Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3139
De la 07 Ianuarie 2003
122888788
Editorial

Nelegiuirile BOR şi ale PSD spulberate prin vot de creştini

  • Ioan Rotundu
  • 8 October 2018, 0:25
Menit să aducă un spor de putere pentru capii Bisericii Ortodoxe Române şi liderului PSD Liviu Dragnea, referendumul Coaliţie pentru Familie a fost folosit de majoritatea covârşitoare a românilor ca prin neprezentare la vot să sancţioneze nelegiuirile Bisericii şi ale liderilor PSD.
Doar 20,41% dintre românii cu drept de vot s-au prezentat la urne. Câte voturi au fost „Nu”, vom afla peste zi. Cert este că referendumul nu poate fi validat. De consemnat este că cei care au votat sunt în majoritate persoane vârstnice, bisericoase .şi care au cedat uşor la ameninţările preoţilor că dacă nu vor vota vor fi îngropaţi fără preot şi nimic nu-i va mai salva de focul iadului.
Sâmbătă şi duminică am urmărit cu atenţie, atât în judeţ cât şi în oraş, cine sunt cei care au luat decizia de a vota. Bătrâni şi băbuţe îmbrăcate cernit, doi câte doi, sprijinindu-se reciproc, alţii cu ajutorul cârjelor, mergeau spre secţiile de votare atât la ţară cât şi la oraş. Sâmbătă erau rar de văzut, duminică, după slujba din biserică, ceva mai mulţi. Rar, foarte rar, se puteau vedea printre ei şi tineri.
Am cunoscut foarte bine starea de spirit, mai ales din mediul rural, înainte de votare. Replici precum „. Nu votez, Preoţii au devenit prea lacomi şi hapsâni” sau „E păcăleala lui Dragnea” ori „Să-i voteze cei la care au majorat salariile” etc.
Coaliţia pentru Familie, văzând frecvenţa redusă la vot, a ieşit repede cu un comunicat de presă prin care a dat vina pe boicotul partidelor. Nimic despre atitudinea ostilă, violenţă a preoţilor faţă de creştini.
Da, a fost un boicot, dar nu împotriva legii de modificare a Constituţiei privind familia. Pur şi simplu a fost un boicot al baronilor locali din PSD asupra lui Dragnea. Prefecţi, preşedinţi de Consilii judeţene, primari nu s-au ostenit deloc să scoată lumea la vot. Obişnuiţi ca PSD-ul, prin primar sau alţi membri de partid, să le dea ceva ca să iasă la vot şi neprimind nimic, oamenii şi-au văzut de-ale lor. Au stat acasă. Primarii n-au pus banul la bătaie pentru că nu era în interesul lor s-o facă.
Judeţele fidele lui Dragnea au avut şi voturile cele mai multe, aproape de 29%. Suceava, Neamţ. Bistriţa, Bihor, Dâmboviţa etc. sunt filialele PSD-ului care-l susţin pe Dragnea. Vaslui, Vrancea, majoritatea judeţelor din Ardeal, inclusiv Capitala, i-au arătat lui Dragnea că nu mai este necesar partidului.
Patriarhul Daniel a scos şi el cohorta de preoţi ca să mobilizeze creştinii să iasă la vot. Dacă patriarhul Daniel mai are ceva raţiune şi nu i-au furat minţile toiagul aurit ce-l poartă ca Întâi Stătător al BOR, să facă bine şi să analizeze harta ţării pentru a vedea şi singur cum s-a votat în unele judeţe. Judeţele Vaslui, Maramureş, Cluj, Tulcea, Constanţa sunt judeţele unde capii Bisericii au fost implicaţi în scandaluri sexuale, acte de homosexualitate, începând cu Arhiepiscopiile şi până la nivel de mănăstiri. Homosexualitatea este urmată de scandaluri cu înşelătorii financiare din banii publici şi europeni, cazul arhiepiscopului de Tomis, Teodosie,. Acuzat recent şi de pedofilie asupra unui tânăr.
Aroganţa preoţilor, ameninţările adresate creştinilor cu pedeapsa iadului, lăcomia financiară, opulenţa şi prosperitatea personală sunt alte cauze care i-au dezgustat pe creştini pentru a urma sfaturile preoţilor. La Râmnicu Vâlcea, unde în campania electorală pentru referendum peste 1000 de preoţi îmbrăcaţi în haine strălucitoare au defilat prin oraş, prezenţa la vot a fost foarte mică. Bogăţia sfidătoare a veşmintelor nu i.-a impresionat pe creştini, i-a încrâncenat şi îndepărtat de preoţi.
Referendumul a trecut lăsând în urmă multă ură şi duşmănie pe care PSD-ul şi BOR le-au sădit strategic în sufletul românilor. Va trebui să treacă ceva timp ca aceste răni să se vindece, ca învrăjbirea dintre categoriile sociale să dispară.
În ce priveşte rănile din interiorul BOR, probabil că o întrunire a Sinodului consumată cu uşile închise, cum este tradiţia, va impune o nouă strategie de abordare a relaţiei preot – creştin şi un alt comportament al Bisericii faţă de enoriaşi.
Interesant va fi de urmărit ce se va întâmpla în interiorul PSD. Secretarul general adj. Codrin Ştefănescu, singurul găsit de presă prin sediul PSD, a declarat că referendumul este „un succes şi PSD-ul mulţumeşte celor 4 milioane de votanţi”. O declaraţie triumfală, specifică bolşevicilor, dar fără fundament.
În România sunt peste 5 milioane de pensionari şi vreo 3 milioane de bugetari care au beneficiat de pomenile electorale ale PSD-ului. Aceste milioane n-au ieşit la vot pentru a susţine PSD-ul, demersul politic al lui Dragnea. Au descoperit că de fapt au fost păcălite.
Dacă prin absurd acceptăm că cei ieşiţi la vot sunt oamenii PSD-ului, atunci acest partid nu mai are dreptul să invoce legitimitatea de a conduce ţara. Cele 4 milioane de votanţi ai referendumului nu se pot opune voinţei celor 14,8 milioane de români care n-au votat. Aceştia din urmă sunt majoritatea şi ei sunt cei legitimi să decidă încotro trebuie să meargă ţara, să fie guvernată, şi nu Liviu Dragnea şi clica lui.
Dar, în stil bolşevic, liderii PSD, până când îl vor mazili pe Dragnea, vor susţine în cor că referendumul a fost un succes. Pentru ei succesul este şi acolo unde eşecul este vizibil pentru toată lumea normală. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comisia Europeană cere explicații Guvernului.
Timmermans i-a transmis o scrisoare cu 18 întrebări premierului Dăncilă
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 8 – 15.octombrie 2018
LLumea lu' Rotundu: Centenarul Unirii - Ştiubieni
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 28.09.2018
ancul săptămâni: Democraţia de după Referendum
Şarlatanie a lui Nechifor girată de prefectul Dan Şlincu
Ioan Rotundu
Coaliţia pentru Familie invocă boicotul neputinţei
Ioan Rotundu
La Botoşani, măcel barbar al vânătorilor italieni asupra ciocârliilor
Ioan Rotundu
Ecouri botoşănene la referendumul naţional
Ioan Rotundu
Dezinformarea şi lipsa profesionalismului ş-au unit împotriva lui Conţac
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 12.10.2018
Lumea lu' Rotundu:Centemarul Unirii - Durneşti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog