Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6700
De la 07 Ianuarie 2003
122892349
Editorial

O reparaţie politico-morală îndreptăţită

  • Ioan Rotundu
  • 13 December 2020, 16:33
Actualele alegeri parlamentare au demonstrat din nou câtă ticăloşie există în rândul politicienilor dar şi de câtă incultură politică şi de ordin general suferă o bună parte dintre noi. Dacă electoratul nostru ar fi în întregime unul educat şi raţional la fluxul de informaţii oferit de mijloacele media rău intenţionate sau controlate de diverşi patroni ce urmăresc câştiuri financiare fără mustrări de conştiinţă atunci când promovează în spaţiul public informaţii false, atunci partide extremiste precum AUR n-ar mai fi ajuns să decidă asupra vieţii noastre într-un mod retrograd,i instigator la violenţe şi la izolare a ţării de restul lumii civilizate.
La Botoşani, candidaţii la parlamentare au folosit în impunerea candidaturii lor atât mijloace perverse, menite să manipuleze conştiinţe, cât şi oneste. Numai că onestitatea lor a fost rău promovată iar manipularea foarte eficient utilizată. Cei mai sârguincioşi în a manipula opinia publică s-au dovedit a fi candidaţii PSD care au bombardat spaţiul public cu comunicate de presă mincinoase, menite să mistifice acţiunile guvernului liberal şi să inducă alegătorilor faptul că numai un Guvern PSD va reuşi să ne redreseze economic şi să ne scape de restricţiile impuse de Guvernul Orban pe seama pandemiei generată de coronaviruşi.
Această agresiune a candidaţilor PSD la bunul simţ al alegătorului de rând a fost posibilă şi cu ajutorul candidaţilor celorlalte partide care n-au sancţionat public minciunile social-democraţilor, manifestând o neutralitate suspectă, de cârdăşie politică, de servilism faţă de conducerea PSD. În această categorie se încadrează perfect candidaţii PNL la Camera Deputaţilor, mai abitir Costel Şoptică şi Dan Oloeriu, ambii având probleme cu legea penală, ambii ştiind că PSD-ul a fost şi mai poate fi o cupolă protectoare şi n-ar fi în avantajul lor să intre în conflict cu liderii acestui partid.
Cei de la USR au preferat monologul pe Facebook, lansând lozinci electorale, fără a explica şi cum va reuşi partidul lor, dacă ajunge la putere, să transpună în practică aceste lozinci. Atitudinea lor lipsită de angajament în ce priveşte o participare la viitoarea guvernare i-a determinat pe tineri să stea acasă şi să nu meargă la vot. Cei de la AUR, partid despre care am aflat că există abia după alegeri, au stat pitiţi în spatele siglei de partid ca nu cumva să se afle public cine sunt ei. Aşa se face că întreaga lor campanie s-a desfăşurat pe Internet, ţintit pe grupuri de nemulţumiţi şi de nostalgici ai politicii extremiste promovată de Vadim Tudor. Eu, în toată campania electorală, n-am primit pe Facebook niciun mesaj de la acest partid, semn că profilul meu nu se încadrează în cele căutate de AUR pentru a le obţine votul.
Această formă de campanie de tip ilegalitate a permis pătrunderea în Parlamentul României a unor persoane controversate, a unor şmecheri, a unor tipi aflaţi în conflict cu legea penală dar care au mirosit nişa pe care trebuie s-o folosească pentru a obţine putere. Aşa se face că la Botoşani cel mai ticălos director comunist care a fost Lucian Feodorov a ajuns deputat iar cel mai controversat om de afaceri Dorinel Cozma, incoerent în vorbă şi raţiune, să ajungă senator.
În opinia mea, singurul candidat care s-a luat de piept cu manipularea şi minciuna celor de la PSD a fost liberalul Cristian Achiţei, el fiind şi singurul care a explicat botoşănenilor ce trebuie şi vrea să facă un viitor guvern liberal legitimat prin vot. Numai că Achiţei a trebuit să suporte consecinţele partidului de a accepta pe listă colegi compromişi în faţa alegătorilor botoşăneni. Şi iarăşi mă refer la Costel Şoptică şi Dan Oloeriu. Prezenţa acestor doi pe lista de candidaţi a PNL-ului i-a dezamăgit pe mulţi botoşăneni care n-au mai mers la vot. Iar Achiţei n-a reuşit să adune voturile necesare pentru a obţine mandatul de senator. L-a obţinut în etapa a doua, prin redistribuire, fiind prevenită o mare nedreptate.
Prin prestaţia sa de deputat din acest mandat aflat pe final, Achiţei a dovedit că este singurul parlamentar botoşănean echilibrat în decizie, în declaraţii publice şi că este priceput în a apăra şi promova interesele botoşănenilor la nivel de Parlament Trebuie ştiut că tot ce a făcut Achiţei ca deputat a trebuit ca mai întâi să treacă de preşedintele PNL Costel Şoptică, o marionetă a PSD-ului, mai exact a Doinei Federovici.
Ar fi fost nedrept a Achiţei să nu fi fost validat senator, în condiţiile în care ne-am pricopsit cu doi parlamentari AUR şi cu alţi patru mincinoşi de la PSD. Este momentul ca Achiţei să treacă la ofensivă şi să scoată PNL Botoşani de sub tutela PSD-ului. Iar acest lucru îl poate realiza candidând la preşedinţia PNL, el putând fi pentru liberali garanţia că partidul îşi poate redobândi în faţa botoşănenilor autoritatea de partid istoric ce se constituie într-un partener social cinstit şi credincios slujbaş în interesul nevoilor judeţului. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 14– 20.12.2020
Bancul săptămânii: Când peştişorul de aur n-aude dar le potriveşte
Peştele din iazul Dracşani este infestat cu pesticide şi metale grele
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Tradiţii Pierdute
Pomana porcului
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog