Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26430
De la 07 Ianuarie 2003
108357606
Editorial

Ministrul Câmpeanu, un mincinos inabil

  • Ioan Rotundu
  • 15 February 2015, 23:00
Prin cu postarea unui proiect de ordin al ministrului Educaţiei prin care se preconiza reducerea a cel puţin 4 mii de posturi în sistemul de Învăţământ, ministrul Sorin Mihai Câmpeanu a declarat că el habar nu avea de existenţa acestui proiect şi că-i va sancţiona aspru pe cei care l-au iniţiat fără ştirea sa.
Numai că ministrul a minţit aşa cum ne minte şi şeful său de guvern şi de partid Victor Ponta. Proiectul de ordin postat pe site-ul ministerului este unul câît se poate de adevărat numai că, speriat de amploarea protestelor care se anunţau, ministrul a minţit ca orice escroc politic din actuala clasă de politicieni, cu preponderenţă ai PSD. Încă din a doua jumătate a lunii ianuarie a acestui an, la Inspectoratul Judeţean Şcolar Botoşani au fost convocaţi directorii de şcoli care au analiza împreună cu inspectorul general, social-democrata Mihaela Huncă şi inspectorul de la personal ce posturi se pot reduce în cadrul fiecărei şcoli.
Se ştie că fiecare IŞJ din ţară a primit de la Ministerul Educaţiei o cifră cu un minim şi un maxim de posturi ce trebuie reduse la nivel de judeţ. Iar reducerea trebuie operată prin desfiinţarea de clase şcolare la nivel de I – IV, comasarea acestora în clase simultane, adică acelaşi învăţător să aibă într-o clasă elevi de clasa I-a până la a IV-a astfel ca numărul lor să fie de cel puţin 20. S-a mai stabilit desfiinţarea de şcoli săteşti, elevii urmând a fi alocaţi să înveţe la celelalte şcoli din comună, în special la centru. Aşa se face că pe lista de şcoli propuse la desfiinţare apar situaţii când elevii din anumite sate vor trebui să parcurgă mulţi kilometri până la şcoala unde vor fi trimişi să înveţe.
Necesitatea reducerii celor 4 mii de posturi din Învăţământ a apărut pentru că bugetul ministerului nu are suficienţi bani să poată plăti salariile, mai ales după ce au intrat în plată şi pomenile electorale făcute anul trecut de premierul Victor Ponta.
Problema s-ar fi putu rezolva foarte simplu dacă s-ar fi desfiinţat definitiv orele de religie din şcoli şi transferarea lor către biserici, în condiţiile în care părinţii, aşa cum a stabilit Curtea Constituţională, vor dori să-şi lase copii să le frecventeze. Introducerea de clase simultane, când un învăţător trebuie să se ocupe atât de elevi de clasa I-a cât şi de a II-a sau a III-a este o măsură ce va duce la o scădere dramatică a actului educaţional şi aşa aflat într-un declin alarmant.
O altă strategie pusă la cale de ministrul social-democrat Sorin Mihai Câmpeanu este organizarea de examene pentru inspectorii şcolari şi directorii de şcoli. O astfel de strategie a mai aplicat-o Guvernul Năstase. Noii inspectori şefi, inspectori şi directori de şcoli vor fi sută la sută social-democraţi şi vor avea contract pe funcţie de cel puţin 4 ani. Dacă la anul sau mai devreme PSD-ul va pierde guvernarea, oamenii lor plantaţi în funcţiile cheie din Învăţământ vor continua să promoveze politica social-democrată pentru că ei nu vor putea fi înlocuiţi din funcţie de o eventuală guvernare PNL, fiind sub contract.
În timp ce PSD-ul se organizează să-şi plaseze oamenii săi în funcţiile cheie din Învăţământ, liberalii par a fi nişte oi capii care se învârt în jurul cozii. Este ştiut faptul că secţiile de votare se organizează în şcoli şi că de peste 20 de ani profesorii sunt cei care au monopolizat funcţiile în conducerea secţiilor de votare. Un clenci „uitat” să fie pus la geam prin interior va permite ca pe timp de noapte să pătrundă cineva în sala secţiei de votare şi să pună în urmă în set de buletine, metodă practicată pe scară largă de PSD.
Ştiu cazuri când s-au băgat buletine de vot în urnă cîn noaptea premergătoare alegerilor chiar sub paza şi protecţia jandarmului de la uşa şcolii. Nu greşesc cu nimic, poate că sunt doar prea modest, când spun că furturile comise de oamenii PSD la alegerile locale şi parlamentare au dimensiuni semnificative şi nu de puţine ori au schimbat voinţa electoratului dintr-o comună.
Cele 4 mii de posturi din Învăţământ vor trebui reduse pentru că nu sunt bani la plata salariilor. Numai că ministrul Câmpeanu a minţit, aşa cum mint toţi social-democraţii, amânând deznodământul mai spre primăvară, poate chiar în vacanţa de Paşti, când atenţia tuturor este concentrată asupra acestei sărbători. În ce priveşte opoziţie, adică liberalii, aceştia dorm în papuci şi se luptă cu propria corupţie care le macină forţele politice din interior, nemaiavând vigoare să lupte cu adevăratul duşman al lor şi al nostru, ciuma roşie emanată din interiorul PSD-ului.
Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Fuziunea filialelor PNL si PDL s-a facut sub presiune si ilegal
Sebastian Ghita, cel bântuit de spioni, vrea ministru al Comunicatiilor
Sebastian Ghita raspunde acuzatiilor Elenei Udrea
Nu a venit niciun ban de la Dorin Cocos sau de la vreo firma a dansului la Romania TV
Analiza investitiilor austriece in Estul Europei: Petrom a fost un chilipir
Horoscopul zilei
Corina Cretu: E important ca Romania sa identifice mai bine domeniile expuse riscului de coruptie
Bancul zilei: Şmecherul şi inginera de sistem
Reţeta zilei: Pârjoale marinate
Botoşani: Primarul care a rescris istoria postdecembristă a Darabaniului
Lumea lu' Rotundu: Reconstituirea
Adevăratul contabil al păcatelor noastre nu-i Sf. Petru
Ioan Rotundu
Ruşinica Alinuţei
Ioan Rotundu
Botoşani: Noile aventuri financiare ale baronului de Văculeşti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă