avertizat pe senatorul Câmpanu că reprimirea în PNL a celor excluşi sau plecaţi din diferite motive nu va fi în avantajul său. Nu m-a ascultat, şi iată cum previziunile mele s-au împlinit. Cei readuşi în partid prin aşa zisa campanie „Iartă-mă!” au votat pentru suspendarea lui Câmpanu din funcţie. El i-a iertat, dar ei nu l-au iertat!
Abia după ce a fost demis, Câmpanu a realizat că sacrificarea sa este de fapt împlinirea dorinţei celor din PDL. Prefectul Roman, preşedintele Consiliului Judeţean Mihai Ţâbuleac, nu l-au iertat pentru că s-a ridicat împotriva lor. În anul 2007, când prefectul Roman a fost demis de către premierul Tăriceanu, Câmpanu a fost cel care a susţinut demiterea. Iar Roman n-a uitat. A aşteptat momentul prielnic şi a lovit. Nu contează că s-a folosit de coada de topor numită Florin Ţurcanu.
Mihai Ţâbuleac nu l-a putut ierta pe Câmpanu că cei zece consilieri judeţeni liberali, la formarea Consiliului Judeţean imediat după alegerile locale, l-au votat vicepreşedinte pe Conţac şi nu pe Cristian Achiţei, cel propus de PDL.
Am afirmat în mai multe rânduri că Florin Ţucanu este omul PDL în PNL. El a lucrat cu Ţâbuleac în perioada când acesta era preşedintele PNL, iar relaţia lor s-a reluat în momentul în care Ţâbuleac a ajuns preşedintele CJ, cu Ţurcanu vicepreşedinte. Acum, visul lui Ţâbuleac s-a împlinit. Cei zece consilieri judeţeni ai PNL vor vota după cum le va ordona Florin Ţurcanu, adică după cum va fi vrerea şi interesul preşedintelui Ţâbuleac.
Aşadar, în momentul de faţă avem o majoritate zdrobitoare a PDL în Consiliul Local Municipal Botoşani, supervizată de către primarul Cătălin Flutur în calitate de preşedinte PDL şi aceeaşi majoritate în Consiliul Judeţean Botoşani, controlată de către Mihai Ţâbuleac.
Revenind la demiterea lui Câmpanu, îmi revine în memorie o serie de fragmente din discursurile unor delegaţi la Congresul PNL. Au fost voci care au afirmat că alegerea lui Ludovic Orban în funcţia de prim-vicepreşedinte n-ar fi soluţia cea mai fericită pentru partid. Acele voci au evidenţiat faptul că Ludovic Orban este omul controlat de către preşedintele Băsescu. Accederea lui în funcţia de prim-vicepreşedinte i-ar dat posibilitate lui Băsescu să controleze partidul.
Tare mi-e teamă cu acei delegaţi au ştiut ce vorbesc. Prea se aseamănă scenariul demiterii lui Câmpanu cu cel al demiterii lui Conţac şi prea multe fire conduc la concluzia că PDL-ul nu este străin de cele întâmplate. Chiar şi Câmpanu recunoaşte acest amestec al PDL.
Grav este altceva. Prin decapitarea celor două partide, PSD şi PNL, la nivel de judeţ s-a produs un puternic dezechilibru al forţelor politice. Practic, nimic nu mai stă în calea PDL, care conduce judeţul fără a mai avea opoziţie. O să conştientizăm acest lucru în curând, când se vor lua o serie de decizii care nu vor fi deloc pentru fericirea noastră, ci a celor care ne conduc.
Cert este că în momentul de faţă, cel mai puternic om din judeţ este Cătălin Flutur, în calitatea sa de preşedinte al PDL, partidul care conduce România după cum i se ordonează de la Cotroceni. Să ne rugăm lui Dumnezeu ca beţia puterii să nu-i fure minţile lui Flutur şi acesta să-şi păstreze verticalitatea de care a dat dovadă până acum, având capacitatea politică de a nu scăpa din frâu pârghiile puterii către cei rău intenţionaţi. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Sfârşit de săptămână incendiar
Noi transformări uluitoare la ”Frumuseţe pe muchie de cuţit”
Comentariul comentariilor LIV
(Ioan Rotundu)
Noi realizări ale tinerilor români în cercetarea ştiinţifică la Montréal
un proiect de cercetare la care participă şi doi români-canadieni,
PROGRAM TELE' M BOTOŞANI LUNI 6 aprilie
Horoscop
Dezamăgirea doctorului
Premii garantate de până la 9000 euro
Joacă tot aşa cum conduce şi judeţul
A pus ochii pe Carla Bruni
Graba i-a întors basculanta cu roţile în sus
În biroul primarului de Corni nu miroase a gunoi
Nemulţumirile cetăţenilor din Vorona, în atenţia poliţiştilor botoşăneni
Portocalii nu glumesc. După PSD a fost decapitat şi PNL-ul
Câmpanu a plătit pentru că s-a opus prefectului Roan şi preşedintelui Ţâbuleac
Ministrul educaţiei crede că la Universitatea „Petre Andrei” s-au eliberat diplome false
Ludovic Orban prevede că românii vor face foame
Andorescu, al patrulea ministru care promite că va termina lucrările la Liceul A.T. Laurian”
Cu ochii pe micii comercianţi
Peste 30 % din lucrările în Centru Vechi au fost abordate
Cinci sute de mii de oameni riscă să ajungă muritori de foame
Bolnavii cronici nu vor mai fi primiţi la reanimare
ei vor fi lăsaţi la mila Domnului
Pensiile mai mari vor fi impozitate cu 90%
Consiliul Judeţean îi jumuleşte rău pe medicii de familie
Guvernul Boc va reduce indemnizaţiile de şomaj
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog