Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Miercuri: 21 Septembrie 2011

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6658 lei
1 USD = 4.0493 lei


Număr accesări
Astăzi:
14662
De la 07 Ianuarie 2003
63853955
Editorial

O treabă ţigănească

  • Ioan Rotundu
  • 20 September 2011, 23:00
Parlamentarul ţigan Nicolae Păun a anunţat că va depune un proiect de lege prin care va interzice cerşitul în România. Se poate lesne constata că Păun n-are deloc inventivitate. Proiectul pe care intenţionează să-l depună este furat de la francezi, care au dat o lege similară, prin ea fiind vizaţi ţiganii români.
Păun îi vizează tot pe ţigani, adică pe conaţionalii săi. Probabil ca răsplată că l-au votat parlamentar, Păun vrea acum să-i bage la zdup pentru mulţi ani de zile, maximul de pedeapsă la care s-a oprit fiind de 115 ani de puşcărie.
Partea hazlie este că Păun a făcut ce ştie mai bine să facă etnia de care aparţine: A furat iniţiativa francezilor de pe Sena şi a adus-o pe malul Dâmboviţei. Apoi, confirmă vechea zicală cu ţiganul ajuns sergent şi care-l împuşcă pe taică-său. Pun a ajuns parlamentar şi vrea acum să-şi bage electoratul după gratii. Treabă curat ţigănească! Trecând peste această iniţiativă brunetă şi în miezul ei, să privim lucrurile la modul serios.
Ţiganii au creat României mari prejudicii de imagine prin ţările Europei şi ne-au adus multe necazuri. Nu-i drept ca un popor întreg să sufere pentru înclinaţiile infracţionale ale unei etnii. Numai că problema ţiganilor nui se poate rezolva băgându-i după gratii, cum ar vrea ţiganul parlamentar Pun.
În primul rând că adunându-i pe ţigani după gratii, cheltuiala de întreţinere va fi tot pe buzunarul românilor. Iar o zi de întreţinere a unui deţinut costă cât şi o zi de spitalizare a unui bolnav. Statul român n-ar câştiga nimic cu ţiganii după gratii.
În schimb, înainte de a interzice cerşitul în public trebuie adoptate o serie de programe sociale prin care ţiganii să-şi găsească un rost util în societate. A le interzice cerşitul fără a le asigura o protecţie socială înseamnă a-i condamna la moarte prin înfometare.
Păun este unul dintre ţiganii de soi care s-a înfruptat copios din fondurile alocate pentru integrarea socială a ţiganilor. Locul lui Păun ar fi mai nimerit după gratii, conform faptelor sale, şi nu în Parlamentul ţării. Dar pentru că este un vot de nădejde a partidului de guvernământ, dosarele sale zac prin birourile unor procurori.
Fondurile de integrare socială a ţiganilor nu mai trebuie să ajungă la ONG-urile fondate de ţigani pentru că vor dispărea fără urmă iar ţiganii vor continua să trăiască după o organizare tribală.
Fondurile trebuie gestionate de un organism al statului special creat, în componenţa lui urmând a intra şi ţiganii cu pregătire de specialitate. Acest organism să aibă puterile de decizie pentru a ordona administraţiilor publice locale anumite măsuri cu privire la integrarea socială a ţiganilor.
Nu suntem fascişti, să-i exterminăm pe ţigani, dar nici nu-i putem lăsa să-şi facă de cap. Dar problema lor de fond nu se poate rezolva prin a-i băga în puşcării. Acolo este locul celor ca Nicolae Păun, care trebuie să răspundă pentru faptele lor. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


  
Sorescu vede în investiţiile din Botoşani o risipă de fonduri
cu aceşti bani el spune că se putea înfiinţa o universitate
Botoşani: IŞJ va sancţiona profesorii absenteişti de la ore
Marcu l-a interpelat din nou pe premierul Boc
Întreruperi de apă în Botoşani
Avarie la conducta de apă din zona Ilişeni
FMI a revizuit in scădere prognoza privind creşterea economică mondială din 2011 şi 2012
FMI a revizuit in scădere prognoza privind creşterea economiei României în 2012, la 3,5%
Casa Pâinii s-a aliat cu azerii de la SOCAR
O nouă legătură între părinţi şi şcoală
Botoşani: Schimbarea directorilor de şcoli continuă
Parlamentar ţigan vrea o lege ce prevede interzicerea cerşetoriei
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Întâlnire şomeri – angajatori la Sala polivalentă Botoşani
Nu voi fi un paravan pentru şefii neperformanţi de ministere
Leonard Orban este oficial ministru al Afacerilor Europene
Horoscop
Bancul zilei: Copii bărbaţi
Reţeta zilei: Cartofe cu sardele
Filat trişează, Lupu trişează... şi Voronin trişează?
Fraticid politic
Ioan Rotundu
Anunţ angajare
Caricatura zilei
Astăzi, Elena Udrea vine la Botoşani şi Dorohoi
ministrul va semna importante contracte de investiţii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: [email protected]
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!