Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26179
De la 07 Ianuarie 2003
108299530
Editorial

Pavianul premier cârpeşte mantia „Revoluţiei fiscale”

  • Ioan Rotundu
  • 9 February 2018, 23:00
De la preluarea puterii în România din aprilie 2012, PSD-ul a transformat cetăţenii României şi economia ţării în nişte cobai pe seama cărora experimentează fel de fel de teorii economice şi fiscale, rod al unor minţi bolnave, care au uimit lumea civilizată a ţărilor dezvoltate.
Cu toate acestea, un segment important de români continuă să susţină această politică dezastruoasă a PSD-ului şi o acceptă strângând zilnic cureaua, în speranţa că va trăi în curând şi belşugul vieţii promis şi fluturat pe la televiziunile mogulilor penali de către liderii partidului şi miniştrii impostori desemnaţi de Dragnea după criteriile devotamentului faţă de el şi partid.
Anunţată cu surle şi trâmbiţe, „Revoluţia fiscală” implementată de guvernele PSD s-a dovedit a fi un mare fiasco dar în acelaşi timp a generat drame umane imense, punând în dificultate faţă de locul de muncă zeci de mii de români iar alte sute de mii să fie nevoite să renunţe la munca în Part time, adică cu jumătate sau un sfert de normă.
Sute de mii de români cu credite la bancă sau cu rate pentru bunurile astfel cumpărate şi-au căutat un astfel de loc de muncă pentru a realiza venituri suplimentare ca să facă faţă plăţii acestor datorii. Impunerea de către Guvern ca la aceste fracţiuni de normă de muncă fondul de sănătate şi de pensie să se plătească la nivelul salariului minim pe economie, adică de 1900 lei, a dus la situaţia incredibilă ca un astfel de angajat, la sfârşit de lună să vină cu bani de acasă.
Alte mii de salariaţi bugetari şi din privat s-au trezit că majorările de salarii atât de mediatizate de Guvernul PSD sunt de fapt diminuări. Nici în faţa evidenţelor, ministrul Olguţa Vasilescu n-a recunoscut că s-au creat astfel de situaţii. Ea continuă pe la televiziunile mogulilor penali să laude majorările salariale asigurate de Guvernul PSD, majorări care s-au dovedit în final a fi diminuări.
Mia mult, pentru că în sistemul privat Guvernul nu-i poate obliga pe patroni să majoreze salariile după cum şi-ar dori, Olguţa Vasilescu i-a acuzat public pe patroni că îşi fură angajaţii. Dar Guvernul a fost cel care a decis mutarea în plată de la angajator la angajat a obligaţiilor la fondul de sănătate şi pensii. A făcut această mutare pentru a scuti statul de o povară fiscală pe care a trecut-o în sarcina angajaţilor bugetari.
Numai că această mutare a lovit crunt în afacerile private de două ori. Majorarea salariului minim pe economie a împovărat cheltuielile patronilor. Iar ca patronii să majoreze şi salariile angajaţilor pentru a acoperi plata fondului de sănătate şi pensii este o a doua lovitură financiară.
Deja sunt mii de patroni care au anunţat că-şi vor închide afacerea. Ce va câştiga statul? Noi şomeri, că bani în plus la buget nu va fi de unde încasa. Dimpotrivă, s-ar putea să fiu mai puţini decât anul trecut.
Aseară. Guvernul Dăncilă a emis o ordonanţă de urgenţă prin care obligă patronii să suporte ei diferenţa de fond de sănătate şi pensii la munca Part time, dintre suma câştigată de angajat şi până la nivelul salariului minim pe economie. O ordonanţă care complică şi mai mult lucrurile, pentru că ministerul Justiţiei a precizat că o astfel de ordonanţă riscă să fie declarată neconstituţională pentru că dezechilibrează în faşa legii sistemul privat de cel bugetar în privinţa fiscalităţii asupra drepturilor salariale.
De ce Guvernul Dăncilă a aprobat ordonanţa, ştiind că este neconstituţională? Răspunsul ni l-a. Dat cu ceva timp în urmă secretarul adj, al PSD, Codrin Ştefănescu: Pentru că putem!
De parcă aceste ticăloşii fiscale n-ar fi fost îndeajuns pe capul patronilor, Guvernul Dăncilă îi obligă pe patronii care au peste 50 de angajaţi să angajeze un expert în „egalitatea de şanse”, adică unul care să-l urmărească pe patron să nu discrimineze femeile faţă de bărbaţi, mai ales în privinţa salariilor, să nu refuze angajarea ţiganilor şi a veniţilor din puşcării. Este uşor să dai astfel de legi pe seama patronilor dar pentru patron înseamnă p cheltuială în plus, un angajat care nu-i produce dar care-l poate încurca în angajarea forţei de muncă.
Dacă premierul Dăncilă vrea paznic la patroni pe directiva „egalitatea de şanse”, n-are decât să înfiinţeze o agenţie naţională cu reprezentanţe la nivel de judeţ care să rezolve eventualele reclamaţii pe această temă sau, şi mai uşor, să existe la ITM un specialist pe această problemă.
Dar Dăncilă nu vrea să încarce cheltuielile bugetare şi aşa sufocante. Vrea să găsească locuri de muncă pentru clientela de partid pe banii patronilor. În România sunt câteva zeci de mii de companii private care au peste 50 de angajaţi. Asta ar însemna tot atâtea zeci de mii de experţi, doar cu numele, pentru că vor tăia frunze la ni toată ziua, experţi care vor fi avizaţi de un minister condus de un ministru PSD, ca afacerea să nu le scape din mână. Pentru că nu le-a ieşit afacerea cu experţii financiari, tot vreo câteva zeci de mii, iată că au o nouă găselniţă: experţii pentru egalitatea de şanse.
Investitorii străini s-au săturat de atâtea aberaţii economice şi fiscale şi îi fac bagajul. Se mută în Serbia, în Moldova, Ucraina, acolo unde măcar nu sunt atât de şicanaţi şi batjocoriţi ca în România. Românii care nu mai suportă bătaia de joc a guvernanţilor îşi iau şi ei lumea-n cap. Vor rămâne bugetari, puturoşii asistaţi social i şi pensionarii. Am să văd atunci de unde vor mai fi bani pentru plata salariilor şi a pensiilor?
Guvernarea PSD destramă România dar liderii partidului ţipă pe la toate posturile de televiziune şi radio că-i uneşte pe români, îi protejează. Se protejează pe ei, baronii naţionali şi locali, fac legi pentru interesul lor, vor justiţia lor, distrug statul de drept şi democraţia şi ţipă că le apără de „statul paralel” această idiotă născocire care prinde la ignoranţi şi cei îndestulaţi din banii publici.
Premierul Viorica Dăncilă, comparată pe bune de Cristian Tudor Popescu cu un pavian cu mantie, cârpeşte acum mantia nouă a PSD-ului cu care Dragnea a acoperit-o grijuliu ca să nu i se vadă imoralitatea şi incompetenţa. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Miracolul fiscal
Horoscopul zilei de 10.02.2018
Situaţie jenantă pentru fostul prim-procuror Raluca Stâncescu
Ioan Rotundu
Nedreptatea strigătoare la cer făcută familiei Posteucă
Ioan Rotundu
Acuzaţiile pe care Dăscălescu le aduce primarului din Flămânzi
Ioan Rotundu
Furaţi cu legea în mână şi în numele ei”
Ioan Rotundu
Anumite cercuri de la Bucuresti se comporta ca acel catolic
care a vrut sa fie un catolic mai bun decat Papa de la Roma
Formularul 600 va merge pe o suma estimata si nu pe o suma realizata
Trecerea contributiilor la angajat scade deficitul la pensii
Dragnea, ironic, dupa condamnarea lui Valcov:
Trebuie omorat azi, acum. Impuscat
Presa-m gura lu' Rotundu: Emisiunea din 9.02.2018
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă