Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14471
De la 07 Ianuarie 2003
122874538
Editorial

N-avem spirit civic de solidaritate!

  • 25 May 2008, 23:00
Primarul Botoşanilor, Cătălin Flutur, a anunţat public că Guvernul Tăriceanu a anulat alocarea unor fonduri de investiţii destinate continuării unor obiective la care se lucrează din anii anteriori. Putea să tacă, să nu dezvăluie public politica de răzbunare a liberalilor pe primarii care au altă culoare politică. Însă n-ar fi fost corect faţă de noi, botoşănenii de rând. Este dreptul nostru să ştim cum suntem priviţi de către cei cărora în 2004 le-am încredinţat, prin vot, prerogativele puterii. Sunt unul dintre acei români care după 1990 nu m-am dus la vot pentru că n-am avut pe cine vota. În 2004, atras de mirajul politic creat de Alianţa DA, m-am dus şi i-am votat, inclusiv pe preşedintele Băsescu. Am făcut-o din toată inima, având speranţa că, în sfârşit, a sosit şi pentru români momentul cel mare: acela de a ne înscrie definitiv pe drumul civilizaţiei şi prosperităţii europene. M-am înşelat amarnic, şi în privinţa Alianţei DA şi a preşedintelui Băsescu.
Aşadar, pentru că Flutur nu mai este primar liberal, i s-au tăiat fondurile necesare să continue lucrările începute la Parcul „Eminescu”, la sălile de sport, la ştrandul ce urma să înceapă a se lucra, la reabilitarea a 27 de şcoli şi grădiniţe, unde banii erau europeni şi nu ai Guvernului Tăriceanu, care i-a blocat să mai ajungă la Botoşani. La sala polivalentă Primăria Botoşani, din fonduri proprii, a investit peste 27 miliarde lei, având promisiunea guvernamentală că va primit restul de fonduri din bugetul naţional. A suspendat şi acordarea acestor bani, deşi această investiţie poartă amprenta de naştere a PNL Botoşani, în perioada când preşedinte era Dinu Secrieru. .
O altă lovitură dată Botoşanilor a fost trecerea terenurilor fostelor unităţi militare la dispoziţia Consiliului Judeţean Botoşani şi nu a primăriei, pentru a fi utilizate în folosul comunităţii. Asupra istoriei acestor terenuri voi reveni într-un material separat, pentru că miza dreptului de proprietate asupra lor este extrem de mare, un grup local organizat în sistem mafiot urmărind să intre în posesia acestora, dispus fiind să dea mită o sumă extrem de mare de bani celui care îi va înlesni un schimb cu teren adus de aiurea, sau, în in extremis, cumpărarea la un preţ subevaluat. .
Chiar dacă aceste investiţii sunt de interes public, sunt pentru comunitatea botoşăneană, Guvernul Tăriceanu n-a avut nici cea mai mică reţinere de a şterge Botoşanii din anexa hotărârii de guvern prin care s-au acordat fonduri investiţiilor din ţară. Explicaţia este simplă: cu aceste investiţii s-ar fi umflat în pene, în campania electorală, Flutur. Eu cred că decizia luată este una total păguboasă pentru PNL. Nu i-a ajutat cu nimic pe liberalii botoşăneni. Poate că dacă aceste fonduri s-ar fi acordat, ar fi fost un plus de imagine pentru candidaţii PNL Botoşani, care s-ar fi lăudat cu fapte concrete şi nu cu vorbe mieroase. Ar fi fost pentru ei începutul dovezii că vin să rezolve problemele comunităţii, nu să le blocheze printr-un dispreţ public de neimaginat. .
Nu pot fi de acord cu acei botoşăneni care au folosit această soluţie nefericită pentru noi în mod electoral, căutând să evidenţieze incompetenţa primarului Flutur şi nu să sancţioneze politica de dispreţ faţă de noi promovată de Guvernul Tăriceanu. Când este vorba de interesul nostru general, trebuie să renunţăm la patimile şi simpatiile politice, trebuie să facem front comun şi să ne apărăm interesele, chiar dacă efortul nostru va fi folosit, nedrept, în scop politic de un ales sau un candidat cu aspiraţii de a fi ales în vreo funcţie importantă, cum este cea de primar a Botoşanilor. .
Cred că prin comentariile postate, autorii lor n-au făcut decât să confirme încă odată dezbinarea care ne-a marcat şi ne marchează viaţa comunitară, modul meschin în care subordonăm interesul general pentru a da satisfacţii micilor noastre trăiri sufleteşti pline de ranchiună şi mânate de sentimente de răzbunare pentru neputinţa de a face măcar cât au făcut cei pe care-i condamnăm prin opinii denigratoare. Mă simt dezgustat să respir acelaşi aer cu cei care, neputând să-şi stăpânească sentimentele de antipatie pentru un candidat sau altul, încalcă interesul comunitar general printr-un dispreţ public manifestat într-un mod jenant şi ruşinos. .
Banii pe care Guvernul Tăriceanu trebuia să-i dea Botoşanilor erau în interesul nostru şi nu pentru prosperitatea familiei Flutur. Erau pentru lucrări de investiţii începute din anii anteriori, nu acum, cu scop electoral. Acum le-a blocat, printr-o decizie politică meschină. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CXXII)
(Ioan Rotundu)
Slab interes pentru subvenţiile la ovine şi bovine
Campania de însămânţări s-a revigorat spectaculos
Botoşănenii au renunţat să mai reclame E.ON
Tochitură înghiţită cu noduri la… Belvedere
Lucrările la bulevard pot bloca Turul Ciclist al României
Flutur regretă vremurile fostului prefect Cristian Roman
Vasilescu vrea la Senat, să-l învingă pe „tipul care bate lumea”
Elevii botoşăneni s-au întrecut în tradiţie
„Poveste de cartier”, cu Sorinel Copilul de Aur, rulează la Botoşani
Orgoliul lui Băsescu
Speră ca icoana să-i aducă mandatul de consilier local
(Cârcotaşul)
Horoscop
Program Tele'M Botoşani luni, 26 mai
Instruire în politica regională a Uniunii Europene
Ţărăniştii se prezintă
Promite că ne scapă de ţânţari
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog