Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6274
De la 07 Ianuarie 2003
123658260
Editorial

Lacrimi şi flori pe tristul lor mormânt!

  • Ioan Rotundu
  • 17 November 2014, 23:00
Ieri, prima zi după alegerile prezidenţiale, am văzut uinh Victor Ponta prăbuşit psihic dar încă nelepădat de vechile metehne. Aflat într-o situaţie compromiţătoare din toate punctele de vede, adică politic, profesional şi familial, Ponta a continuat şi ieri să afirme că românii trebuie săp stea liniştiţi pentru că el susţine cota unică şi nu va majora pentru la anul impozitele şi taxele. Dacă este aşa cum susţine, atunci de ce n-a respectat legea şi n-a prezentat în Parlament bugetul ţării pentru anul 2015 până la data de 16 noiembrie, cum cere legea?
Afirmaţiile sale dee ieri după-amiază aveau au mai degrabă menirea de a-i calma pe bucureştenii care deja se mobilizau pe Facenook pentru o nouă demonstraţie anti-Ponta în Piaţa Victoriei şi a Universităţii.
Cert este că în PSD se poartă doliu, un doliu ce le frânge inima de durere că speranţele lor de libertate, de descătuşare pentru cei aflaţi deja după gratii, s-au spulberat duminică seară. Speriaţi de mobilizarea românilor din ţară şi din afară pentru a se apăra împotriva valului de corupţie carte a cuprins ţara, Ponta şi susţinătorii săi din PSD, UNPR, PC au decis ca astăzi să repună în Parlament pe ordinea de zi legea amnistiei şi s-o respingă.
Tot astăzi este de aşteptat ca toţi parlamentarii la care DNA a cerut aprobare să fie cercetaţi penal şi arestaţi să-şi piardă imunitatea. În atare situaţie cum să nu bocească madam Ecaterina Andronescu sau Dan Şova şi ceilalţi protejaţi de până acum de maşina de vot a PSD.
Însă jalea cea mare, care le frânge inima şi le frânge mâinile frecându-le de disperare o manifestă cei aflaţi deja după graţii şi care şi-au văzut spulberate orice speranţe de a ieşi mai repede decât au stabilit judecătorii prin sentinţele pronunţate. Încrezutul Gigi Becali, vulpoiul varan de Dan Voiculescu, durduliul Cătălin Voicu, aferatul fost ministru Relu Febechiu etc. aşteptau ca în săptămâna de după duminica alegerilor să fie scoşi de după gratii de votul celor asemenea lor rămaşi încă în libertate prin Parlament.
Viorel Hrebenciuc aflat după gratii cu tot cu fecior, preşedinţii de Consiliu judeţean ai PSD aflaţi sub arest la domiciliu, erau convinşi că după ziua de duminică vor deveni iarăşi ce-au fost. Cum să nu plângă văzând cum din nou mascaţii îi vor umfla într-o dimineaţă, încătuşându-i, pentru a-i depune după gratii, urmând a lipsi mulţi ani de acasă.
Săptămâna trecută, baronul constănţean Nicuşor Constantinescu, în timp ce era scos din sala de judecată cu cătuşe la mâni, striga către presă că mai are de stat în arest trei zile, după care va fi din nou liber şi din nou baron cu drept de viaţă şi de moarte asupra constănţenilor. Îl aşteaptă ani grei de puşcărie iar când va ieşi se va trezi într-o altă lume, fără baroni şi mici dictatori locali, cu un Parlament epurat de infractori şi cu o Justiţie care nu mai stă sluj în faţa politicienilor.
Liviu Dragnea, aflat cu dosarul pe rolul instanţei de judecată, şi care crede că ar putea fi un viitor prim ministru, Radu Mazăre, un derbedeu politic ce-o face pe şmecherul cu cei de la DNA, Dan Diaconescu condamnat deja în primă instanţă nu le vine a crede că că na-u aşezat în fotoliul de la Cotroceni un preşedinte al lor, care să le asigure imunitate împotriva oricărei urmăriri penale.
PSD-ul şi liderii săi sunt în moarte clinică. Nu ne mai rămâne decât să rostim: „Lacrimi şi flori pe tristul lor mormânt!”. De duminică, 16 noiembrie, am păşit într-o nouă epocă postdecembristă, o epocă guvernată de puterea legii şi în care politicienii ticăloşi sunt doar moaşte de muzeu care amintesc românilor de o tristă perioadă din viaţa lor.
Spunea ieri unul dintre cei mai ticăloşi politicieni încă la putere pe postul numărul doi în stat, mă refer la Călin Popescu Tăricesanu, că de ce se flutură sintagma „Ne-am luat ţara înapoi!” pentru că nu voia nimeni s-o vândă. Nu de vânzare era teama românilor ci de faptul că era confiscată de un partid corupt aflat la putere precum PSD-ul, în favoarea căruia el, Tăriceanu, şi-a trădat idealurile politice liberale, şi-a trădat prietenii politici din PNL numai pentru a se aşeza la masa cu bucate a PSD-ului.
Cred că a sosit vremea ca şi Călin Popescu Tpăriceanu, alături de ceilalţi ticăloşi, să dispară din viaţa publică românească. Vin din spatele lor altfel de politicieni, tineri care au înţeles valorile democraţiei şi pe care duminică le-au apărat ieşind la vot şi în stradă apoi. Ei pun bazele unei altfel de politici, una a demnităţii naţionale, a cinstii şi corectitudinii, a unei vieţi civilizate şi cu timpul prosperă. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Veşnica soacră
Slănină (fiartă și afumată) cu boia
Horoscopul zilei
Hitler afla ca Ponta a pierdut alegerile
Carmen Iohannis, primita de elevii sai cu "We are the champions"
Dan Sova cere demisia lui Liviu Dragnea din functia de presedinte executiv al PSD
In mod evident, aceasta campanie a fost pierduta, in primul rand, din vina domniei sale
Liviu Dragnea: Am vorbit cu Ponta, incet-incet se calmeaza
Robert Negoita cere retragerea PSD de la guvernare
Victor Ponta: Atat timp cat am sprijinul coalitiei imi propun sa raman in functia de prim ministru
Ce a castigat Romania prin alegerea lui Klaus Iohannis
Liviu Dragnea: UDMR sustine in continuare coalitia de guvernare
Iuda şi-a făcut datoria şi de această dată
Ioan Rotundu
Botoşani: Săraci material şi cu duhul, botoşănenii l-au votat pe Ponta
Ioan Rotundu
Eveniment la şcoala din Rădăuţi Prut
Mihai Țâbuleac nu mai este președintele Partidului Mișcarea Populară
Botoşani: Rezultatul alegerilor prezidenţiale 2014 pe oraşe şi comune
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog