Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
15069
De la 07 Ianuarie 2003
82021492
Editorial

La ce ne mai putem aştepta bun de la Iohannis?

  • Ioan Rotundu
  • 24 October 2018, 15:15
Încet, dar sigur, dezamăgirea faţă de modul în care reacţionează preşedintele Klaus Iohannis faţă de atacurile concentrate asupra justiţiei puse la cale de binomul politic Dragnea – Tăriceanu mă cuprinde tot mai mult.
Am avut momente când eram convins că preşedintele Iohannis este o piedică de netrecut în lupta celor doi impostori politici de a îngenunchea justiţia dar se pare că m-am înşelat în apreciere. A fost un moment când, prin anunţarea unui referendum pe legile justiţiei, eram convins că preşedintele vrea să destructureze definitiv gruparea mafiotă care a luat România prizonieră şi să-i trimită pe impostori după gratii, unde le este demult timp locul.
După ce a dat milioanelor de români speranţa că prin referendum va scăpa ţara de pacostea care s-a abătut asupra ei prin modul în care este guvernată de ALDE – PSD, preşedintele a intrat în espectativă şi acolo stă anchilozat şi în prezent.
În tot acest lung şir de ezitări ale preşedintelui de a pune capăt asaltului asupra justiţiei, binomul Dragnea – Tăriceanu n-a stat cu braţele încrucişate. Au aplicat pas cu pas planul lor de a-şi subordona justiţia şi au reuşit. Koveşi a fost trimisă la plimbare iar DNA începe să devină o amintire nostalgică, CSM-ul a ajuns un decor frumos al justiţiei, un bibelou de vitrină, lipsit fiind de puterea deciziei. Inspecţia Judiciară a trecut de partea lui Dragnea şi execută controale ordonate, oprind sau încetinind cercetările în dosarele cheie precum cel din decembrie 1989, Colectiv şi mai proaspăt 20 august urmat de Tel Drum, societatea familiei Dragnea.
Urmând medievalul principiu călăuzitor în viaţă, Dragnea şi Tăriceanu au condus caravana de luptă împotriva justiţiei neluând în seamă lătrăturile câinilor de pază al democraţiei de la Bruxelles şi Viena. Ultima redută în apărarea justiţiei, Procurorul general Augustin Lazăr, îşi va afla soarta în această seară când ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va anunţa concluziile sale asupra evaluării activităţii acestuia. Putem anticipa concluzia ca fiind similară celei luată faţă de activitatea Codruţei Koveşi, respectiv revocarea din funcţie.
În toată această nebunie, iată că preşedintele a anunţat pentru astăzi mare consultare la Cotroceni pe tema legilor justiţiei, invitând partidele politice la dialog şi încheierea unii pact politic. Ce pact să se mai încheie când justiţia se află deja la cheremul lui Dragnea?
După mofturile de rigoare, Dragnea a anunţat că PSD-ul va merge la consultări şi va oferi preşedintelui o surpriză. Probabil îl va informa că coaliţia ALDE -. PSD susţinută de UDMR şi alţi impostori din Parlamentul României va declanşa procedura de demitere a sa din funcţia de preşedinte al României.
În momentul de faţă Dragnea este cel mai puternic om din România şi poate decide tot ce-i pofteşte inima. Dar nu cred că aceasta ar fi surpriza PSD-ului pentru că la Bruxelles preşedintele Iohannis a cerut Parlamentului European, Comisiei Europene să nu i-a măsuri de sancţionare asupra Guvernului Dăncilă pentru că va rezolva el problema pe cale internă.
Discursul de la Bruxelles al preşedintelui i-a uimit pe demnitarii europeni iar în ţară a creat un nou val de dezamăgire în rândul românilor care încă nu şi-au pierdut uzul raţiunii şi înţeleg marele pericol în care se află ţara lor în momentul de faţă.
Am auzit astăzi voci care afirmau că în urma consultărilor preşedintele Iohannis va anunţa în această seară convocarea referendumului pe legile justiţiei. Dacă va fi aşa, înseamnă că s-a trezit în cel de-al 12-lera ceas şi mai poate opri dezastrul în care Dragnea şi Tăriceanu au aruncat ţara. Personal nu cred în acest anunţ pentru că n-am descifrat rostul discursului său ţinut la Bruxelles. . Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


A ieşit de la Cotroceni mai puternic decât a intrat
Ioan Rotundu
Parlamentul European va vota pe 14 noiembrie rezoluția privind statul de drept din România
S-a înfiinţat Asociaţia Scriitorilor Botoşăneni „Mihai Eminescu”
Cine sunt cei 17 „nemuritori”
Trăim vremurile descrise de Sadoveanu în „Zodia cancerului”
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 22 - 28.octombrie 2018
Catrenul săptămînii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Examen dificil
Lumea lu Rotundu Centenarul Unirii - Vorniceni
Tănase s-a trezit doar o clipă din dulceagul somn aducător de prosperitate
Ioan Rotundu
Vorniceni, comuna unde oamenii şi animalele pot muri de sete
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 19.10.2018
Cum îşi umileşte UPC-ul clienţii
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu:Centemarul Unirii - Darabani
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă