Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1390
De la 07 Ianuarie 2003
122887039
Editorial

Nevolnicia liberalilor devine proverbială

  • Ioan Rotundu
  • 12 September 2016, 23:00
Ne apropiem de alegerile parlamentare din 11 decembrie cu paşi vertiginoşi. Este limpede că bătălia pentru putere se va da între social-democraţi şi partidele aliate lor satelit şi liberali. În timp ce social-democraţii nu ratează nici un prilej să valorifice la maxim orice eveniment naţional sau local care le poate aduce voturi, liberalii devin tot mai năuci de cap, tot mai conflictuali între ei iar scandalurile de la neînţelegerile dintre vechii liberali şi cei veniţi din PDL par a nu se mai sfârşi. De parcă toate acestea n-ar fi îndeajuns ca să piardă din voturile românilor nehotărâţi, un parlamentar liberal pe numele de Dorin Dobra a depus o iniţiativă legislativă de introducere a noi taxe.
Demersul liberalilor este absolut halucinant în condiţiile în care şi aşa social-democraţii îi sperie pe români că o preluare a puterii de către aceştia va însemna noi impozite şi taxe, noi tăieri de salarii şi pensii. Practic, prin iniţiativa sa legislativă Dorin Dobra a confirmat acuzaţiile pe care social-democraţii le aduc liberalilor.
Ce noi taxe vrea să pună profesorul de istorie-filozofie din Bistriţa ajuns senator? Vrea o taxă pe meniul consumat la nunţi. Taxa propusă nu-i mare, doar 0,50 lei/meniu dar din punct de vedere emoţional are un impact negativ covârşitor. A pune taxă pe serviciile angajate pentru o nuntă înseamnă a lovi în tinerii căsătoriţi, a-i pune la plata mai multor bani pentru organizarea nunţii, în condiţiile în care ei abia păşesc în viaţă.
Prin taxa inventată de senatorul Dobra se va stârni mânia tinerilor cu drept de vot care fie că vor sta acasă. Fie că vor vota cu candidaţii SD. Mai vrea senatorul bistriţean şi o taxă pe veniturile artiştilor angajaţi la nuntă.
Pentru taxa pe meniu Dobra mai propune şi varianta unor plafoane minime şi maxime în raport de consistenţa meniului şi probabil de numărul invitaţilor. Aceşti bani astfel adunaţi Dobra vrea să fie folosiţi de Ministerul Culturii pentru restaurarea clădirilor de patrimoniu.
S-a plâns senatorul că iniţiativa sa legislativă n-a fost luată în seamă de către cei de la Ministerul Culturii, care n-au avut nicio reacţie până în momentul de faţă. Normal, cei din minister ştiu că astfel de taxe există deja, denumite altfel, numai senatorul n-are habar de existenţa lor.
După momentul ales în dezvăluirea publică a iniţiativei sale legislative, adică în preajma alegerilor parlamentare, în condiţiile în care atacurile celor din PSD se radicalizează la adresa liberalilor, tare îmi miroase mie că profesorul face jocul celor din PSD, având probabil vreo obligaţie faţă de aceştia din perioada nefastului USL.
În cursul zilei de ieri, atât presa online cât şi unele posturi de radio luau în derâdere iniţiativa lui Dobra, mai ales motivele sale de expunere formulate pueril, agramat şi neprofesionist, de nu poţi crede că autorul textului ar fi un profesor. Şi mai ciudată mi s-a părut tăcerea conducerii centrale a PNL. Nici Alina Gorghiu, nici Vasile Blaga n-au ieşit public să declare că iniţiativa lui Dobra nu este susţinută de partid, dimpotrivă, conducerea PNL îl va chema la ordin şi va analiza la modul serios dacă el mai poate avea calitatea de membru PNL.
Este evidentă nevolnicia liberalilor, începând cu Gorghiu şi Blaga, şi tare mă tem că viitorul guvern va fi format de PSD şi acoliţii săi. Riscăm să avem un nou „cel mai cinstit guvern postdecembrist”, mai cinstit decât al lui Ponta. Iar dacă în Guvernul Ponta au mai fost şi miniştri care n-au avut probleme cu legea penală, cu plagiatul şi cu stările de incompatibilitate, viitorul Guvern PSD va fi format numai din penalişti, în fruntea lui stând cu mândrie socialistă infractorii Liviu Dragnea, Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă.
Iar toate acestea ni se vor trage de la nevolnicia liberalilor care pun interesele lor meschine de ordin personal deasupra interesului naţional. Mai au tupeul aceşti nevolnici să spună că sunt urmaşii lui Brăteanu! În realitate sunt nişte cioflingari politici lipsiţi de cultură .şi educaţie politică, de respect pentru popor, nişte impostori politici postdecembrişti care n-au nimic în comun cu Brătenii.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cioloș declanșează MAREA DESPĂDUCHERE!
Bancul zilei: Spaima lui Bulă
Horoscopul zilei de 13.09.2016
Prognoza meteo pentru marti si miercuri
Armistitiu la PSD: Dragnea si Ponta s-au intalnit la sediul partidului.
Ponta se va ocupa de "banii romanilor" in programul de guvernare/ Ponta: "Parca suntem Osama Bin Laden"
Un roman a facut o descoperire care ne apropie de "Sfantul Graal" al robotilor flexibili
Unul dintre cei trei membri ai comisiei care a sustinut ca Toba nu a plagiat e acuzat si el de plagiat
A fost copiata pana si o eroare de tehnoredactare
Călăraşi: Bogătaşul evazionist Arnăutu agresează oamenii cu combina
Educaţie în limbaj de lemn
Ioan Rotundu
Cristina Amghel sare în apărarea nevestei şoferului, colega sa de Senat
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog