Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25600
De la 07 Ianuarie 2003
122911249
Editorial

Izvorul răutăţii

  • Ioan Rotundu
  • 11 March 2012, 23:00
În mandatul electoral 2008 – 2012, cel puţin la nivelul judeţului Botoşani, au existat cele mai multe şi cu consecinţe grave neînţelegeri politice. Viaţa întregii comunităţi judeţene a fost bulversată de contrele politice iniţiate în cele mai frecvente cazuri de către Opoziţie.
În multe comune şi la nivel de Consiliu Judeţean Botoşani actul administraţiei publice a fost blocat prin decizii politice ale consilierilor, investiţii importante pentru comune şi judeţ fiind blocate.
Multe astfel de piedici ale Opoziţiei puse celor aflaţi la Putere n-au fost mediatizate, fie consumându-se în anonimat, fie tratate de media botoşăneană ca fiind lipsite de senzaţie.
Să ne amintim câteva dintre aceste decizii politice care au schimbat în rău bunul mers al activităţii unor comunităţi. La nivel de judeţ, imediat după alegerile parlamentare din toamna anului 2008 au început răfuielile politice dintre PDL şi opoziţia formată din PNL şi PSD.
Vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Botoşani au fost schimbaţi ori de câte ori a dorit liderul PNL Florin Ţurcanu sau au fost interese din partea PSD. Cine-şi mai aminteşte de Cristina Bahrin, fostă vicepreşedintă a CJ din partea PNL, schimbată la scurt timp de Ţurcanu pentru că altcineva i-a oferit alte avantaje. Mă refer la Cătălina Lupaşcu, actuala vicepreşedintă.
La PSD au fost eliminaţi cinci consilieri judeţeni pentru a-i face loc prof. Constantin Manolache şi a fi ales vicepreşedinte. A urmat apoi lungul război dintre PDL şi USL privind comasarea spitalelor iar la începutul acestui an cei din USL au blocat bugetul judeţului dirijându-l spre primării care, culmea, n-au cum consuma banii alocaţi.
La comunele Roma, Hudeşti, Hlipiceni, Tudora etc. s-au dus lupte grele între consilierii liberali şi restul consilierilor pentru a fi aleşi viceprimari oamenii PNL. Au fost generate lungi şi costisitoare procese pe banii publici. La comuna Roma consilierii PNL au blocat bugetul primarului Constantin Humelnicu, şi el liberal, totul din motive politice, o altă persoană, membră PDL, dorind să ajungă primarul comunei.
După formarea USL, prin judeţ a pornit prigoana asupra viceprimarilor PDL sau independenţi. Aceştia au fost înlocuiţi cu persoane de slabă calitate, semianalfabete şi cu o imagine extrem de proastă în plan local. Florin Ţurcanu a declanşat o întreagă operaţiune de epurare din PNL a tuturor consilierilor locali care au avut altă opinie decât a sa. Zeci de consilieri locali liberali au fost excluşi din PNL, în locul lor fiind promovate persoane aflate pe la coada listei cu candidaţii la alegerile locale din 2008.
Duminică am filmat la Hudeşti un reportaj despre o acţiune culturală şi am stat de vorbă cu mai mulţi politicieni locali de prin comunele învecinate şi oraşul Darabani, la putere sau în opoziţie. I-am întrebat ce cred ei că a generat această înverşunare politică dintre putere şi opoziţie.
Cu vorbe simple, un consilier local modest, a rezumat extraordinar de bine întreaga atmosferă politică ce-a bulversat activitatea judeţului de patru ani încoace. Omul mi-a spus că totul porneşte de la un Florin Ţurcanu lipsit de cultură, bădăran şi lacom şi de la un Gheorghe Marcu lipsit de personalitate şi autoritate politică.
N-as, avut argumente să-l contrazic, pentru că a rostit un adevăr incontestabil. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Leac pentru soţ
China a înregistrat un deficit comercial record în februarie
Ninsori şi intensificări de vânt în aproape toată ţara, până luni seara
Myth Buster: Creşterea salariilor în sectorul public nu duce la creştere economică
Guvernul şterge datoriile CFR SA la buget, de peste 900 mil euro
Preot beţiv, curvar şi mai nou hoţ
Ioan Rotundu
Reducerea CAS ar adânci deficiul la bugetul de pensii
E nevoie si de majorarea salariilor şi de reducerea CAS
bugetarii au pierdut circa 40% din venituri
Am rupt orice legatură cu Petrom, ca protest pentru excesul de profit într-un an de criză
Funcţia de preşedinte a fost cea mai mare umilinţă din viaţa mea
un preşedinte trebuie să înghită, dar totul are o limită
Casele de pe Săvenilor, spre Răchiţi, vor fi racordate la gaz
PDL Botoşani va prezenta lista cu candidaţi la sfârşitul acestei luni
Botoşani: Andrei Dolineaschi a donat îndemnizaţia de chiulit
O firmă din Albania va investi la Botoşani
Lefuri uşor majorate pentru cadrele medicale comasate
IŞJ Botoşani a renunţat la inspecţiile frontale
Sute de elevi botoşăneni vor fi evaluaţi în plan naţional
Numărul şomerilor staţionează
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog