Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10643
De la 07 Ianuarie 2003
122870710
Editorial

Le-am dat votul, acum ne arată ei ce pot!

  • Ioan Rotundu
  • 4 December 2008, 23:00
Ieri, în şedinţa de guvern, premierul liberal Tăriceanu a ţinut să arate românilor că în privinţa taxei auto tot el este mai tare. A anulat taxa pentru maşinile noi şi a triplat-o pentru cele sacond-hand. Mai pe înţeles, şi-a protejat afacerea sa de dealer auto cu maşini din import, dar a protejat-o şi pe cea a patronilor de la Dacia, care este o societate integral privată şi unde, în mod normal era treaba acţionarilor să-şi dimensioneze afacerea în raport de efectele crizei economice. Mai ales că preţul maşinilor Dacia este dublu în România, faţă de cele fabricate în Franţa sub aceeaşi licenţă Renault.
Este la mintea copiilor că maşinile noi, în condiţiile în care băncile nu mai acordă credite pe bază de buletin şi nici dacă-ţi pui casa la bătaie, nu se mai vând. Le vor cumpăra cei care au bani şi n-au nevoie de credite. Prin majorarea taxei auto la maşinile sacond-hand, premierul a lovit tot în cei săraci.
Însă partea urâtă a acestei majorări de taxe este alta. Când Tăriceanu tot molfăia taxa în fel şi chip, numai să iasă pe interesele sale, Emil Boc şi Mircea Geană ţipau din toţi bojogii că taxa este ilegală şi că protejează afacerea lui Tăriceanu, că este o formă de corupţie, că liberalii sunt nemiloşi cu cei mulţi şi săraci. Democrat-liberali şi social-democraţi şi-au unit forţele şi au promovat un proiect în Parlament de lege prin care taxa să fie anulată. În replică, Tăriceanu a scos o ordonanţă de guvern prin care a mai cedat ceva din cuantumul taxei, contracarând iniţiativa legislativă PDL – PSD. Boc şi cu Geoană au sărit ca arşi, au ieşit la rampă şi au strigat din nou cât de corupt este Guvernul Tăriceanu, promiţând că atunci când ordonanţa va ajunge în Parlament, ei n-o vor vota să primească putere de lege.
Ieri, după ce s-a anunţat majorarea taxei, mă aşteptat ca aceiaşi Emil Boc şi Mircea Geoană să ţipe din nou că, deşi aflat pe ultima sută de metri de guvernare, Tăriceanu nu-şi dezminte statutul de corupt şi că după formarea noului guvern, PDL şi PSD vor anula definitiv taxa. Nimic din toate acestea. Şi social-democraţi şi democrat-liberali, stăteau ieri pitiţi prin saloanele restaurantelor bucureştene de lux şi formau guverne peste guverne. Nici vreun semn că le mai pasă de „asuprirea” celor săraci de către liberali.
Tot ieri, Guvernul Tăriceanu a amânat majorarea pensiilor pentru cei din grupa de muncă I şi II până la 1 ianuarie 2010. Din nou Boc şi Geoană, care până la alegerile din 30 noiembrie, n-aveau somn că aceşti pensionari au fost sever nedreptăţiţi de către guvernarea liberală, s-au arătat nepăsători. Alegerile au trecut, iar cele câteva sute de mii de pensionari care sunt afectaţi de măsura luată ieri de Guvernul Tăriceanu nu le mai sunt de folos.
Şi acesta-i numai începutul. Indiferent ce guvern se va forma, cei urcaţi pe osul puterii cu binecuvântarea preşedintelui Băsescu nu-şi vor mai aminti de promisiunile din campanie. Mă aştept ca şi majorarea cu 50% a salariilor celor din învăţământ să fie anulată. Deja unul dintre liderii de sindicat din învăţământ a trădat mişcarea sindicală şi s-a raliat puterii, devenind deputat PDL. Cică s-a înscris în PDL pentru că „a fost o atracţie reciprocă”. Şi Croitoru este o lepădătură socială, care l-a primul prilej de a accede la putere, i-a trădat pe toţi cei care l-au considerat că le poate reprezenta interesele. Mai ieri striga că va sta cu profesorii în stradă până când nesimţiţii de liberali vor aplica legea. Mâine, dacă „nesimţiţii” vor forma guvern cu PDL-ul, vor deveni pentru Croitoru cei mai simţiţi politicieni. În ce priveşte majorarea salariilor votată prin acea controversată lege, Croitoru se va ralia poziţiei PDL-ului. Că acesta-i rolul cozilor de topor.
Indiferent că vom avea un guvern PDL – PNL sau PSD – PDL ori PSD – PNL, majorarea salariilor celor din învăţământ nu se va realiza, pentru că miza electorală a trecut. Cei umiliţi vor fi şi de această dată profesorii, care au fost trădaţi chiar de liderii lor, precum Cătălin Croitoru. Umiliţi de politicieni, umiliţi de Uniunea Europeană care a calificat rezultatele din învăţământul românesc ca fiind mediocre, profesorii mai sunt umiliţi şi prin ura ce şi-au atras-o din partea românilor, insistând ca în prag de criză economică să le fie majorate salariile într-un procent aberant. Şi vor primi lovitura de graţie de la noul guvern, care-i va umili într-un mod incalificabil, neacordându-le nici o majorare de salarii din cele promise înainte de alegeri. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Strategia de dezvoltare economico-socială a judeţului Botoşani 2008-201 (II)
Diferenţa dintre PDL şi PSD este dat de votul românilor din afara frontierelor
Comentariul comentariilor (CCLVII)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Să nu vă gândiţi la prostii!
Ce-i în mâna lui Băsescu, nu-i în în farfuria lor
Vrea un loc de muncă, nu face mofturi!
Românul şi căciula
Îşi pierd casele din cauza unor credite de consum
Deputatul fără pată
Marşul tăcerii n-a rezolvat fondul problemei
Ţiprigan iar vorbeşte ca să nu tacă
ea mai crede în promisiunile electorale de majorare a salariilor
Bucuria a fost mare, dezamăgirea şi mai mare
Oprişanu se consideră om de onoare şi va demisiona din funcţia de la ASP
OJPC ne recomandă să consumăm produsele alimentare de post
Şeful CJ i-a pus deja gând rău lui Conţac
Buhăianu o face pe analistul politic şi dă sfaturi
Festival pentru artiştii amatori cu deficienţe de vedere
Proaspăt senator, Humelnicu l-atacă pe Conţac
Liberalul Tăriceanu l-a scos din budă pe democrat-liberalul Ţâbuleac
Liviu Conţac asigură că „I’ ll be back!”
Subofiţer al ISU sancţionat fiindcă a tras la măsea
Marcu zice că legea-i proastă, dar nu va vota o alta
A ieşit pe-a lui Ţâbuleac şi în favoarea celor de la MBB
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog