Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Editorial
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
17715
De la 07 Ianuarie 2003
79680654
Editorial

N-a fost Mony, ci Monica!

  • Ioan Rotundu
  • 10 March 2013, 23:00
Sâmbătă dimineaţa, în Piaţa centrală a Botoşanilor, două tonetare tinere discutau aprins şi cu voce tare:
- Tu, ai auzit, azi vine Mony la Botoşani.
- Nu, tu, nu vine Mony Columbeanu, cine urâta aia de la PDL.
Aşa se discuta prin piaţă despre vizita Monicăi Macovei la Botoşani. Se pare că Mony Columbeanu este mai cunoscută şi mai tentantă de a fi văzută decât eroparlamentara PDL Monica Macovei, care face un turneu prin ţară pentru a-şi susţine moţiunea „Reformiştii” cu care vrea să obţină preşedinţia partidului. Am mai comentat pe seama Monicăi Macovei şi am spus că ea vine din viitorul politic al ţării şi nu este ancorată situaţiei prezentului. Efortul Monicăi Macovei de a schimba imaginea clasei politice, de a promova din nou valorile morale în rândul politicienilor, este unul onorabil numai că nu se potriveşte deloc cu actualele dorinţe ale electoratului român.
Monica Macovei nu are experienţa unei lupte politice dobândită în urma unei confruntări pe bază de candidatură individuală. Statutul său de fost deputat şi actual europarlamentar l-a obţinut pe listă de partid, ocupând loc eligibil, ceea ce este cu totul diferit când ai a te lupta direct şi într-o competiţie de persoane şi nu numai de partide.
Monica Macovei ar trebui să reflecteze mai întâi la ce rezultate au înregistrat colegii săi de partid în alegerile parlamentare din decembrie anul trecut, când niciunul nu şi-a câştigat mandatul luând peste 50% din voturile pe colegiul unde a candidat.
Apoi, Macovei să reflecteze la modul în care a votat electoratul în decembrie, când condamnaţi penal, anchetaţi şi incompatibili cu diferite situaţii politice s-au bucurat de votul masiv a alegătorilor şi au primit mandatul de parlamentar. Repet din nou, Macovei, cu moţiunea sa „Reformiştii” va rămâne poate în istoria partidului şi eventual va fi consemnată, peste ani, de analiştii politici ca autorul unei încercări de epurare morală a clasei politice. Atât, şi nimic mai mult! ;Macovei nu va câştiga preşedinţia PDL pentru că n-are sprijin la nivel de organizaţii judeţene.
Nu poate câştiga obţinând voturile celor pe care tocmai îi dezavuează prin moţiunea sa. Nici susţinătorii săi din PDL nu sunt suficient de simpatizaţi la nivelul organizaţiilor locale. Faptul că sunt politicieni tineri, cu multă carte, cunoscători de limbi străine, morali prin ceea ce fac nu sunt argumente care să impresioneze e nici măcar membrii PDL din ţară, darămite întreg electoratul. Am urmărit declaraţiile sale făcute la Botoşani, declaraţii rămase fără ecou în plan naţional. Au fost declaraţii lipsite de profunzime politică, neancorate în realităţile economico-sociale ale acestor vremuri, lipsite de forţă critică la modul în care Ponta guvernează ţara, declaraţii lipsite de acea sclipire de moment care să facă deliciul audienţei, lipsite de culoare în exprimare.
Cu declaraţii docte, simandicoase, cu intelectualisme în vorbire nu se câştigă simpatii electorale.
Cred că dacă Monica Macovei ar fi vorbit mai popular, chiar pestriţ în limbaj, ar fi obţinut mai multă apropiere de inimile celor la care apelează s-o voteze. Faptul că înaintea sa, prin Botoşani, a trecut Vasile Blaga, cel uns tu toate alifiile şi cu un discurs direct, cu spuse pe şleau, şi care i-a compătimit pe cei care au pierdut alegerile la localele şi parlamentarele de anul trecut, i-a închis Monicăi Macovei orice cale de a obţine de la Botoşani vreo promisiune de sprijin politic.
De la Botoşani, Monica s-a dus la Suceava, la celălalt Flutur, aflat şi el în afara dogmelor morale pe care Macovei încearcă să le impună politicului. Nu cred că a plecat de la Suceava cu ceva mai mult succes decât a obţinut la Botoşani. Popularitatea puternică şi interesul public de care se bucură Mony Columbeanu are trebui să devină caz de studiu pentru Monica Macovei. Sunt multe aspecte în comportamentul divelor de genul lui Columbeanu care pot fi utile politicienilor. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Gastronomie: Supă cremă de ciuperci
Bancul zilei: Replică dată poliţistului
Preşedintele Obama l-a vizitat la spital pe militarul român Florinel Enache
Un stat american va permite profesorilor să aibă arme la şcoală
Liviu Voinea că plata arieratelor este o cerinţă a FMI
Ieşirea din UE a Marii Britanii ar fi catastrofală
UE şi Consiliul Europei avertizează Ungaria să nu se mai joace cu Constituţia
Lumea lu' Rotundu: Dramă dorohoiană
Botoşani:Ce se ascundea, de fapt, în spatele durităţii comisarului şef Nechita
Ioan Rotundu
Botoşani: Din declaraţiile Monicăi Macovei
Primăria Botoşani: Ce interese stau ascunse în spatele acestei decizii?
Prognoza meteo pentru azi şi mâine
Românii nu sunt o problemă, ci o forţă de muncă extrem de calificată
Botoşani: N-a fost să fim Capitala Earth Hour 2013
CJ: Amărăciunea din sufletul preşedintelui Ţurcanu
Împăratul mai vrea câte un mandat …
Botoşăneancă în fruntea Canotajului românesc
„Enigma căldurii” din Spitalul judeţean Botoşani
Reîncarnarea lui Boc şi...
Ioan Rotundu
Loteria Română: numerele de la extragerea din 10.03.2013
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă