Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10128
De la 07 Ianuarie 2003
122895777
Editorial

Nemernic şi făţarnic până la capăt

  • Ioan Rotundu
  • 28 October 2008, 23:00
Prin declaraţiile de ieri, preşedintele s-a dovedit a fi nemernic şi făţarnic până la capăt, asigurându-ne, deşi nu mai era nevoie, că boala sa este din fire şi n-are lecuire. Cum era de aşteptat, premierul a obţinut aprobarea Guvernului ca majorările salariale pentru cei din învăţământ să fie amânate până la 31 martie anul viitor. Este o decizie nu numai responsabilă faţă de milioanele de români care nu lucrează în învăţământ şi care ar fi trebuit să suporte nişte consecinţe economice imprevizibile în momentul de faţă, dar şi faţă de viitorul guvern, care ar fi fost pus într-o situaţie disperată.
Iar viitorul guvern poate fi a PSD-ului sau a PDL-ului. Însă, din dorinţa populistă de a aduna voturi, atât Geoană cât şi Boc l-au acuzat în aceste zile pe premierul Tăriceanu în fel şi chip, condamnând şi înfierând cu adâncă mânie proletară refuzul său de a accepta majorarea, încercând să stoarcă lacrimi de mulţumire de la învăţători şi profesori şi voturi cât mai multe. Şi Geoană şi Boc sunt conştienţi că dacă Tăriceanu ar aplica majorarea, oricare dintre ei ar veni la putere, ar avea de gestionat o criză economică generată chiar de ei. Însă ambii mizează pe raţiunea lui Tăriceanu, dau îl el cât pot şi pentru că ştiu că premierul nu va avea un moment de iresponsabilitate şi va ceda sub presiunea sindicatelor.
Trăim scene politice de o penibilitate rar întâlnită în istoria umanităţii, aproape de domeniul fantasticului. Conducătorul ţării, liderii de partide îşi îndeamnă poporul la lupte sociale care îl împing spre prăpastie, îi încrâncenează pe membrii săi unii asupra altora, strecoară sămânţa urii şi menţine o atmosferă de dezbinare socială. Toate acestea pentru a obţine voturi, pentru a pune mâna pe putere, pentru a-şi asigura privilegii.
Nu pot crede nici o iotă din balivernele îndrugate de Geoană, Boc sau labilul psihic Stolojan că ei nu pot dormi noaptea de grija poporului, că peste 60% dintre români trăiesc de azi pe mâine, cum nu cred nimic din ce îngână incoerent preşedintele Băsescu, această piază rea a României.
Premierul a blocat ieri majorarea, dar preşedintele Băsescu, în perfidia sa fără limite, a ieşit după amiază şi a declarat că măsura luată de premier este una nejustificată şi că sunt bani de majorarea salariilor celor din învăţământ. Şi Boc, şi Geoană susţin la fel, dar nici unul dintre ei nu spune unde stau depozitaţi aceşti bani pe care Tăriceanu îi ţine ascunşi.
Aseară, la emisiunea Sinteza zileri de pe Antena 3, premierul a declarat că l-a sunat preşedintele Băsescu şi i-a propus o discuţie pe tema majorării salariilor. Au fixat şi o oră. Numai că preşedintele Băsescu n-a mai aşteptat ora întâlnirii, a ieşit pe poturile de televiziune şi a declarat că Tăriceanu are bani pentru clientela politică nu şi pentru cei din învăţământ. Nemernic, făţarnic şi ticălos până la capăt.
Pe un alt post de televiziune Adrian Păunescu, acest cameleon politic a cărui nevastă are pe conştiinţă vieţi omeneşti, perora tot împotriva premierului, acuzându-l că se ţine şi cu dinţii de putere. Dar el, marele politician Păunescu, unde şi-a înfipt colţii la nici un an de la evenimentele din decembrie 1989, nu tot în osul puterii? Este degradant pentru acei învăţători şi profesori caracterizaţi de onestitate şi înţelegere sociale, care îşi dau seama că majorarea aprobată este imposibilă de aplicat, să fie apăraţi de o canalie de om ca Păunescu. Toată stima pentru creaţia sa poetică, dar ca om îl dezavuez şi-l condamn pentru tupeul său de a urca din nou pe prima scenă politică a ţării, sfidând orice limită a bunului simţ.
Premierul s-a arătat ieri hotărât să nu cedeze şi nici să demisioneze. Şi bine face! N-au decât acei parlamentari care au votat majorarea să voteze moţiunea de cenzură a lui Boc şi să cadă guvernul. Să meargă şi parlamentarii cu ticăloşia până la capăt, demonstrând consecvenţă măcar în a face rău, dacă a face bine nu ştiu decât numai pentru ei. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Haideţi să dărâmăm taxa Radio-TV
Doar 11 copii de la ţară vor învăţa la oraş
În căutarea a 40 de mii de adrese
Pacienţii sar de la un medic de familie la altul
Medicii vot fi obligaţi să apere copiii supuşi violenţelor fizice
Bolnavii cardiaci aşteaptă şi două săptămâni să fie consultaţi
în tot acest timp doar Dumnezei îi mai are în grijă
Cooperare transfrontalieră de succes
Măruţă face primul pas spre împăcare
Vrabia mălai visează: UDMR, pregătită să conducă singură România
"Trebuie să ne gândim bine la o strategie de unificare a maghiarimii"
Rusia înfige cuţitul în spatele Ucrainei: Rutenii din Transcarpatia vor autonomia
Mărturisiri cutremurătoare ale poetului Cezar Ivanescu
E.ON Gaz Distribuţie întrerupe temporar distribuţia gazelor în Botoşani
Alinuţa, studenta cea isteaţă
Horoscop
Comentariul comentariilor (CCXXVII)
(Ioan Rotundu)
Schimb de amabilităţi la nivel de rang înalt
Geanina stă cu un picior ridicat … gata de plecare
Se blochează acum în legile pe care le-a votat ca senator liberal
Ulei şi zahăr pentru sinistraţii botoşăneni de la Prefectura Iaşi
143 de exponate botoşănene au fost declarate obiecte de tezaur naţional
Primăria Botoşani sprijină unica sinagogă din judeţ
Pictorul Marcel Chiţac va fi declarat cetăţean de onoare la Păltiniş
Un nou prilej de debarasare de hondrobeile electronice
Duel literar între deţinuţii poeţii şi confraţii din libertate
Băncile umflă ilegal comisioanele, clienţii reclamă
Directorul Pricopi susţine că mortul este vinovat
inspectorii ITM sunt de altă părere
Comisarul şef de poliţie Calimandruc implicat într-un accident auto
etilotestul s-a înverzit…
Bolnavii de diabet trăiesc clipe de coşmar
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog