Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9839
De la 07 Ianuarie 2003
122895488
Editorial

L-au făcut pe Flutur preş

  • 5 May 2010, 23:00
Fără îndoială că preşedintele PDL Botoşani, primarul Cătălin Flutur, trece prin momente politice grele. De o bună bucată de timp mai mulţi primari şi viceprimari liberali de prin judeţ s-au înscris în PDL. Pentru Flutur a fost bucurie mare să raporteze la Bucureşti că lideri de seamă ai PNL au devenit membri PDL.
Numai că Flutur n-a sesizat că această infuzie de liberali în PDL se face într-un mod organizat şi cu un anume scop. La începutul acestei săptămâni planul celor de la PNL a devenit public. Toată migraţia către PDL a fost coordonată chiar de şeful PNL Botoşani, deputatul Florin Ţurcanu., dornic de mai mult timp să ajungă la putere, opoziţia fiindu-i extrem de păguboasă atât în afacerile personale cât şi ale găştii sale După ce avangarda liberală şi-a ocupat locul în PDL, marţi Florin Ţurcanu a lansat bomba. El este membru PDL şi va fi viitorul preşedinte al partidului, în locul lui Cătălin Flutur. În replică, Flutur a declarat că Ţurcanu nu este membru PDL.
Nu este la Botoşani, dar acolo sus, la PDL Bucureşti, el şi-a negociat votul de deputat contra preşedinţiei PDL Botoşani. Şi se pare că cererea sa a primit garanţii că va fi onorată.
De mai mult timp i-am atras lui Flutur atenţia că este lucrat în partid de către prim-vicepreşedintele Mihai Ţâbuleac şi liberalul Florin Ţurcanu. Colaborarea dintre cei doi a început încă de la formarea Consiliului judeţean după alegerile din vara anului 2008. Atunci, la şedinţa de constituire a noului Consiliu judeţean rezultat din alegeri, Ţurcanu i-a dat cu tifla lui Flutur şi s-a asociat cu PSD-ul împărţindu-şi cele două funcţii de vicepreşedinte.
Ajuns vicepreşedinte, Ţurcanu a colaborat foarte bine cu Ţâbuleac. S-au înţeles în mai toate privinţele. Totul spre paguba PDL şi a lui Flutur. Apoi Ţurcanu a reuşit ca la alegerile parlamentare din toamna aceluiaşi an 2008 să obţină mandatul de deputat. Nici după ce Ţurcanu a trebuit să renunţe la funcţia de vicepreşedinte al CJ, Flutur n-a reuşit să-şi impună un om al PDL. Tot Ţurcanu, cu sprijinul mascat al lui Ţâbuleac, a reuşit s-o promoveze în locul său pe liberala Bahrin.
Abia după ce Ţurcanu a plecat la Parlament, Fluture a negociaz cu PSD-ul s-o schimbe pe Bahrin cu democrat-liberalul Cristian Achiţei. Nici Ţurcanu nu s-a lăsat bătut. El a aşteptat o conjunctură politică favorabilă şi ea a venit prin ieşirea PSD de la guvernare. Imediat Ţurcanu s-a asociat cu PSD şi Ţâbuleac, şi l-a schimbat pe Achiţei cu liberala sa de suflet Cătălina Lupaşcu.
Iată, deci, că legăturile lui Ţurcanu cu Ţâbuleac sunt deja cimentuite. Între Flutur şi Ţâbuleac există o duşmănie pe viaţă şi pe moarte. Mai ales că Ţâbuleac a plecat din PNL la PDL cu speranţa că va fi preşedintele partidului nou creat de Băsescu prin fuziunea PLD - PD. Flutur i-a suflat funcţia, iar Ţâbuleac nu l-a iertat de atunci. Ura lui Ţâbuleac şi dorinţa de parvenire a lui Florin Ţurcanu s-au îmbinat perfect în lupta comună împotriva lui Flutur.
În iulie acest an la PDL Botoşani vor fi alegeri. Flutur mai are o problemă. La Bucureşti este prost văzut pentru că n-a obţinut voturi suficiente pentru Băsescu, la Botoşani alegerile prezidenţiale fiind câştigate de PSD pentru Mircea Geoană. Cu probleme în Parlament, cu probleme la guvernare, preşedintele Băsescu pregăteşte o nouă formulă de guvernare. Iar actualul PDL pare să fie sacrificat. Ori, ca să-şi realizeze planul, Băsescu are nevoie de mai mulţi parlamentari. Iată de ce este plauzibil ca Ţurcanu să fi obţinut la Bucureşti promisiunea că dacă trece la PDL va deveni preşedintele partidului. Flutur nu mai contează. A fost făcut preşul celor doi. Numai că din toate aceste combinaţii politice, nu Flutur va fi pierzătorul (Va urma)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Supărarea doamnei Popescu
Politia sârbă continuă represiunea împotriva românilor din Timoc
Basarabenii vor putea să-şi aleagă preşedintele prin vot direct
6 mai 1990- 6 mai 2010 – 20 de ani de la Podul de flori de la Prut
Controversata lege a berii a trecut de Parlament
micii producători de bere vor fi scutiţi de taxe şi impozite
Statul va încasa în acest an doar jumătate din datoria Rompetrol
circa 285 milioane euro
Observaţii şi întrebări privind incredibila şi tragicomica poveste a crizei capitalului uman în România
Soacra lui Geoană, Margareta Costea, a fost audiată la DNA în dosarul Voicu
Vârsta de pensionare pentru femei şi bărbaţi va fi de 65 de ani
varsta de pensionare pentru angajaţii din apărare, ordine pubica şi siguranţă - 55 de ani
Cum poate guvernul să ţină deficitul bugetar sub control fără să mărească TVA şi cota unică
Osama bin Laden se află în Washington, nu în Teheran
Circula cu autovehiculul radiat din circulaţie
Ţigarete în valoare de 3500 lei confiscate în 24 de ore
„Capra cu trei iezi”
Primar îndărătnic şi preot habotnic la Flămânzi
Miliardar în căutare de nevastă
Directorul Şcolii din Roşiori se luptă pentru Primăria Răchiţi
Birourile Primăriei se mută după 15 mai
Accident rutier la Ştefăneşti
Acum primăriile sunt puse să suporte cheltuielile
Spitalele sunt controlate în privinţa infecţiilor nozocomiale
Părinţii cu vociferat, dar nu i-a băgat nimeni în seamă
Greviştii din învăţământ recuperează orele pierdute
părinţii protestează că suprasolicită elevii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog