Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20165
De la 07 Ianuarie 2003
122880232
Editorial

Perversiune fiscală

  • Ioan Rotundu
  • 5 November 2013, 23:00
Ce s-a întâmplat în aceste zile de negocieri dintre Guvernul Ponta şi FMI, jurnalistul Moise Guran a numit perversiune fiscală. Şi cum să nu fie vorba de perversiune când liberalii, prin doctrina lor politică de peste un secol au susţinut liberalizarea dezvoltării economice prin reducerea taxelor şi impozitelor, dintr-o dată devin socialişti şi impozitează munca pentru a susţine financiar bugetarii şi pensionarii.
Istoria modernă a României nu mai cunoaşte ca vreun partid liberal sau declarat a fi de dreapta să fi ajuns la guvernare şi să fi dispus impozitarea muncii în favoarea celor care numai consumă din bugetul statului.
Am trăit în aceste zile drama viitorului nostru pentru următorii trei ani cât, teoretic, le-a mai rămas celor din USL să guverneze. Am fost intoxicaţi cu un amestec de frânturi de adevăruri şi minciună, am fost manipulaţi grosolan, am văzut cum ipocrizia a fost ridicată de premierul ţării la rang de virtute.
Însă drama cea mai abia din ianuarie 2014 va începe, când tot ce mişcă sau se vede prin curtea românului va intra la impozitare. Laşi de când au preluat guvernarea în România, liderii USL Crin Antonescu şi Victor Ponta n-au avut curajul să ne spună şi cîât vor fi de mari aceste noi impozite ca să ştim la ce să ne aşteptăm.
Dar drama cea mai mare este faptul că marea majoritate a românilor n-au înţeles ce li s-a întâmplat. Bugetarii şi pensionarii s-au lăsat vrăjiţi de mirajul unor majorări simbolice de salarii şi pensii dar prezentate de premierul Ponta ca şi cum de la anul aceste două categorii sociale vor scăpa de sărăcie şi vor trăi în mare belşug.
Chiar perversiune fiscală se numeşte manevra guvernului de a face armăsar din ţânţarul majorării de pensii şi salarii şi de a face ţânţar din armăsarul noului val de impozite ce va fi introdus de la 1 ianuarie 2014.
De la fanarioţi încoace nici o altă formă de guvernare a ţării n-a pus atâtea impozite pe drumuri. Nici când ţara a fost lovită de marea criză economică din 1929 – 1933 guvernele de atunci n-au îndrăznit să pună impozit pe coşurile de fum ale fabricilor, pe poduri, apeducte, viaducte, tuneluri, căi de acces precum şosele şi căi ferate etc. Iată că Guvernul Ponta a pus impozite pe toate acestea şi în plus pe stâlpii de curent electric, de telegraf, pe ţevile de gaz, pe reţeaua de canalizare, de încălzire, pe antenele de pe blocuri dar şi pe resursele minerale.
De la 1 ianuarie 2014 ne aşteaptă un val de creşteri de preţ la curent electric, gaz, apă şi canalizare, căldură, transport auto şi CFR generate de aplicarea acestor impozite, creşteri de preţ care se vor adăuga celor deja anunţate. Majorările de pensii şi salarii anunţate nu vor acoperă nici măcar o zecime din cuantumul total al creşterilor. Însă este greu să-i explici pensionarului şi bugetarului ajuns rob ai PSD-ului cât de mult rău şi-a făcut prin modul în care a votat anul trecut. Nu numai că este greu să le explici şi ei să înţeleagă, dar uriaşa maşină de propagandă a PSD ar înăbuşi orice încercare de acest fel.
Dar noul val de impozite şi taxe nu s-a oprit. Mai urmează a fi impozitate câteva sute de mii de apartamente în care funcţionează sedii de societăţi comerciale, un impozit de peste zece ori mai mare decât cel actual plătit la primărie Şirul bunurilor mişcătoare şi nemişcătoare care va fi supus impozitării nu se cunoaşte pentru că premierul Ponta n-a avut curajul să-l facă publică. El tace şi emite legi de impozitare punându-ne în faţa faptului împlinit.
Şi tot perversiune fiscală se numeşte şi gogonata minciună cum că la anul CAS-ul plătit de angajator va fi redus cu 5 procente. Reprezentantul FMI, care n-a mai putut răbda minciunile lui Ponta, a ieşit public şi a anunţat că la anul nu se va aplica nicio reducere de CAS. Rostind acest mare adevăr, Andrea Schaechter, şeful misiunii FMI în România, are toate şansele să nu fie crezută de cei mai mulţi dintre români. Ei cred în ce le-a spus premierul Ponta. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Trezit din comă
ANM: Ploi abundente si intensificări ale vântului, miercuri şi joi
Traian Băsescu a aprobat trimiterea unei echipe SPP in Siria
Senatorii au respins extinderea atribuţiilor Direcţiei Generale Anticorupţie
Care sunt construcţiile speciale la care vor fi aplicate noi impozite
FMI, îl contrazice pe Ponta cu privire la reducerea CAS
reducerea CAS nu e bugetată pe 2014
Botoşani: Temă de lucru pentru parlamentarii USL de Botoşani
m măcar să sfârşească ce s-a început sub Guvernul Boc
La ICR s-a numit un vicepreşedinte UDMR care nu ştie limba română
Nagy Mihai Zoltan nu are trecută limba română în CV
Fiica baronului PSD de Prahova urmărită penal
pentru evaziune fiscală şi spălare de bani
Gastronomie: Carne de porc in suc propriu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog