Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Important
Administraţie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17590
De la 07 Ianuarie 2003
122903239
Editorial

Ipocrizie de rang înalt

  • Ioan Rotundu
  • 7 April 2013, 23:00
Prim-viceministrul Liviu Dragnea s-a aflat sâmbătă la Oradea unde a încercat să calmeze spiritele protestelor legate de exploatarea gazelor de şist. Arătând avantajele exploatării acestor gaze, avantaje de care americanii beneficiază din plin pentru că la ei gazele au devenit cele mai ieftine din lume, Dragnea a declarat că trebuie privit cu atenţie cine sunt cei care instigă la demonstraţii.
În principiu, Liviu Dragnea are dreptate. Cei care demonstrează, mă refer la cei mulţi, habar na-şu ce sunt gazele de şist, care pot fi consecinţele de ordin geologic în structura scoarţei terestre acolo unde se exploatează aceste gaze, care pot fi consecinţele genative, dacă sunt, imediate şi pe termen lung. Numai că aceste mulţimi, aşa cum recunoaşte şi Dragnea, sunt instigate să protesteze de anumiţi agitatori care sunt plătiţi să facă o astfel de opoziţie.
Dragnea a aflat un lucru pe care românii îl ştiu de secole: ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face. Când Guvernul Boc a dorit să acorde licenţă de prospectarea gazelor de şist în zona Bârladului, PSD-ul a organizat un amplu miting de protest. Peste cinci mii de localnici s-au adunat să protesteze, ei luând drept reale informaţiile toxice răspândite de agitatorii PSD, care anunţau că o catastrofă terestră în zonă, un sfârşit apocaliptic, sunt inevitabile dacă se vor exploata aceste gaze.
Aceleaşi proteste PSD le-a susţinut din plin şi în zona Roşiei Montana pentru a bloca firma canadiană în a exploata zăcămintele de aur şi argint din zonă. Acum, PSD se află la guvernare. Aceiaşi lideri care în opoziţie instigau la proteste, acum vor să se folosească de aceste zăcăminte pentru a asigura resurse energetice la nivelul nevoilor reale ale României. Numai că ipocrizia lor de atunci s-a întos împotriva lor acum.
Cine sunt instigatorii la protestele de blocare a exploatării gazelor de şist? Aceiaşi pe care i-a tocmit şi plătit PSD. Numai că de această dată alţii sunt cei care-i plătesc. Sunt firmele importatoare de gaze care ştiu că exploatarea gazelor de şist în România le va determina să scadă preţul la gaze, ceea ce va însemna pentru ele profituri mai mici.
Agitatorii, aceste canalii ale poporului român care au existat şi înainte de comunism, şi în comunism, şi în perioada postdecembristă, aceşti mercenari lefegii nu-şi pun problema că fac un joc împotriva intereselor poporului, împotriva intereselor economice ale ţării. Aceste canalii sunt interesate doar de banii primiţi, fără a se întreba de la cine şi de ce.
Dacă mâine cei de la SRI, care ştiu bine cine sunt în spatele acestor proteste, ar acţiona în aplicarea legii, vor sări ca arşi cei care pretind că formează societatea civilă, în fond alte canalii, că în România SRI-ul face poliţie politică şi libertatea de a protesta nu mai funcţionează.
Şi Dragnea ştie că o astfel de procedură nu dă bine pentru imaginea Guvernului Ponta, în ţară şi în plan internaţional mai ales. Problema exploatării gazelor de şist este una strict economică şi socială. Economică pentru că va asigura boi resurse energetice, socială pentru că va determina scăderea preţului la gaze. Depinde de abilităţile Guvernului Ponta de a şti să gestioneze această problemă şi s-o pună în aplicare.
Sper ca PSD-ul să nu se lase cumpărat de către firmele importatoare interesate să blocheze exploatarea gazelor de şist şi să se situeze de partea intereselor naţionale. În această luptă noi vedem numai ce ni se arată, nu şi manevrele care se fac prin culise.
Problema este cu atât mai complexă, cu cât aceşti lefegii mercenari care agită prostimea dacă ar fi puşi să răspundă în faţa legii, ar dezvălui lucruri care nu ar conveni nici celor aflaţi la putere, nici celor trecuţi în opoziţie. De aceea nu vedem o agitaţie în tabăra opoziţiei de susţinere a protestatarilor, cum a făcut-o PSD-ul când era în opoziţie. Şi foştii guvernanţi se ştiu cu musca pe căciulă, aşa că preferă să privească şi să aştepte în ce direcţie se va îndrepta cursul evenimentelor pentru a şti cum să se poziţioneze pentru a obţine un avantaj politic. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Afacere între evrei
Horoscop
Trebuie să ne uităm cu mai multă atenţie la cei care instigă la demonstraţii
De ce şi-a cerut Barack Obama scuze
Faţă în faţă cu primarul Portariuc
Ioan Rotundu
Sfatul lui Fidel Castro c[tre ţara prietenă Coreea de Nord
să nu înceapă un război care ar afecta "peste 70% din populaţia lumii"
Adriean Videanu râvneşte la Cotroceni
De ce nu s-au atins procurorii DNA de Florin Ţurcanu
Comercianţii de mici şi bere vor finanţa Zilele oraşului Botoşani
Angajaţii Tribunalului Botoşani se cred mai presus de lege
Prof. dr. Ada Mascovei în faţa unui examen pe care l-ar putea rata
Loto România: Numerele câştigătoare la tragerea din 7.04.2013
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog