Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24172
De la 07 Ianuarie 2003
122884239
Editorial

Păguboasa administraţie a primarului Portariuc

  • Ioan Rotundu
  • 30 August 2015, 23:00
Despre incompetenţa şi nevrednicia primarului Ovidiu Portariuc de a conduce municipiul Botoşani s-a scris frecvent în Jurnalul, pornindu-se de la fapte concrete care au demonstrat reproşurile care i s-au adus.
Iată că din nou sunt nevoit să aduc în spaţiul public, mai concret, în atenţia botoşănenilor, noi nevrednicii ale acestuia manifestate pe fondul organizării acestui Summer Fest. În primul rând trebuie observat că de trei ani încoace acest eveniment este organizat într-o atmosferă de scandaluri legate fie de locul amplasării şi firma organizatoare, fie de sumele colectate din sponsorizări şi modul ascuns al cheltuirii lor, fie de modul în care poliţiştii comunitari asigură ordinea şi liniştea publică.
Şi evenimentul din acest an a fost precedat de scandal. Mai întâi legat de faptul că sponsorii n-au mai dorit să contribuie cu sume de bani pe motiv că nu li se spune public cum au fost cheltuiţi banii lor. Apoi, primarul a cerut ca festivalul să fie organiza pe banii de la buget, solicitare aflată în totală contradicţie cu modul în care a fost organizat evenimentul în anii anteriori când nu s-au folosit bani publici. Nici locul amplasării nu a fost uşor de stabilit, primarul voind Pietonalul Unirii, consilierii Centrul Vechi.
Deşi numit Festivalul verii, este pentru al doilea an când evenimentul se organizează la limita dintre vară şi toamnă. De exemplu, anul trecut a fost organizat la începutul lui septembrie pentru că primarul Portariuc dorea să fie singurul coordonator al evenimentului pentru a nu se cunoaşte şi de către alte persoane sumele de bani strânse din sponsorizări şi cum vor fi cheltuite.
Anul acesta s-a organizat în ultimele două trei zile ale sfârşitului de vară, programul distractiv fiind unul sărăcăcios şi lipsit de inventivitate.
Botoşănenii erau obişnuiţi ca la acest eveniment în parcarea din faţa magazinului Botoşani să fie montate mai multe posibilităţi de distracţie începând de la copii până la persoanele mature. Pentru că anul trecut încasările organizatorului parcului de distracţie au fost sub nivelul prognozat, în acest an s-au oferit botoşănenilor doar câteva mijloace de distracţie care nu au necesitat cheltuieli mari de transport şi montare.
Afluenţă de public a fost şi în seara zilei de sâmbătă şi în cea de duminică, numai că majoritatea celor prezenţi s-au declarat dezamăgiţi de programul oferit. Nici prezenţa micilor comercianţi n-a mai fost la nivelul anilor anteriori. Doar doi anticari aşezaţi sub gardul bisericii Uspenia, unul cu obiecte vechi şi celălalt cu carte şi tablouri, au fost prezenţi în peisaj.
Dacă spaţiul rezervat spectacolului şi posibilităţii de a servi o bere sau o gustare poliţiştii comunitari au fost prezenţi şi nu s-au consumat evenimente neplăcute majore, în zonele adiacente au fost distruse mai multe obiecte de mobilier public, poliţiştii comunitari nefiind văzuţi prin aceste locuri.
Sâmbătă seara, pe la ora 22.00 banca din imagine , amplasată în faţa sediului Direcţiei Muncii, era întreagă şi ocupată de nişte persoane vârstnice. Duminică dimineaţa avea o stinghie ruptă. Un beţiv sau un tânăr teribilist a lovit cu o forţă deosebită ca s-o poată rupe, stinghia fiind destul de groasă. Zona este centrală iar la nici 560 de metri locuieşte comisarul şef adjunct din cadrul IJP Botoşani, Viorel Şerbănoiu.
Desigur, nu trebuia comisarul să-şi petreacă noaptea privind de la geam dacă pe stradă este asigurată ordinea şi liniştea publică. Dar faptul că locuieşte aici ar fi trebuit să constituie un motiv în plus pentru poliţiştii comunitari să fie mai atenţi cu zona.
Se poate lesne constata că de când îl avem primar pe Ovidiu Portariuc poliţiştii comunitari nu mai sunt văzuţi pe străzi la vreme de noapte. Stau călare, ziua, pe babele şi moşnegii din pieţe care îşi rup de la gură şi vând ouă sau rădăcinoase şi zarzavaturi pentru a avea un ban de pâine. Contrabandiştii de ţigări, valutişii, achizitorii de cupoane ale de transport ale pensionarilor ori comercianţii de bijuterii sunt protejaţi exact de către aceşti poliţişti comunitari. Ei se salută cu amiciţie, fac schimb de amabilităţi şi-şi dau întâlniri.
Spunea primarul Portariuc în campania electorală că de va ajunge primar al Botoşaniului va face ordine şi în pieţe. A făcut, dar în favoarea interlopilor şi a poliţiştilor comunitari şi în defavoarea noastră. Cum botoşănenii nu protestează la toate aceste nevrednicii şi abuzuri ale primarului, acesta prinde tot mai mult curaj în a-şi proteja interesele personale, de grup şi ale PSD-ului. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Minunata sală de „Futnnes” de la Vlăsâneşti
Ioan Rotundu
Bancul zilei: Dispută pe seama cocoşului
Horoscopul zilei de 31.08.2015
Reţeta zilei: Coaste de porc marinate la grătar
Botoşani: Tehnica prin care medicul Oprişanu şi-a ţepuit partenerul de afaceri
Ioan Rotundu
Mii de oameni au iesit in strada la Dresda pentru a le ura "bun venit" refugiatilor
Cod portocaliu si galben de canicula
Vasile Blaga: Trebuie sa ne prinda alegerile la guvernare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog