Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Editorial
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14634
De la 07 Ianuarie 2003
108551275
Editorial

Marea dezamăgire o trăim râzând

  • Ioan Rotundu
  • 28 October 2013, 23:00
Românii trăiesc o mare dezamăgire de pe urma Guvernului Ponta. Cu toate acestea, premierul continuă să apară râzând pe la televiziuni şi să afirme că tot acest dezastru se datorează preşedintelui Traian Băsescu. Ponta continuă să creadă că dacă USL a câştigat alegerile acuzându-l pe Băsescu de toate efectele nedorite ale crizei economice, va scăpa de furia poporului continuând să-l arate pe preşedinte drept ţap ispăşitor pentru toate relele ce le- adus pe capul românilor printr-o guvernare catastrofală.
De aproape o lună de zile ies românii în stradă şi protestează pentru a apăra patrimoniul naţional de la Roşia Montana dar premierul nu le-a acordat nicio atenţie. Duminică seara peste 7 mii de bucureşteni au strigat în Piaţa Victoriei „Demisia!”, fără ca Ponta să se simtă cânt de cât jenat de situaţia din stradă.
Medicii protestează şi ei, nemulţumiţi de salariile mizerabile pe care le primesc. Premierul nu s-a arătat interesat de protestele lor. N-a ieşit odată public să le spună că nau dreptate să protesteze dar că nu sunt bani care să permită majorarea salariilor din Sănătate.
De ieri au ieşit în stradă şi cei din Învăţământ. Şi ei vor salarii majorate, mai ales pentru dascălii proaspăt ieşiţi de pe băncile facultăţii. Liderii de sindicat ameninţă cu îngheţarea anului şcolar. Premierul nu s-a arătat impresionat de ameninţările lor,. Aşa că astăzi se va afla la Instanbul penbtru a participa la inaugurarea liniei de mterou care să unească Istanbulul asiatic cu cel european.
Ieri, a anunţat senin că rectificarea bugetară care va fi făcută în aceste zile este una negativă şi că la majoritatea ministerelor se vor tăia din banii alocaţi pentru a se realoca altora. Vor pierde din bani Sănătatea, Transporturile, Economia, Dezvoltarea, Mediul etc. şi vor primi bani în plus Internele, Justiţia, Camera Deputaţilor etc.
Se poate observa că Ponta are grijă de Interne, acolo unde sunt trupele de jandarmi care să asigure ordinea publică în caz de proteste de mare anvergură. La Pungeşti, Ponta a ordonat jandarmilor să folosească forţa. S-a folosit forţa şi duminică seara în Bucureşti, dar mai cu precauţie. A fost greu începutul. De acum, dacă protestele vor lua amploare şi se vor radicaliza pentru că nu au cu cine dialoga, jandarmii vor răspunde cu bastonul.
Nefericirea este că toate aceste proteste nu sunt mediatizate defel de către televiziuni. Cei de la Antena 3, care în decembrie 2011 şi după filmau protestele organizate de USL în aşa fel ca să pară cât mai mulţi, făceau eroi din cei plătiţi de PSD ca să provoace milă publică şi ură împotriva premierului Boc şi a preşedintelui Băsescu, acum tace. Cei de la B1 Tv, care au luat cei mai mulţi bani de la Gold Corporation sub formă de reclamă, minimalizează protestele de stradă. Nici când protestatarii au strigat către Ponta „Demisia!”, cei de la B1 Tv n-au relatat corect ce se întâmpla în stradă.
Eliminată din televiziunile naţionale, opoziţia firavă nu-şi mai face auzit glasul. Dacă vor să apară pe la televiziuni trebuie să plătească. Neavând bani să mituiască televiziunile, nu sunt invitaţi la dezbatere, nu sunt lăsaţi să-şi exprime poziţiile faţă de măsurile Guvernului Ponta.
Ponta a reuşit să bage spaima printre patronii de televiziune cu închiderea postului aşa că toţi s-au supus voinţei sale pentru a nu-şi crea probleme. Chiar şi B1 Tv, pe care Ponta îl acuză der băsism, îmi face impresia că joacă un rol de opozant faţă de Ponta bine regizat, ca să dea aspect de democraţie şi să nu se spună că toate televiziunile naţionale sunt sub controlul PSD. De câte ori Ponta a fost invitatul emisiunilor de seară de la B1 Tv, moderatorii au fost foarte politicoşi cu el, foarte curtenitori, nu l-au bombardat cu întrebări incomode şi nu l-au acuzat de proastă guvernare cum o fac când sunt între ei.
Visteria ţării este goală. Anul 2013 se va încheia cu mari deficite din încasările la impozitul pe profit, din salarii, din TVA iar bugetul pentru anul 2014, cum am mai spus, se bazează pe majorare de impozite şi taxe şi nu pe dezvoltare economică. Şomajul creşte, salariile rămân îngheţate, preţurile la energie şi servicii cresc, subvenţiile la agricultură se diminuează dar se alocă bani pentru protecţia socială pentru că vin alegerile europarlamentare urmate de cele prezidenţiale.
Ponta va continua să iasă râzând pe la televiziuni şi să spună că de tot acest dezastru vinovat este Băsescu. Iar prostimea îl va mai crede o perioadă de timp, după care se va trezi la realitate. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Percheziţii într-un caz de evaziune fiscala de 50 de milioane de euro
sunt vizaţi şi angajaţi din Ministerul de Finanţe
Angela Nicolae este procurorul din cadrul Parchetului General implicat într-o evaziune fiscală de 50 milioane de euro
VW furat din Elveţia, cumpărat cu 4000 de euro
Profilul politic al senatorului PSD acuzat că proteja reţeaua de evazionişti din Giurgiu.
Comoara de gaze naturale din Marea Neagră continuă sa scape printre degete
Sindicaliştii din învăţământ pichetează, timp de trei zile, sediul Guvernului
Veniturile bugetului de stat scad cu 2,909 miliarde lei
majorări de bugete la Interne, Justiţie, Afaceri Externe şi Camera Deputaţilor
Horoscop
Bancul zilei: Răspunsul soţiilor
Gastronomie: Tocană de legume cu orez
Pilulă pentru eutanasia comunismului
La Botoşani, marea intoxicare cu sondaje prost măsluite
Ioan Rotundu
Botoşani: Un trimis al PSD-ului terorizează angajaţii şi comercianţii din pieţe
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă