Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Umor
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19636
De la 07 Ianuarie 2003
122905285
Editorial

„Nicule, acesta o va păţi mai rău ca noi!”

  • Ioan Rotundu
  • 16 March 2018, 23:00
Sâmbătă, în Bucureşti, la Congresul PSD, pentru social-democraţii din toată ţara a fost o adevărată sărbătoare. De dimineaţă şi-au făcut apariţia în Bucureşti autocarele cu delegaţii aleşi după chipul şi voinţa liderului suprem Liviu Dragnea, Au fost luaţi la Bucureşti numai oamenii fideli partidului şi conducătorului său iubit. Cei cu vederi apropiate de democraţie sau ruşinaţi de bătaia de joc pe care PSD-ul o promovează la adresa poporului român au fost lăsaţi acasă.
Congresul a avut loc la Sala palatului, acolo unde şi Nicolae Ceauşescu ţinea congresele PCR. Nici că se putea desemna o altă locaţie de vreme ce Liviu Dragnea este reîncarnarea lui Ceauşescu, blestemul acestuia pentru poporul care l-a trădat şi lăsat să fie împuşcat de un Iliescu pe care el, Ceauşescu, nu l-a pedepsit atunci când a trebuit aşa cum Lenin şi Stalin i-a pedepsit pe cei care râvneau la funcţia lor supremă în stat.
În jurul Sălii palatului au fost masate forţe ale jandarmeriei şi Poliţiei Locale Bucureşti, mesaj de devotament neţărmurit faţă de Dragnea venit din partea ministrului de Interne Carmen Dan şi primarul general al Capitalei Gabriela Firea. Nu s-a supărat nimeni din poporul impozitat la sânge de guvernele PSD pe faptul că angajaţi ai statului, plătiţi din banii publici, au fost aservişi interesului politic al unui partid.
În sală s-a intrat pe verificate. Cei sosiţi cin judeţele ţării au fost strigaţi după tabel de către liderul de grup ca nu cumva să apară vreun intrus ori vreun delegat să fi tras chiulul prin Bucureşti la cumpărături, adus pe banii trudiţi ai partidului. Că nu este uşor să aduni bani cu japca de pe la zgârciţii de patroni ca să poţi aduce delegaţii la Bucureşti. Pe vremuri, patronii făceau coadă la sediul PSD să facă donaţii. Acum dau dosul pe după colţul firmei şi se plâng că le ia guvernul toată munca. Minciună!, spun liderii PSD, guvernul partidului le-a creat fel de fel de facilităţi dar ei sunt nerecunoscători. Vor vedea ei după Congres cum este să fii controlat la sânge”
Intraţi în sală, delegaţii au început să se pregătească sufleteşte pentru momentul suprem, cel când liderul suprem îi va întreba dacă-l mai vor preşedinte! Liderii de grup îi instruiau cum să aplaude şi să se ridice în picioare. Toate acestea mi le-a povestit un delegat la Congres, un cârcotaş al PSD-ului pe care Doina Federovici nu l-a zăpsit încă să-l poată pedepsi.
Penaliştii de vază ai PSD-ului şi slugile lui Dragnea au luat loc la prezidiu sau în primele rânduri. Deputatul mitralieră Rădulescu se fălea printre delegaţi că el, de va fi nevoie, se va aşeza în fruntea celor care vor trebui să tragă în protestatarii multinaţionalelor care nu lasă PSD-ul să-şi facă datoria faţă de ţară.
Nu insist asupra discursului. Fac doar remarca de similitudine dintre Ceauşescu .şi Dragnea. Ceauşescu acuza „agenturili străine” care otrăvesc conştiinţa poporului,. Dragnea a acuzat „statul paralel” ca fiind cel ce nu-l lasă să-şi facă „datoria faţă de ţară” prin a moderniza legile justiţiei, codurile penale, ca niciun politician sau baron local să nu mai fie abuzat de DNA şi condamnat de nişte judecători aserviţi „statului paralel”. Sala a aplaudat îndelung şi cu întreaga bucurie la auzul că în viitorul apropiat vor putea fura din banii publici, lua mită şi decide în instituţiile publice fără teama că le va suna la uşă mascaţii DNA-ului.
S-a putut observa cum Dragnea, în cuvântul său, n-a omis să accentueze că tot ce face o face pentru salvarea democraţiei, a statului de drept, a respectării cerinţelor Uniunii Europene ca poporul român s-o ducă bine şi să nu mai fie asuprit de o justiţie ce s-a opus în slujba „statului paralel”,. Majoritatea celor din sală habar n-aveau cine-i acest „stat paralel” dar au aplaudat slugarnic pentru ca nu cumva liderul de grup să-i ia în colimator că nu sunt ataşaţi de valorile PSD-ului pe care Dragnea le rostea sentenţios de la tribună.
Punctul culminat, emoţionant până la lacrimi, a fost când Liviu Dragnea a pus întrebarea cheie: „Vreţi să mai fiu în continuare preşedintele vostru?” Sala a sărit în picioare, aplauzele au bubuit de i-a întrebat Putin pe păzitorii săi ce a explodat în România de s-a auzit un aşa sunet asurzitor. Infractori, penali în curs, impostori, şarlatani cu rang de baron naţional şi local aplaudau frenetici. Dragnea a surâs larg şi mulţumit.
Elena şi cu Nicolae priveau din lumea umbrelor şi nu le venea a crede că în România, după pretinşii 29 ani de democraţie, poporul se manifesta tot ca pe vremea lor. Elena nu s-a putut stăpâni şi i-a spus: „Nicule, ăsta o va păţi mai rău ca noi!” Aşa cred şi eu!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Plângere penală împotriva poliţistului Liviu Sandu din Unţeni
Ioan Rotundu
Argumentele cu care Segal crede că poate dovedi ascunderea adevărul
Ioan Rotundu
Ce merite au poziţionat-o pe Doiniţa sub Dragnea
Savin Bădic se războieşte cu directorul AJOFM Teodor Dimitriu
Ioan Rotundu
Val Guraliuc, harnic tunător la Securitate sub numele conspirativ „Ludi”
Ioan Rotundu
Florin Egner, mincinos, ticălos şi josnic informator al Securităţii
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 16.03.2018
Lumea lu' Rotundu: Mărţişoare literare II
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog