Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25395
De la 07 Ianuarie 2003
122885462
Editorial

Mofturile lui Barna faţă de Guvernul PNL îl costă electoral

  • Ioan Rotundu
  • 31 October 2019, 16:45
Preşedintele USR, Dan Barna, candidatul USR – PLUS la Preşedinţia României, potrivit recentului sondaj UMAS a coborât de pe locul II pe IV. Şi USR, aflat pe locul III în preferinţele electoratului pentru alegerile parlamentare a pierdut din procente. Pierzând o pare a susţinătorilor.
Aceste pierderi de procente din partea lui Dan Bana şi a USR sunt puse pe seama condiţionării Guvernului PNL de votul de investire de anumite pretenţii. Ori, din momentul în care USR a votat căderea Guvernului Dăncilă, firesc ar fi trebuit, fără alte pretenţii, să voteze un guvern de opoziţie, fie el şi format numai din PNL.
Mai mult, Barba a insistat public pe decizia de a nu participa la un eventual guvern de coaliţie, decizia fiind un semn de laşitate. Românii, araşi de noul spirit politic avansat de USR – PLUS au începu să realizeze că de fapt şi cei din USR una spun şi alta fac, motiv ca unii să devină circumspecţi şi să nu mai susţină coaliţia Dan Barna – Dacian Cioloş, ambele partide fiind în scădere în ultimul sondaj IMAS.
USR a generat românilor dezgustaţi de dezmăţul şi vulgaritatea liderilor PSD speranţa că-i va salva de la aceste umilinţe prin a lupa până la eliminarea a PSD-ului din clasa politică românească. Tocmai acest spirit de luptă cu PSD-ul a adus voturi USR-ului în alegerile europarlamentare. Din păcate, spre marea dezamăgire a celor ataşaţi de valorile USR, din interiorul acestui partid încep să iasă la suprafaţă tot mai multe manifestări care-i alătură mentalităţi ide lucru a celor din PSD.
PSD-ul nu poate fi învins, eliminat din politica românească, doar cu gura, cu vorbe. Este nevoie de acţiuni ferme care să întărească românilor dezamăgiţi de guvernările PSD convingerea că USR-ul este cu adevărat un partid de tip nou, de valoare europeană şi sincer cu poporul, nu duplicitar şi ipocrit precum PSD-ul.
Analizând ce se întâmplă la Botoşani pot spune că acţiunile de până acum a USR-iştilor sunt anemice şi lipsite de o finalitate electorală. Când întreg judeţul este controlat de PSD, când majoritatea celor din mediul rural stau de dimineaţă până noaptea târziu cu ochii ţintă la Antenele lui Dan Voiculescu, nu te duci prin sate cu stări de spirit, că ţăranul nu te înţelege.
Mai grav, cei de la PLUS nici măcar nu cunosc sarea socială şi economică din mediul rural. Preşedintele, o fată pe nume Magda Oleniuc, stă şi face politică între cei patru pereţi ai sediului. Habar nu are ce se întâmplă în viaţa satelor şi cum trebuie dialogat cu ţăranii, pensionarii şi puţinii intelectuali ai satelor.
Nici USR, nici PLUS nu au organizaţii la nivel de comune decât foarte puţine. N-au lideri locali de opinie care sunt ascultaţi şi urmaţi în sfat de săteni. Ca să învingi PSD-ul trebuie să foloseşti şi armele cu care ei luptă. Nu te duci la ţară şi cauţi candidat de primar un spălăcit ce vorbeşte o păsărească pe care numai el o înţelege. Selectezi candidatul după cum are influenţă în comună şi cu şanse reale de a-l învinge pe primarul PSD. Apoi, trebuie să fii destul de abil să nu cazi în capcanele primarilor în scaun care îşi strecoară oamenii de încredere în partidele nou apărute tocmai pentru a le putea controla acţiunile.
PSD-iştii au răspândaci pe fiecare uliţă a satului. Cu astfel de mecanism propagandistic nu i e opui cu „sări de spirit”, aplici strategia militară a saturaţiei. Adică recrutezi mai mulţi răspândaci care să fie mai credibili decât cei ai PSD-ului. USR – PLUS n-au o bază de date cu potenţialii candidaţi la consiliul local, oameni respectaţi în comunitatea lor, fie gospodari, fie foste cadre didactice, fie patroni locali care se bucură de influenţă comunitară.
Este ruşinos că Dan Barna a ajuns să fie întrecut de o analfabetă funcţionară precum Viorica Dăncilă, o dezmăţată vulgară cum este şi partidul pe care-l conduce. Şi a mai făcut Barna greşeala, la Arad, de a accepta să i se închine melodii populare de preamărire a faptelor sale, exact o copie a tacticii liderilor PSD. Iar cei care au ascultat cântecul şi-au dat seama că Barna are predilecţie spre cultul personalităţii, ceea ce românilor le dă fiori de spaimă.
Am auzit că pe la PLUS Botoşani s-a oploşit în conducere un anume Palanca, astrolog venit de prin Maramureş. Să facă bine acest astrolog şi să dea în bobi pentru a afla dezastrul politic care-i aşteaptă la Botoşani în urma alegerilor locale, dacă nu ies la bătaie fermă cu cei din PSD.
Prin comunele judeţului nu te duci cu aer de vedetă politică, te duci, la nevoie, cu căciula în mână şi foloseşti limbajul simplu, comunicarea directă şi prietenoasă cu ruralul. Nu există cătun prin judeţ în care să nu fi călcat şi stat de vorbă cu oamenii. Şi ei vor o schimbare a clasei politice, dar nu vor un schimb de şarlatani cu vedete desprinse de realităţile vieţii lor. Părerea lor este şi a mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Halucinaţie bahică
„Mi-au reproșat și Bănicioiu, și Arafat că am dat documente la instanță fără să-i anunț!”
Arafat neagă
Horoscopul săptămânii 28.10 - 3.11.2019
Şerbănoiu a fost ejectat din sistemul Poliţiei
Tapalagă, protejatul său, respins la promovare de MAI
Deputat PNL, despre modelul politic Dragnea:
Vii în sandale, cu şosete flauşate la Bucureşti, furi o ţară întreagă şi ajungi la puşcărie
Legea privind eliminarea unor avize pentru unele categorii de construcții a fost promulgată
Ce schimbări aduce actul normativ
Raed Arafat, negustor de suflete vii reprofilat politic pe suflete moarte
Ioan Rotundu
Comisarul Popa a pierdut examenul pentru şefia Poliţiei Oraş Ştefăneşti
Ioan Rotundu
Abuz incalificabil al majorității PSD din Consiliul Local al Municipiului Botoșani
Spălarea de păcate a primarului PSD de Cristeşti Lucian Borfotină
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog