Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Editorial
Sănătate
Alune americane
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9962
De la 07 Ianuarie 2003
111318609
Editorial

O conexiune politică stupefiantă

  • Ioan Rotundu
  • 20 June 2013, 23:00
De o bună bucată de vreme, Mihai Răzvan Ungureanu, liderul politic al Forţei Civice n-a mai apărut pe la televiziunile centrale. Dacă la Antenele lui Voiculescu mi se pare normal să nu apară, el fiind perceput ca un contracandidat a lui Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale de la anul, dacă la televiziunea lui Ghiţă, amicul premierului Ponta are, de asemenea, uşa-n închisă, la B1 TV mi s-ar fi părut firesc să fie invitat, dar nu mai este.
Pornind de la această constatare am încercat să aflu ce i se întâmplă lui MRU. Şi am aflat lucruri interesante. MRU colindă România pentru a-şi dezvolta filialele dar şi pentru a avea contacte cu televiziunile locale pentru că la cele naţionale i s-au închis toate uşile. Cine şi cum a reuşit să-l blocheze pe MRU să mai apară la televiziunile naţionale este complicat de stabilit, pentru că sunt implicate mai multe persoane şi cam tot atâtea interese politice.
Cutreierând România, MRU apare pe la televiziunile locale sperând să se facă mult mai bine cunoscut, pornind de la premiza că românii se uită tot mai mult la posturile locale de btelevizuiune, dezgustaţi fiind de spectacolul tot mai degradant oferit de televiziunile naţionale.
Să mai aducem în atenţie un alt aspect consumat recent. Aflat pe Pro Tv, preşedintele Băsescu a aruncat, aşa, din simpatia lui pentru femei, vorba că românii ar fi pregătiţi şi chiar încântaţi să voteze preşedinte de ţară o femeie. Iar ca nu cumva să se creadă că bate şaua Elenei Udrea ca să priceapă iapa, adică poporul, a afirmat că în momentul de faţă, în România, ar fi mai multe femei capabile să candideze cu succes la preşedinţie.
Izolarea lui MRU şi, hodoronc-tronc, afirmaţia lui Băsescu ar apărea două fenomene politice fără legătură între ele. Numai că legătura este foarte strânsă şi bine ascunsă, deocamdată, de ochii românilor.
Puţini ştiu, iar cei care ştiu preferă să nu comenteze, faptul că postul B1 Tv este patronat de Elena Udrea. Şi mai puţini ştiu că Elena Udrea are o relaţie de foarte bună colaborare cu premierul Victor Ponta. Aşa se explică şi faptul că în opoziţie fiind, USL clama că ministrul Elena Udrea a furat toate fondurile guvernamentale şi europene. De când au venit la putere, nici Ponta şi nici Antonescu n-o mai arată pe Udrea ca fiind hoaţa numărul unu din Guvernul Boc.
Coabitarea dintre Ponta şi preşedintele Băsescu s-a născut cu o contribuţie importantă a Elenei Udrea. Şi Băsescu şi Ponta ascund acest lucru. Antonescu este prea adormit ca să ştie ce se întâmplă în jurul său.
Preşedintele Băsescu lucrează la grteu pentru dezvoltarea Mişcării populare şi transformarea Fundaţiei în partid. Numele Elenei Udrea nu apare implicat în această construcţie, ea stând cuminte la PDL, pentru că aşa s-a hotărât. Blaga să aibă un bun şi atent supraveghetor până când Băsescu va da semnalul final de sacrificare definitivă a acestuia.
Şi acum marea conexiune. Băsescu nu mai este încântat de candidatura lui MRU la preşedinţie. Nu cunosc din ce motive dar se va afla. Aşa că, mai nou, Băsescu pregăteşte candidatura Elenei Udrea. Deja Udrea a făcut un prim pas şi s-a despărţit de Cocoş pentru că acest concubinaj n-ar fi dat bine în campania prezidenţială.
Premierul Ponta are promisiunea, nu ştiu şi ce garanţii, că va fi premier şi după alegerile din 2016, alegeri care, potrivit înţelegerii dintre cei doi, să aducă la guvernare PSD alături de Mişcarea populară.
Acum avem şi explicaţia pentru care s-a creat în Parlament diversiunea cu revizuirea Constituţiei şi ameninţarea preşedintelui Băsescu cu referendumul. La adăpostul acestui scandal politic se lucrează liniştiţi la o viitoare construcţie politică şi colaborare formată din trio Băsescu – Udrea – Ponta. Iată şi explicaţia pentru care Ponta a amânat pentru septembrie derularea etapelor de revizuire a Constituţiei. Are nevoie de timp pentru a consolida noua construcţie politică şi a scăpa de PNL de la guvernare. În toată această înţelegere intră şi un viitor Parlament format din 300 de parlamentari.
Va pica revizuirea Constituţiei, cum am mai comentat, iar prin modificare Legii alegerilor parlamentare se va reduce numărul de parlamentari la 300., păstrându-se şi forma bicamerală.
Mai apare întrebarea, şi ea firească, MRU de ce se mai oboseşte să cutreiere România? O face pentru că, de partea cealaltă a baricadei Băsescu – Udrea – Ponta se încearcă a se oferi românilor o variantă de vot mult mai sinceră faţă de ei şi mai apropiată intereselor publice. Dar despre această contra-construcţie politică nu am toate elementele necesare să pot comenta.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Dreptatea lui Stalin
În Brazilia, clasa politică este stupefiată de protestele de stradă
poporul se trezeşte: fie încetează să ne fure, fie oprim ţara
Raport: Leul ar putea menţine tendinţa de depreciere
Patru români, incluşi de Google pe o listă cu studenţi deosebit de talentaţi la informaticaă
Această aşa-zisă lege privind frontiera de stat a Transnistriei e o provocare
Topul judeţelor cu cei mai mulţi elevi navetişti
Alune americane
Botoşani: Dezastrul preconizat la Staţiunea Popăuţi s-a produs
staţiunea a fost dată pe mâna unui intrus
Carrefour România susţine producătorii români!
Moscova cere, în Parlamentul de la Chişinău, demisia ministrului Apărării, Vitalie Marinuţă
Guvernul schimba tot sistemul taxei de timbru, plăţile cresc si de 25 ori
Noul proiect al legii malpraxisului
* litigiul poate fi soluţionat amiabil, cuantumul daunelor morale - plafonat
Culise şi observaţii despre criza dintre Voiculescu şi Antonescu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă