Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7256
De la 07 Ianuarie 2003
123196193
pnl
Editorial

Hăituieli politice de partid

  • Ioan Rotundu
  • 21 August 2011, 23:00
Vreme de o lună de zile, cât ne-am aflat în vacanţa de vară, pe scena politică botoşăneană sau produs o serie de mutaţii în ce privesc viitorii candidaţi la alegerile locale de la anul. Practic, în partidele politice s-a declanşat o luptă pe viaţă şi pe moarte în ce priveşte viitorii candidaţi. S-o luăm cu partidul aflat la putere.
În PDL se dau cele mai crunte lupte pentru candidatul la preşedinţia Consiliului judeţean. La începutul acestui an, în PDL se crease o majoritate care să-l susţină pe Mihai Ţâbuleac pentru un al doilea mandat. Între timp lucrurile s-au schimbat.
În primul rând rămâne o mare necunoscută, la nivel de PDL Botoşani, dacă în alegerile de la anul se va merge la braţ cu UNPR-ul sau nu. Dacă va fii aşa, atunci senatorul Liviu Câmpanu se consideră îndreptăţit să fie desemnat candidat. Numai că şi prefectul Cristian Roman vrea să candideze la preşedinţia Consiliului judeţean.
Dealtfel, voci autorizate din PDL susţin că în momentul de faţă partidul se află la mâna prefectului şi el face jocurile în interior. Roman este considerat ca fiind cel ce-a erodat imaginea lui Ţâbuleac şi credibilitatea acestuia deşi, pe faţă, prefectul pozează într-un colaborator loial lui Ţâbuleac.
Tot voci din interiorul PDL susţin că de va fi desemnat candidat Cristian Roman, PDL-ul îşi va lua adio de la preşedinţia CJ, imaginea acestuia în judeţ fiind catastrofală. Nu va aduna voturi nici cât Ţâbuleac, ceea ce va afecta în minus numărul consilierilor judeţeni pe care PDL speră să-l scoată.
Luptă dură se dă şi în USL, mai ales că această adunătură politică de trei partide n-are un liant comun, fie doctrinar, fie de scop. Deputatul liberal Florin Ţurcanu se consideră deja candidatul USL la preşedinţia CJ. Numai că lucrurile au evoluat între timp, iar şansa sa de a fi desemnat candidat s-a redus drastic.
Ţurcanu ştie că i s-au micşorat şansele de a fi desemnat candidat aşa că a reluat vechile sale preocupări: răfuiala cu cei din partid care i se pun de-a curmezişul iniţiativelor sale. Unul dintre cei picaţi în dizgraţia lui Ţşurcanu este Gheorghe Sorescu.
Prin sondajele efectuate până acum de către USL, Sorescu s-a situat cel mai bine şi la candidatura pentru Primăria Botoşani şi la nivel de CJ. Iar Ţurcanu vede deja în el un concurent la scaunul de preşedinte al PNL. Aşa că nu va trebui să ne mirăm dacă voim afla într-o zi că Sorescu nu mai este membru PNL.
În PSD, senatorul Gheorghe Marcu ar fi dorit să candideze la preşedinţia CJ dar4 doi factori importanţi l-au făcut să renunţe: costul campaniei şi lipsa de încredere în propriile forţe de a câştiga alegerile. Şi în PSD s-au găsit răspândaci care i-au şoptit lui Marcu că este sabotat de către Macaleţi şi locotenentul său Răzvan Rotaru precumn şi de alţăi lideri. Acum Mar5cu loveşte în toţi ccei din preajma sa, neştiind cine-i este duşmanul adevărat.
Lupta lui Marcu se aseamănă ca o lacrimă cu cea a lui Ţurcanu, ambii ajungând preşedinte de partid prin a-şi sabota şeful. Este rândul lor să fie sabotaţi de al-i râvnitori la şefia partidului.
Micuţul Paul Onişa, preşedintele Partidului Conservator, nu stă cu mâinile în sân. El luptă ca în cadrul USL Botoşani să-şi impună la preşedinţia CJ propriul candidat. Şi nu unul oarecare, ci pe Mihai Baltă, considerat un reper moral al politicii post decembriste. Dacă Baltă va accepta o astfel de candidatură şi va fi impus la nivel de USL, atunci preşedinţia CJ va fi tranşată. Cu condiţia ca bădia Costică Conţac să nu tulbure apele cu o candidatură independentă, ceea ce ar genera o luptă între doi titani veterani ai politicii botoşănene. Ar fi ceva frumos! Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Cursa poliţiştilor
Informarea Direcţiei Judeţene de Finanţe Botoşani (I)
privind situaţia económico-financiara a agenţilor economici din judeţul Botoşani la 31.12.2010
Reţeta zilei: Supă de raci
Ţurcanu a intrat în rând cu lumea bună
Ioan Rotundu
Dan Dungaciu - Rusia: manual de întrebuinţare
Bijuterii în valoare de 2 milioane de dolari, furate în plină stradă
Republica Moldova şi Ucraina vor adera la o nouă Uniune a republicilor foste sovietice
UE se va prabusi
Declaraţiile lui Ponta nu pot fi supărătoare
fiindcă sunt declaraţiile unui copil mic
Meci întrerupt din cauza unui schimb de focuri între poliţie şi infractori
Slovacia propune sterilizarea femeilor foarte sărace
măsura vizează în primul rand ţiganii
SUA nu vor intra niciodată în incapacitate de plată
Ţâbuleac – membru surogat în comisia de evaluare
Urban Serv-ul calcă tradiţia în picioare interzicând micii la grătar
consilierii loocali să-şi asume răspunderea terfelirii8 tradiţiilor
Tupeul lui Ştefanache şi spaima celor de la Ipoteşti
Spitale care pun pacienţii pe drumurile birocraţiei
Medici de familie cu număr record de pacienţi pe liste
Spitalul judeţean Botoşani a pus laboratorul pe chituci
IŞJ Botoşani este preocupat de combustibilul pentru la iarnă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog