Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1123
De la 07 Ianuarie 2003
122886772
Editorial

Marea diversiune

  • Ioan Rotundu
  • 8 July 2012, 23:00
Cine are simţul observaţiei sociale dezvoltat a remarcat faptul că televiziunea şi presa aservită USL şi care, spre nefericirea românilor, controlează segmentul majoritar din mass media aşa cum era şi pe vremea Guvernului Năstase, dirijează, canalizează dezbaterile publice într-o singură direcţie.
Tot pericolul României şi toată nenorocirea românilor, chiav şi de două nluni încoace, vine de la preşedintele Băsescu. În realitate această tactică bine gândită şi pusă la cale în laboratoarele USL aflate sub conducerea lui Dan Voiculescu, cel mai periculos politician actual din România, are menirea de a acoperi gravele încălcări ale Constituţiei de către Guvernul Ponta şi de a-l feri pe Crin Antonescu de o analiză publică a personalităţii sale care nu i-ar fi deloc favorabilă.
Precum Ceauşescu cu „agenturili străine” şi premierul Ponta acuză presa străină, organismele internaţionale că sunt aservite PDL-ului din România, că fac jocul acestui partid, de parcă toate aceste mijloace democratice ale Uniunii Europene sunt nişte elevi care stau în anumite bănci şi le dictează Monica Macovei sau alţi PDL-işti ce să scrie sau cum să acţioneze.
Această minimalizare şi atitudine de dispreţ a premierului Ponta faţă de reacţiile presei şi organismelor internaţionale din Europa şi lumea întreagă îl va costa în viitor. Deja este izolat în plan internaţional iar această atitudine sfidătoare îi va agrava situaţia.
Spunea Ponta şi Antonescu că măsura suspendării preşedintelui Băsescu este una perfect constituţională şi democratică. Corect! Numai că ambii omit cu bună ştiinţă să discute despre paşii făcuţi până la suspendarea din Parlament.
Iată care a fost planul suspendării şi cum arată acum acest tablou. Toată lumea bună a culturii şi artei s-a arătat nedumerită de trecerea Institutului Cultural Român de sub autoritatea Preşedinţiei la Senat. Decizia a avut ca raţiune ce urma să se desfăşoare şi avea menirea de a bloca în plan internaţional vreo reacţie pro-Băsescu din partea Institutului care devenise extrem de cunoscut şi apreciat.
Ce n-a luat în calcul Voiculescu şi Ponta a fost reacţia presei şi organismelor internaţionale care-l apreciau pe Băsescu pentru deciziile luate în cadrul luptei cu criza economică. Aşa că măsura cu ICR-ul n-a reuşit să contracareze reacţiile internaţioneale negative la adresa Guvernului Ponta.
A urmat revocarea Avocatului Poporului pentru a preveni orice atac la Curtea Constituţională a ordonanţelor de urgenţă care urmau a fi luate de Guvernul Ponta pentru a netezi drumul spore suspendarea lui Băsescu.
A venit rândul trecerii Monitorului Oficial de sub tutela Parlamentului sub cea a Guvernului. Măsura era necesară ca să blocheze publicarea de către Senat şi Camera Deputaţilor a unor hotărâri care să împiedice planul suspendării dar şi să faciliteze publicarea imediată a actelor emise de Guvern.
Schimbarea preşedinţilor de la cele două Camere a fost un mezelic, cum tot o formalitate a devenit şi suspendarea lui Băsescu. Toţi aceşti paşi făcuţi de Guvernul Ponta, până la suspendare sunt
anticonstituţionali şi fac parte din modalitatea unei lovituri de stat. Procesul legislativ al loviturii de stat a rămas nesancţionat pentru că instituţia Curţii Constituţionale a fost anihilată prin diminuarea atribuţiunilor tocmai în domeniul suspendării preşedintelui.
Iată cum prin viclenie şi minciună politică USL l-a suspendat pe preşedintele ales al românilor. Iar românii, prostimea, se bucură c㠄chiorul” nu mai este la Cotroceni. Dar pe mâna cui a ajuns Preşedinţia României, cea mai înaltă instituţie de reprezentare a ţării?
Pe mâna unui nevolnic, a unui impostor politic şi a unui aservit corupţiei şi abuzurilor clasei p0olitice. Crin Antonescu a ajuns în Senat de pe locul II în Colegiul unde a candidat pentru că n-a fost votat. Ca senator a sfidat puţinul electorat care l-a votat, ceva peste nouă mii, şi n-a fost prezent la lucrările plenului sau a comisiilor. Dar USL l-a postat preşedinte al Senatului, al instituţiei pe care a sfidat-o, pentru a putea fi apoi transferat la Cotroceni.
Crin Antonescu n-are la viaţa sa vreo realizare notabilă ci numai insuccese. Şi aceasta datorită caracterului său leneş şi de a nu se putea scula dimineaţa. Ponta este un hoţ intelectual, un plagiator şi a susţinut pentru Cotroceni un student repetent în facultate şi care nu cunoaşte nicio limbă străină.
Antonescu va sta la Cotroceni şi va dormi, căci n-are capacitatea de a iniţia ceva fiind izolat în comunicarea internaţională prin handicapul de a nu putea dialoga direct cu nici un şef de stat sau premier necunoscând altă limbă decât cea română, şi pe aceasta stâlcit. La referendum nu mă aştept ca românii să voteze raţional şi în interesul lor. De vreme ce în două luni Guvernul Ponta le-a dat 8% la salarii şi le-a luat prin devalorizarea euro şi a creşterii preţurilor la energie peste 10% şi n-au nicio reacţie, de la aceşti mototoli n-ai la ce te aştepta.
Vor vota să avem la Cotroceni un adormit aşa cum este şi majoritatea naţiunii române. Iar cel mai mare escroc psotdecembrist numit Dan Voiculescu va scăpa de orice răspundere penală şi se va îmbogăţi şi mai mai mult, în aplauzele prostimii manipulate prin Antenele sale. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Între blonde
New York Times: Votul de suspendare a preşedintelui adânceşte criza politică din România
CE cere opinia Comisiei de la Veneţia despre suspendarea preşedintelui Traian Băsescu
Wilfried Martens (PPE): Autoritarismul galopant al coaliţiei USL nu va fi tolerat
Kommersant (Rusia): România îşi demitere preşedintele, investitorii reacţionează negativ
Washingtonul, îngrijorat de evenimentele din România care ameninţă echilibrul democratic
Victor Ponta se joacă de-a demiterile
Ministerul de Externe al Olandei vrea ca România să ţină cont de Constituţie şi de legile în vigoare
Mariano Rajoy anunţă măsuri suplimentare pentru reducerea deficitului public al Spaniei
Vrea mecanisme noi în cazul in care o ţară din UE ignoră grosolan litera legii şi spiritul comunităţii europene
Corecţiile financiare dau bătăi de cap lui Sorescu
Vâzdoagă nu crede în „lacrimi”
Ţurcanu stă bine la capitolul promisiuni
după elicopter, acum promite spitalelor aparatură modernă
Începe evaluarea directorilor de şcoală
ca şi până acuma, acţiunea va fi una de epurare politică
Se majorează alocaţia de hrană în spitale
Bacalaureat catastrofal la Botoşani
şi mai catastrofă este inspectorul generak IŞJ care dă vina pe Legea educaţiei
Ssssst, Europa, să nu ne trezeşti!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog