Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18609
De la 07 Ianuarie 2003
122878676
Editorial

PNL-ul văzut prin ochii lui Iavorenciuc

  • Ioan Rotundu
  • 10 April 2009, 23:00
Duminică, 12 aprilie, Ludovic Orban va fi din nou prezent la Botoşani. De această dată pentru a numi conducerea interimară, care să coordoneze activitatea PNL Botoşani până la Conferinţa judeţeană, când se va alege o conducere statutară.
Preşedintele interimar agreat de Orban pare a fi deputatul Florin Ţurcanu, care îşi va vedea astfel împlinit visul de a fi „capo di tutti capi” al liberalilor botoşăneni. În ce-l priveşte pe fostul preşedinte, senatorul Liviu Câmpanu, acesta pare să fi rămas singur cuc. Se zice că doar Gabriel Oprişanu i-ar mai ţine de urât.
Este greu de anticipat cum va evolua în viitor, din punct de vedere al câştigului electoral, PNL Botoşani. Mai ales că informaţiile din interiorul partidului, care transpiră spre exterior, sunt controversate şi întăresc certitudinea că luptele interne sunt viscerale. În momentul de faţă cel care controlează toată suflarea liberală este suliţanul Florin Ţurcanu dar, se pare, el este omul de conjunctură, util momentului, după care va fi sacrificat în stilul consacrat deja în acest partid.
Acum două zile am avut o discuţie mai detaliată cu Gheorghe Iavorenciuc, vicepreşedinte PNL, fost candidat la Camera Deputaţilor în Colegiul Darabani. Iavorenciuc a recunoscut că a avut prea mare încredere în şeful său, Liviu Câmpanu, care a candidat în acelaşi colegiu, dar la Senat. A aflat ulterior că fostul preşedinte PNL l-a lucrat pe la spate, în favoarea candidatului PDL, Stelică Strugaru, care a şi ieşit deputat. Ambii dărăbăneni, Câmpanu şi Strugaru s-au sprijinit reciproca, deşi aflaţi în partide angajate într-o luptă politică pe viaţă şi pe moarte.
A rămas de pomină faptul că, în plină campanie electorală a alegerilor parlamentare, Stelică Strugaru s-a prezentat la publicaţia „Evenimentul de Botoşani” şi a achitat datoria lui Câmpanu de 200 milioane lei, publicitate consumată şi ajunsă restantă la plată. Normal că, aflând cum a fost înşelat, Iavorenciuc s-a alăturat grupării pro Ţurcanu, fiind susţinătorul acestuia la a prelua conducerea interimară a PNL Botoşani.
Iavorenciuc crede că PNL Botoşani are nevoie, în momentul de faţă, de Florin Ţurcanu. Acesta este omul potrivit pentru a deschide porţile partidului unei arii electorale mai largi. „Ne-am considerat un partid elitist şi i-am ignorat pe cei de la baza societăţii. Ţurcanu, prin modul în care se comportă şi retorica ce-o promovează, ne poate apropia de acest segment electoral extrem de important. Iată de ce cred că partidul are nevoie de el” – este opinia vicepreşedintelui PNL Gheorghe Iavorenciuc.
Prosper om de afaceri, dar şi un îndrăgostit de cultură (are poezii publicate în Antologia de poezie româno-americană), fost cadru didactic, Iavorenciuc crede că a sosit timpul ca liberalii să devină mai activi politic şi să-şi ia în serios rolul de partid de opoziţie.
O monitorizare a măsurilor luate de Guvernul Boc privind reducerea efectelor crizei economice este un punct prioritar pe agenda de lucru a liberalilor. Creşterea impozitelor şi taxelor, pe faţă sau prin metode ascunse, blocarea totală a creşterilor salariale, îndatorarea României la FMI în condiţii necunoscute românilor sunt măsuri ale Guvernului Boc total neinspirate şi care nu uşurează mediul de afaceri de consecinţele dezastruoase ale crizei economice, crede Iavorenciuc. El susţine că aceste măsuri vor duce la creşterea şomajului, pentru că mii şi zeci de mii de patroni vor închide porţile societăţii, neputând face faţă poverilor fiscale noi introduse.
Vicepreşedintele liberal mai are convingerea că la Conferinţa judeţeană care se va desfăşura potrivit Statutului PNL, delegaţii organizaţiilor locale vor avea maturitatea politică necesară să aleagă o conducere care să preia responsabilităţile ce revin partidului şi să le facă faţă, convingând electoratul botoşănean că liberalii le sunt alături, la bine şi la rău.
Iavorenciuc este un politician tânăr, poate prea visător, dar important este că vrea să facă ceva pentru comunitatea botoşăneană. Numai să nu se molipsească de la politicienii mai vechi şi să le împrumute metehnele şi apucăturile politicianiste. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Va interveni NATO în Moldova? Rusia trimite deja muniţii speciale
A fi sau a nu fi grupă de jandarmi la Flămânzi?
Reţetă bucovineană potrivită pentru Băbeasca Neagră
Horoscop
Conştiinţa violatorului
Cum puteţi organiza o nuntă frumoasă şi cu costuri mici
Elenei Udrea îi e milă de Boc!
Câmpanu încă se ţine tare şi nu se predă lui Ţurcanu
Liderul PD-L Botoşani prevede o prezenţă slabă la votul pentru europarlamentare
Senatorul Câmpanu pledează pentru farmacii mobile la sat
Pregătiri pentru Zilele Oraşului Botoşani
Angajaţii Primăriei Botoşani nu au primă de Paşti
Cât costă o ceartă pe holurile Tribunalului!
Prinsă la cules de flori printre morminte
Surprinşi la braconat
SAAB cu numere expirate descoperit la Stânca
Românul şi timpul acesta
PRM-ul a deschis porţile, dar nu le-a trecut nimeni pragul
Deputatul Dolineaschi şi micile sale plăceri
sau guvernanţii şi "strânsul curelei"
Bolnavii de ficat, dacă n-au bani pentru test, pot muri liniştiţi
casele judeţene de asigurări nu decontează analizele la ficat, care costă între 400 şi 600 lei
Cadrele didactice şi-au luat adio de la majorările salariale pe acest an
2800 de elevi săraci speră la cele 200 euro
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog