Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8639
De la 07 Ianuarie 2003
122868706
Editorial

Panaramă social-democrată cu damf de puşcărie

  • Ioan Rotundu
  • 11 October 2015, 23:00
Teatrul politic pe care l-au jucat duminică social-democraţii a fost unul de proastă calitate, un kitsch. De vreme ce la funcţia de preşedinte a fost un singur candidat în persoana lui Liviu Dragnea şa cum şi bunicii lor comuniştii îl votau doar pe Nicolae Ceauşescu, toată mascarada pusă la cale nu poate fi tratată ca o lecţie de democraţie cum ne-a declarat Dragnea.
Democraţia cere concurenţă, cere lupte politice între candidaţi, cere o ofertă politică ca alegătorul să aibă satisfacţia de a-şi susţine favoritul. Ori, duminică, social-democraţii care s-au prezentat la vor n-au făcut altceva decât să pună ştampila pe un nume dinainte sorocit să le fie preşedinte.
Căutând ce s-ar putea ascunde în spatele acestei mascarade am putea găsi câteva motive nu lipsite de interes. Ştim cu toţii că Liviu Dragnea a fost deja condamnat de către instanţa de fond la înschisoare cu suspendare pentru fraudarea alegerilor de la Referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu. Mai ştim că în noiembrie este stabilit al doilea termen de judecare a recursului la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Liviu Dragnea a pus la cale o desfăşurare de forţe social-democrate pentru a le arăta judecătorilor din dosarul de recurs că el nu este un oarecine ci cel mai puternic politician care dispune de o majoritate parlamentară cu care poate face viaţa grea magistraţilor modificând sau adoptând noi legi prin care să le îngrădească competenţele şi chiar veniturile financiare.
Dragnea vrea să apară la proces în calitate de preşedinte legitim al celui mai puternic partid politic din România şi crede că-i va determina pe magistraţi să-l achite sau cel mult să-i păstreze pedeapsa de la fond, respectiv închisoare cu suspendare.
Dragnea ţinteşte sus de tot. El a dorit această desfăşurare de forţe social-democrate pentru a-şi legitima deciziile viitoare atât de ordin politic cât şi legislativ. Nu de Ambasada SUA la Bucureşti, nu de teama organismelor Uniunii Europene, nu de acuzaţiile că dinamitează statul de drept se va împiedica Liviu Dragnea în demersurile sale de viitor. El şi-a asumat misiunea de a-i salva de justiţie pe baronii locali şi naţionali, de a le proteja interesele. Iar pentru a purta această luptă avea nevoie de o legitimitate prin votul a milioane de social-democraţi chiar dacă nu toţi cei care au votat sunt şi membri PSD.
Mă aştept ca Dragnea să ne spună că el este al doilea om politic după preşedintele Klaus Iohannis care are în spate votul a milioane de români iar tot ce va face este doar împlinirea voinţei acestora. Cum opoziţia liberală este una de decor, una incapabilă să pună stavilă abuzului de putere al PSD, Liviu Dragnea ne va demonstra că este mai puternic decât preşedintele ţării.
Toată această dorinţă de mărire a lui Liviu Dragnea poate lua sfârşit numai dacă magistraţii din dosarul de recurs îl vot trimite după gratii, creând un adevărat haos în PSD şi făcându-i pe liderii partidului aflaţi încă în libertate să simtă adevărata teamă faţă de puterea legii. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cretinismul religios
Ioan Rotundu
Bancul zilei: Poliţistul şi jocul de societate
Horoscopul zilei de 12.10.2015
Bilantul atacului cu bomba de la Ankara: 95 de morti si 246 de raniti
Atacatorii au folosit bombe cu TNT si bile metalice
Orasul din Romania care a fost ruinat de grupari criminale, in complicitate cu politicienii
Semnalul de alarma venit din SUA
Peste 150 de pelerini au avut nevoie de ingrijiri medicale
dupa ce au asteptat ore in sir sa atinga moastele Sfintei Parascheva
Mii de oameni au iesit in strada la Ankara, un omagiu adus victimelor dar si un protest fata de regim - "Erdogan criminal!"
"Demisia guvernului!"/ Armata turca lanseaza lovituri aeriene asupra unor obiective kurde din Irak si Turcia
Şase incendii în ultimele 24 de ore
Reţeta zilei: Tocană de legume pentru iarnă
Botoşani/Păltiniş: Dan Decebal Chitic, magicianul acordeonului
Ioan Rotundu
Pericolul pupatului de icoane
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog