Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9904
De la 07 Ianuarie 2003
122869971
Editorial

Manipulări destinate eşecului

  • 18 October 2010, 23:00
În loc să devină un partid serios, credibil şi respectat în politica românească, PSD-ul rămâne pe mai departe robul propriilor metode politice menite să-i înşele pe alegători şi să le obţină votul. Rând pe rând Adrian Năstase, Mircea Geoană şi acum Victor Ponta, liderii PSD n-au reuşit să se delimiteze de metodele aduse în partid de tătuca Iliescu, metode inspirate mai mult din trecutul comunist decât din democraţia europeană. Întreaga politică PSD se bazează pe manipularea electoratului şi nicidecum pe câştigul acestuia prin fapte care să demonstreze dorinţa de dezvoltare economică a ţării şi odată cu ea prosperitatea cetăţeanului de rând.
Ştim cu toţii cât de mult ne-am înghesuit să votăm în 1992 PDSR-ul lui Iliescu, deşi acesta era partidul care declanşase devalizarea economiei naţionale. Am avut o clipă de luciditate în 1996, când am schimbat guvernarea pro-comunistă cu una ce mi se părea nouă democrată. Am fost manipulaţi din nou, pentru că ceea ce ni se părea nouă a fi democraţie nu era decât o turmă de lupi comunişti deghizaţi în oi democratice. Iar aceşti lupi roşii vopsiţi democraţi albaştri au continuat devalizarea economiei, acţiune începută de tutorii lor neocomuniştii.
În 2000 ne-am întors cu faţa spre „roşii”, uitând cât rău ne-au făcut în guvernarea 1992 – 1996. Iar Guvernul Năstase ne-a arătat adevărata faţă a social-democraţiei, mai bine zis a începutului de dictatură, căci autoritarismul şi feciorul său dictatura au fost reintroduse în România, după comunism, de Addian Năstase şi continuată acum cu succes de Traian Băsescu.
Aflaţi la putere sau în opoziţie, social-democraţii n-au arătat nici un moment că doresc din tot sufletul să se desprindă de vechile mentalităţi adânc ancorate în fostul regim comunist şi să devină un partid modern, deschis, cu suflu european în velă.
Chiar în aceste zile au pus la cale noi manipulări electorale. Declaraţia că nu vor face niciodată alianţă la guvernare cu PSD au mai făcut-o şi n-au respectat-o. În schimb, liderii PSD nu ne-au spus cu cine sunt dispuşi la alianţă. Cu PNL cumva? Şi PNL-ul a declarat că nu doreşte o guvernare cu revenirea lui Năstase sau a urmaşilor săi în prim plan.
PNL-ul nu poate uita că în perioada 2006 – 2008, cât a guvernat în minoritate, a fost puternic şantajat de PSD iar în alegerile care au urmat le-a devenit cel mai înverşunat duşman. Nu mai vor să devină din nou victima „roşilor” şi să-şi asocieze din nou imaginea unui partid de dreapta cu a unuia de stânga, care n-a făcut altceva decât să-i fure pe români şi apoi, făţarnic, să le plângă de milă.
La Congres, tot făţarnic şi mârşav, PSD-ul a anunţat că doreşte o revizuire a cotei unice de impozitare, dar nu majorată, ci diminuată pe tranşe de venituri. N-a spus şi de unde vor asigura bani la buget în condiţiile în care cota se diminuează, deci banii la buget din impozitare vor fi mai puţini.
Ce desprindem de aici? O mişelească manipulare a noassră. După ce parlamentarii PSD n-au votat legea de impozitare a averilor nesimţite, nu mai susţin nici o cotă diferenţiată de impozitare a veniturilor mari, cum au declarat până acum cu mult tam-tam că doresc.
Iată, dar, că din dorinţa de a ajunge la putere cu orice pre, social-democraţii sunt dispuşi să renunţe şi la politica lor de stânga. Cum să mai credem în spusele lor? Să nu mai credem, pentru că toate aceste declaraţii politice sunt menite să ne manipuleze pentru a ne convinge să-i votăm. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Program Tv SOMAX, marţi, 19 octombrie
Bancul zilei: Curiozitatea unei doamne
Beţivi pe drumul public la Răuseni
„Care-i treaba cu Modern Calor?”
Sediul liberalilor călcat de hoţi
Municipalitatea promite de pe acum un revelion de vis
Căsătorii şi naşteri mai puţine, dar tot mai multe persoane decedate
Incendiu provocat de utilizarea unui aparat de sudură
Pedepse aspre pentru copiatorii la Bac
Licee şi grupuri şcolare supravegheate de inspectorii şcolari
Puşcărie pentru pacienţii violenţi
Doi mari politicieni botoşăneni bat la uşa PDL.
Spionii rusi expulzaţi de SUA în luna iulie au fost decoraţi la Kremlin
Peste 300 de kilograme de aur au fost furate dintr-un depozit al Autorităţii Vamale
Strategia PDL pentru moţiunea de cenzură
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog