Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Editorial
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
7735
De la 07 Ianuarie 2003
120803008
Editorial

În ajunul Zilei de Învrăjbire Naţională

  • Ioan Rotundu
  • 29 November 2012, 23:00
Mâine este 1 Decembrie, este Ziua Ţării mele. Ar trebui să mă bucur, să-mi pregătesc costumul cel bun, o cravată potrivită şi să ies în stradă, să privesc la manifestaţiile care vor fi organizate de edilii administraţiei locale, să socializez cu cei care-mi vor fi prin preajmă, să ne urăm reciproc „La mulţi ani!”.
Ar trebui să fiu alături de cei cu care muncesc zi de zi, să ciocnim împreună un pahar de şampanie sau măcar de vin. Nu mai sunt obligat să mă scol de dimineaţă, să fiu în curtea unităţii la care lucrez şi să aştept secretarul PCR să-mi repartizeze un steag, un însemn naţional, o pancartă cu care să intru în coloană şi să defilez prin faţa mai marilor de la judeţeana de partid.
Am libertatea de a decide singur cum să-mi petrec Ziua Naţională a Ţării mele, o libertate scump plătită cu sângele eroilor neamului curs pe caldarâmurile istoriei.
Ar trebu…i, dar nimic din toate acestea nu-mi pot tihni. Cum să mă bucur de Ziua Ţării mele când trăiesc o epocă fără de pereche în istoria celor 2.000 de ani a poporului care mi-a dat bucuria şi legitimitatea de a fi român?
Conducătorii Ţării mele de astăzi sunt o ruşine naţională şi internaţională. După ce în 2004 am ales preşedinte un marinar rob al viciilor din porturile lumii, culese de prin speluncile pe unde a băut grog, fumat şi curvit, acum ne-am pricopsit cu un premier plagiator şi mincinos.
Poporul meu, prin dovezile istorice incontestabile, este un popor educat şi civilizat. El a creat culturi materiale şi spirituale a căror vechime stârnesc invidia unor popoare cu pretenţia de a fi devenit modele de civilizaţie şi cultură. Dar trăiesc perioada ruşinoasă când în fruntea culturii şi educaţiei naţionale au ajuns personaje care ne fac istoria de râs.
Este ceva de neconceput pentru un popor civilizat ca Educaţia să fie dată pe mâna unor persoane care şi-au construit cariera profesională prin plagiat. Şi n-a fost numit doar un ministru plagiator, ci o suită întreagă. Ecaterina Andronescu, actualul ministru al Educaţiei, prinsă şi ea cu un ruşinos plagiat, continuă să stea în fruntea ministerului, jignind valorile umane care au ocupat de-a lungul timpului astfel de demnităţi.
Mă refer aici la Dimitrie Bolintineanu, Dimitrie Gusti, Vasile Pogor, Titu Maiorescu, Petru Poni, Spiru Haret, Octavian Goga, Nicolae Iorga, foşti miniştri ai Cultelor şi Artelor care au construit cu migală şi responsabilitate un sistem naţional de învăţământ care şi acum produce valori capabile să impresioneze lumea prin premiile luate la diverse confruntări internaţionale.
Cum pot să radiez bucurie şi entuziasm de Ziua Ţării mele când politicieni corupţi, inculţi, fără conştiinţă naţională au monopolizat puterea în stat şi-şi bat joc de munca zecilor de generaţii care au clădit cu migală istoria şi cultura unui popor ce ar trebui, ca astăzi, să stea cu demnitate alături de conducătorii celor mai importante ţări ale lumii. Numai că un premier plagiator, înconjurat de miniştri şi politicieni plagiatori la rândul lor sau corupţi ori incapabili profesional n-au deschisă uşa marilor cancelarii ale lumii.
În fiecare zi îmi este dat să asist la câte un scandal public între cei aflaţi vremelnic în fruntea ţării, scandal care generează grimase de dezgust din partea conducătorilor popoarelor civilizate, a instituţiilor internaţionale. Fraţii mei de sânge sunt umiliţi la poarta străinilor pentru că avem conducători incapabili să ne reprezinte cu demnitate şi fermitate, valorificând În prim plan tezaurul culturii şi civilizaţiei naţionale ca dovadă a forţei noastre creatoare.
Îmi mai este dat să trăiesc ruşinea de a-mi vedea confraţii călcându-se pe picioare, înjurându-se şi ghiontindu-se pentru o porţie de fasole cu cârnaţ şi un pahar de vin oferite trufaş de politicienii care vor să-şi menţină cu orice preţ privilegiile puterii. Iar semenii mei, mulţumiţi de firimitura aruncată de aceşti trufaşi de la masa lor plină de bunătăţi, le reînnoiesc funcţiile ocupate, dându-le prin vot girul puterii populare.
Mâine, de Ziua Ţării mele, pot doar plânge de ruşinea epocii ce-mi este dat s-o trăiesc. Cer scuze generaţiilor viitoare pentru neputinţa prezentului de a schimba ceva în bine, să le putem ferii de ruşinea trecutului. Puţinele încercări de schimbare a prezentului venite din partea unor conştiinţe treze nu pot face faţă valului de furie şi laşitate naţională ce au condus la abdicare de la valorile etice şi morale cu care ne-a înzestrat istoria celor 2000 de ani.
Dezbinarea naţională este atât de puternică încât şi de Ziua Naţională a României, poporul, politicienii, în locul mult râvnitei unităţi naţionale, se vor învrăjbi. Poporul de la sărăcie, politicienii de la bogăţie!
În loc de a sărbători Ziua Naţională, vom trăi încă o zi a Învrăjbirii Naţionale. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Maria reclamantă şi Ion pârât
Gastronomie: Frigărui marinate de miel
Care e schema deturnării de fonduri de care e acuzat Nelu Iordache, patronul Romstrade şi Blue Air
banii furaţi ar fi fost cheltuiţi pe terenuri şi un avion
Cine importă gaze, la ce preţ, de unde şi cât
USL vrea să distrugă relaţia cu partenerii strategici
Frankfurter Allgemeine Zeitung semnalează un nou posibil caz de plagiat în Guvernul Ponta
Ecaterina Andronescu ar fi plagiat într-o lucrare ştiinţifică din anul 2003
Nicolae Negru: Să nu ne irosim votul
Profesori de limbă română din regiunea transnistreana, audiați in Parlamentul European
Mândria de a fi Victor Ponta
Botoşani: Medicii botoşăneni vor o nouă dezbatere pe tema Legii Sănătăţii
Se amână pronunţarea în procesul Spitalului Judeţean cu „Casa”
Botoşani: Cancerul pulmonar ajunge la cifre îngrijorătoare
Ponta a declarat că-l va scoate pe Năstase din puşcărie
B otoşani: Banii de navetă ai profesorilor, recuperaţi cu executorii judecătoreşti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă