Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17263
De la 07 Ianuarie 2003
122877330
Editorial

Naivitatea liberalilor şi viclenia lui Geoană

  • Ioan Rotundu
  • 14 October 2009, 23:00
Ieri, din nou cei de la Antena 3 au avut o zi grea. Bietele şi bieţii realizatori de emisiuni au turuit toată ziua, demontându-l şi remontându-l pe preşedintele Băsescu bucată cu bucată. Hotărât lucru, angajaţii mogulului fac topt ce le stă-n putinţă să-l victimizeze pe preşedinte şi, astfel, să-i asigure cel de-al doilea mandat. La un moment dat, în emisiunea „Ordinea zilei” a Danei Grecu, ecranul televizorului avea afişate mai multe mesaje decât obişnuieşte Dan Diaconescu la OTV-ul său.
Însă nu pe seama politicii redacţionale a Antenei 3 vreau eu să să comentez. Mult mai interesante decât Sinteza zilei a lui Gâdea mi s-a părut faptul că cineva a lansat zvonul, „pe surse” că un viitor prim-ministru ar putea fi Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Înalt Preafericitul Daniel. Ce să facă patriarhul cu criza economică? Să facă o slujbă de afurisenie, una de exorcizare, o agheasmă mare sau s-o trosnească cu crucea cea grea din argint aurit, de să fugă săraca criză zbierând din toţi bojogii? Parcă le-a furat minţile Dumnezeu politicienilor.
O altă variantă a ajuns la redacţia noastră pe canalul de ştiri difuzat de Romanian Global News. Cică preşedintele Băsescu l-ar fi contactat pe Dorin Chitoarcă, primarul Chişinăului, şi i-ar fi propus să devină premierul României, iar primarul s-a simţit onorat de o aşa propunere. Iar avem de-a face cu o diversiune, pusă la cale de zvonacii de profesie.
Însă cel mai atent am fost ieri la dezvoltarea relaţiilor bruşte de prietenie dintre PNL şi PSD, respectiv dintre Crin Antonescu şi Mircea Geoană. Liberalii au fost odată preşul PSD-ului, pe vremea Guvernului Tăriceanu. Ca Parlamentul să nu poată demite guvernul, Tăriceanu s-a făcut preş PSD-ului şi a acceptat orice şantaj. După ce Mircea Geoană i-a cerut bani cu ghiotura, punându-l pe Tăriceanu de a lăsa la predarea ştafetei o vistierie goală, PSD-ul s-a raliat la guvernare cu PDL şi a criticat PNL-ul că a secătuit bugetul, făcând risipă financiară.
Când PSD-ul a considerat că nu mai are ce stoarce de pe urma guvernării cu PDL, a ieşit de la guvernare şi s-a întors cu faţa spre liberali, ca şi cum nimic n-ar fi zis despre ei. Iar liberalii, prin Crin Antonescu, au şters cu buretele vorbele grele ale social-democraţilor şi s-au prins de braţ pentru votarea moţiunii de cenzură.
Guvernul Boc 2 a picat, dar de câştigat n-au câştigat liberalii, ci tot social-democraţii şi Mircea Geoană. Propunerea liberalilor cu Johannes Klaus premier a fost repede agreată de social-democraţi. Geoană a simţit că pe seama acestei propuneri are dublu câştig: îl pune pe Băsescu într-o situaţie extrem de sensibilă faţă de electorat, dar opreşte şi atacurile lui Antonescu la adresa sa ca şi candidat la preşedinţie. Când liberalii vor conştientiza eroarea tactică comisă va fi târziu pentru Antonescu să mai recupereze de la electorat ceea ce pierde acum dezamăgindu-le aşteptările.
Un alt profitor al tembelismului politic ce-l trăim în aceste zile este UDMR-ul. Băieţii s-au specializat să speculeze orice situaţie ivită şi de pe urma căreia pot stoarce ceva în interesul etniei maghiare. Au tratat votul moţiunii de cenzură şi cu PDL-ul şi cu PSD-ul. Neprimind de la PDL ce au cerut, sau alăturat cu votul PSD-ului. Acum PDL-ul se află în situaţia de a ceda UDMR-ului ce au cerut şi ceva pe deasupra, pentru că n-au încotro şi sunt la mare ananghie. Până când preşedintele Băsescu va lua o decizie, PNL-ul, PSD-ul, UDMR-ul, minorităţile fac hernie practicând la greu şantajul politic faţă de PDL. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Casă incendiată de un aparat electrocasnic lăsat în priză
Pericol de explozie la şantierul “Kaufland” îndepărtat de pirotehnişti
Dormitor incendiat din neglijenţă
Dorin Chirtoaca, posibilul premier al României?
Ambasadorul Rusiei la Chişinău speriat de istoria românilor din şcolile basarabene
Comunitatea Moldovenilor, cea mai activă asociaţie de limbă română din Quebec
De ce Medvedev a refuzat să se întâlnească cu Voronin?
Conferinţa internaţională de istorie la Alba Iulia
Bătrână cu capul zdrobit
Beţia la volan, deja poveste veche
Abia în 2010 sunt şanse ca oraşul Flămânzi să beneficieze de gaz
Horoscop
Poliţistul din faţa oglinzii
Peşedinştii părăsesc spitalele
Ţâbu a pierdut pariul
Angajări urgente
Program TELE'M Botoşani, joi
Ion Ţiriac, cel mai bogat român
Încrederea te lasă fără avere
Verificaţi sursele de căldură
O fetiţă de 11 luni a murit din neglijenţa mamei
Sute de botoşăneni la Biserica Cuvioasa Parascheva
„Noi când ne luăm banii?”
Farmaciile vor întrerupe eliberarea medicamentelor gratuite
directorul CAS trece de la şantaj la ameninţări
La Dorohoi, profesorii vor da înapoi banii primiţi pe tichetele cadou
Încă o minoră a născut, abandonând şcoala
A plecat pe drumul făr’ de întoarcere
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog