Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4214
De la 07 Ianuarie 2003
122889863
Editorial

Ne oferă PSD-ul o surpriză?

  • Ioan Rotundu
  • 23 September 2008, 23:00
Dacă nu cumva se vor adeveri acuzaţiile pe care PNL şi PSD le aduc celor din PDL şi PRM, cum că aceştia din urmă vor să boicoteze alegerile pe baza votului uninominal şi să se revină la cel pe liste, în mare, partidele, tot cu excepţia PDL şi PRM, şi-au cam definitivat candidaţii pe colegii. La Botoşani nu n-au apărut mari schimbări de nume, faţă de ce-au avansat până acum cei din PNL şi PSD.
Rămân în continuare neanunţaţi candidaţii PDL. Se pare că acest partid îşi va anunţa candidaţii cam în jurul datei de 4 octombrie. De ce atunci? Pentru că până atunci vom cunoaşte şi noi cu ce raport se va prezenta preşedintele Băsescu în faţa Parlamentului României, vom şti şi soluţia dată de Curtea de Apel Bucureşti la contestaţia introdusă de PRM împotriva Hotărârii de Guvern privind împărţirea teritoriului României pe colegii şi fixarea calendarului alegerilor parlamentare pentru 30 noiembrie a.c.
De asemenea, până atunci cei din PDL vor şti care va fi reacţia Guvernului Tăriceanu, în caz că va pierde procesul intentat de PRM. Şi tot până atunci, de va pierde procesul cu guvernul, cei din PRM, ajutaţi din umbră de PDL, vor contesta Legea votului uninominal la Curtea Constituţională, pentru a-i bloca aplicabilitatea.
Toată această hidoşenie politică, pusă la punct, după cum afirmă anumite voci ce pretind că sunt în cunoştinţă de cauză, în palatul Cotroceni şi cu preşedintele Băsescu pe post de regizor, poate prinde viaţă şi bloca electoratul să-şi exprime voinţa politică pentru un candidat anume, ci pentru o listă pe care sunt trecuţi candidaţi agreaţi de partid din diverse motive.
Cum spuneam, la Botoşani PNL şi PSD şi-au cam desemnat candidaţii, urmând a o mai face şi la modul oficial, adică să-i urce pe o scenă şi să-i prezinte pe fiecare electoratului din colegiul unde candidează.
Cu toată această acalmie care s-a aşezat peste aceste două formaţiuni, dinspre Partidul Conservator, cel care a făcut din nou chilimet politic cu PSD-ul, transpar nişte zvonuri de ultimă oră care se anunţă a produce o mare surpriză. Este cunoscut faptul că senatorul Conservator de Botoşani, notarul Gavril Vasilescu, şi-a exprimat dorinţa de a candida din nou la Senat într-un colegiu botoşănean. Numai că Vasilescu a intrat în conflict cu PSD-ul Botoşani, iar preşedintele Conţac a reuşit să-i convingă pe cei de la Bucureşti să i-l ia pe Vasilescu de pe cap.
Geoană a înţeles situaţia, dar se pare că pe ultima sută de metri s-a răzgândit. Cel puţin aşa susţin anumite surse din PC. Lipsa candidaţilor PSD, trimisă la Bucureşti pentru a primi binecuvântarea lui Mircea Geoană, cuprinde şi ea o modificare de ultimă oră. În Colegiul Darabani, pentru Camera Deputaţilor, a fost desemnată actuala deputată Doina Dreţcanu. O modificare se făcuse şi pe cele două colegii din Botoşani. În locul lui Costică Macaleţi a fost trecută fosta deputată Viorica Afrăsinei.
Ei bine, tocmai Afrăsânei pare să fie cea eliminată în ultimul moment, printr-o schimbare radicală. Gheorghe Mracu, care este candidatul PSD la Senat, va fi mutat să candideze deputat pe Colegiul Botoşani Vest. Afrăsinei va fi pusă pe liber, iar candidatul PSD – PC la Senat pe Colegiul Botoşani va fi celebrul avocat Sergiu Andone, din partea Partidului Conservator. Prin trimiterea lui Andoni la Botoşani, pe post de Agamiţă, va fi satisfăcută şi dorinţa preşedintelui Conţac de a avea un candidat din conducerea centrală a partidului.
Dacă informaţiile primite dinspre PC se vor dovedi a fi corecte, atunci Gabriel Oprişanu, candidatul PNL şi Dan Humelnicu, candidatul PDL la Senat pe Colegiul Botoşani vor avea de luptat cu un adversar versat, abil, cu mare popularitate şi cu bani mulţi. Dacă ar trăi Caragiale, ar exclama iar prin gura soţului patroanei de la Carul cu Bere, care bea pe furiş, să nu-l vadă nevasta, dar privit cu înţelegere de Caragiale: „Gria viaţă dom’ inşpector!” „Gria” pentru contracandidaţii lui Andone. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CLXLVIII)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
De ce nu-şi pot folosi creierul urmşaşii lui Adam
Grădiniţa Rădeni va fi reabilitată cu fonduri de la inundaţii
Reîncepe curăţirea reţelei electrice din Poiana şi Nicolae Bălcescu
Promisiunea lui Vadim către Băsescu
Locuri de muncă avantajoase în Grecia, Olanda, Cipru
Dovada concretă a faptului că băncile fură din salariile romanilor
Importanţa Basarabiei în viaţa României
Deputat român care a cerut în Rada demisia ministrului învăţământului din Ucraina
Ambasadorul maghiar vrea separarea judeţelor Harghita şi Covasna
MAE şi preşedintele Băsescu tac mâlc
Program Tele'M Botoşani miercuri, 24 septembrie
Prefectul i-a premiat pe olimpicii botoşăneni
Botoşănenii se bat pentru locuinţele oferite de municipalitate
210 pachete de ţigări confiscate de poliţiştii comunitari
Guvernul a alocat fonduri pentru 105 radiatoare electrice
Peste 600 de familii aşteaptă locuinţă socială de la Primărie
Ţigani gospodari, dar cu bunurile altuia!
Sinistraţii au început să fie pretenţioşi şi aroganţi
Expo – Zoo 2008 a fost un succes
primarul Şefan a demonstrat încă odată că este un bun organizator
Preoţii vor predica în favoarea ministrului Nicolăescu
Grav accident de muncă la barajul Stânca - Costeşti
54 de angajatori oferă 667 locuri de muncă
Românul şi odihna
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog