Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Reportaje
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
26592
De la 07 Ianuarie 2003
75027072
Editorial

În fond, cine sunt ei şi ce vor?

  • Ioan Rotundu
  • 29 October 2008, 23:00
Ieri, pe toate canelele audio-tv liderii de sindicat se întreceau în a afirma care este mai voinic în a arunca ţara în haos. Cică, dacă guvernul Tăriceanu nu le dă salarii majorate cât au cerut ei, atunci ţara nu va mai fi guvernabilă. M-am întrebat cine sunt aceşti lideri de sindicat care-şi permit ca în numele unei categorii sociale, plătită din munca altora, să-şi permită a-şi bate joc tocmai de cei care le asigură salariile, mai mari sau mai mici.
Iar răspunsul a venit singur, privindu-le moacele afişate pe ecranul televizorului. Sunt acei lingăi de blide comuniste, fie prin UASCR sau UTC, ce n-au mâncat la cantina studenţească cot la cot cu studenţii proveniţi din familii de ţărani şi muncitori care trăiau din leafa socialistă a „iepocii de aur”. Sunt acele cozi de topor comuniste care, dacă nu s-au rostuit cu un loc în FSN, CPUN sau Parlament, s-au cotoţat în fruntea vreunui sindicat, de unde nu i-a mai clintit nimeni, de parcă ar fi fost aleşi pe viaţă.
Sunt acei „băieţi deştepţi” care au pus mâna pe averea colosală a sindicatului comunist, adunată în aproape jumătate de secol de contribuţie bănească a salariaţilor, pe care şi-au împărţit-o frăţeşte între confederaţiile sindicale, fără putinţă ca cei care au contribuit să mai ştie vreodată ce s-a ales din munca lor.
Ei bine, în aceste zile grele pentru întreaga lume, dar şi pentru România, aceste cozi de topor comuniste au devenit cozi de topor ale unor politicieni fără scrupule, care vor cu orice preţ să arunce ţara în haos, ca s-o poată stăpâni după vrere şi interese. Ei bat cu pumnul în masă la Guvernul Tăriceanu şi cer bani, fără să se întrebe de unde. Bătând cu pumnul în masă la Tăriceanu, în fond bat la mine, în calitatea mea de contribuabil. Bat la milioanele de români care robotesc de dimineaţă până seara pe lefuri mult mai mici ca ale lor, dar care plătesc taxe şi impozite ca să asigure salariile celor ce acum vor haosul.
Nu vreau să mi se bată cu pumnul în masă, nu vreau să muncesc pentru interesele meschine şi egoiste ale altora, nu plătesc taxe şi impozite pentru ca pe munca şi banii mei să fiu dispreţuit când ajung la uşa celui plătit, numit funcţionar public de stat sau lefegiu bugetar, pentru ca el să mă privească cu dispreţ şi să-mi zic㠄munceşte mia mult, dă-mi leafă mai mare şi-o mai vedea eu dacă te rezolv!” Am mai afirmat acest lucru şi o mai fac: să declarăm şi noi grevă, să nu mai plătim nimic la buget şi să vedem cine va fi învingătorul?!
Aceşti lideri, manipulaţi politic, vor lupte de stradă. Îşi asumă această responsabilitate? Vrea preşedintele Băsescu, care este în spatele lor, să-l întreacă în mineriade pe Iliescu? Vrea Băsescu nişte mineriade ale bugetarilor? Căci asta se va întâmpla de vor ieşi bugetarii în stradă. Vom ieşi şi noi, pentru că viaţa trebuie să meargă înainte, iar bugetarii, manipulaţi politic şi de liderii lor, vor s-o oprească într-un moment total neinspirat şi extrem de periculos pentru noi toţi.
Bugetarii se plâng de lefuri mici, liderii de sindicat vehiculează public salarul tarifar de încadrare, dar nu suflă o iotă despre sporuri şi alte facilităţi. Învăţătorii şi profesorii se cred buricul educaţiei. Am tot respectul pentru ce-au făcut până acum, dar să privească la uşă şi să vadă că stă calculatorul, leptopul, care în curând vor deveni manualul elevului. Învăţământul de la distanţă va coborî şi la nivel liceal şi gimnazial, poate chiar primar, iar ei nu vor mai avea catedră de unde, în loc să facă şcoală cu elevul din bancă, visează la măriri salariale.
Bugetarii cer salarii majorate, dar când vine vorba de modernizarea sistemului, de reformă, ţipă ca din gură de şarpe că li se ia pâinea dela gură, că le moare familia de foame. Dacă în sistemul bugetar se trăieşte aşa de prost, de ce un post se cumpărăm cu peste o mie de euro? Pentru că este un post sigur, călduţ, fără bătaie de cap, cu concediul de odihnă asigurat, cu cumpărături în timpul programului, cu mese sărbătoreşti, cu timp de şpriţ.
Dacă în învăţământ sunt probleme salariale, de ce se menţin la catedră pensionarii, de ce nu se dă undă verde absolvenţilor de facultate şi li se pun fel de fel de piedici, de ce toamna, când începe anul şcolar la IŞJ se face coadă? Bugetarii să mediteze la aceste câteva aspecte enumerate şi să realizeze că noi nu vom mai scoate bani din buzunar, sub formă de impozite şi taxe majorate, pentru că nişte cozi de topor comuniste, care fac de ruşine lupta sindicală, bat la noi cu pumnul în masă. Vor avea salarii majorate când vor fi bani la buget şi nu pe seama buzunarului nostru. Iar aceste cozi de topor ce se cred aleşi lideri sindicali pe viaţă, de vor arunca ţara în haos, au loc în penitenciar. Dacă n-au, o să le facem! Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Măruţă a plecat în căutarea unui cadou pentru Anna Lesko
I-am salvat casa pensionarei de ghearele lacomei VODAFONE ROMANIA!
Aventurile urmaşului lui Cervantes pe meleagurile usturoiului
Falsa caterisire a părintelui Boian
Şaguna eliminat de Garda Maghiară
500 de ani de tipăritură bisericească, la Patriarhia Română
Reglementări mai flexibile în domeniul achiziţiilor publice
Sprijin pentru producătorii agricoli
OUG privind majorările salariale din educaţie
Activităţi culturale remarcabile la Flămânzi
Refugiul lui Năstase
Horoscop
Decât mare şi prost, mai bine mic şi tâmpit!
Candidatura lui Radu Ţurcanu a fost respinsă
Banii de aeroport şi-au luat zborul în alte direcţii mai urgente
Incredibilă decizie, pensie lunară de 1 leu
statul cheltuieşte mai mult ca s-o expedieze destinatarului
Deţinuţii botoşăneni se iau la „trânt㔠cu viciul fumatului
Oprişanu condamnă ferm decizia ministrului Nicolaescu ce aduce a eutanasiere
dacă legea se va aplica, nu vom mai avea bolnavi „întorşi din morţi”
Munca la stat începe să fie mai profitabilă decât la privat
200 kg de lemne arse în van din cauza unei clipe de neatenţie
Noaptea nu le-a fost bun sfătuitor şi nici ocrotitor
Pompierii au trecut la inspectat secţiile de votare
Încă două societăţi recurg la concedieri
Bolnavii cronici nevaccinaţi antigripal mai au o şansă
Profesorii continuă să se lupte pentru putere
Constantinescu nu vrea ca părinţii elevilor să-i judece pretenţiile
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă