Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24340
De la 07 Ianuarie 2003
86590576
Editorial

Petele de sânge s-au înmulţit

  • Ioan Rotundu
  • 28 May 2012, 23:00
Poliţia botoşăneană a fost, este şiu va mai continua să se manifeste violent faţă de cetăţenii de rând . Dacă violenţa miliţienilor botzoşăneni din perioada regimului comunist era de înţeles, aceştia apărând cauza Partidului Comunist Român, violenţele din perioada post decembristă sunt total nejustificate şi de neînţeles.
Potrivit Constituţiei României şi legilor care reglementează activitatea Ministerului de Interne, poliţia se află în slujba cetăţeanului, adică a contribuabilului care munceşte ca să plătească impozitele la stat iar poliţistul să-şi poată primi salariul.
Înainte de 1989, violenţa miliţienilor era o practică şi este greu de inventariat cazurile de cetăţeni bătuţi în sediul comunal de miliţie. Cum nu se cunoaşte numărul celor care au decedat prin aceste sedii, inclusiv în sediul Miliţiei Judeţene Botoşani de pe B-dul Eminescu. Reamintesc doar cazul actorului Brădescu, cel omorât din interese necunoscute nici astăzi, dosarul său fiind considerat secret şi în zileşe noastre.
După evenimentele din decembrie 1989, miliţienii transformaţi peste noapte în poliţişti au continuat să se manifeste violent. În sediul Poliţiei Botoşani şi Dorohoi au murit oameni bătuţi cu sălbăticie dar nici un poliţist n-a răspuns pentru faptele sale. Amintesc cazul de la Botoşani, când tânărul familiei de profesori Teodorescu a fost reţinut seara în sediul Poliţiei Botoşani şi anunţat mort a doua zi dimineaţă. La Dorohoi a fost omorât în bătaie un boschetar numai pentru faptul că n-avea familie şi nici un căpătâi în viaţă. „Pata de sânge” ne-am intitulat noi reportajul despre filmul morţii acestui bpschetar. N-a răspuns nimeni pentru această crimă.
Mai apropiat de zilele noastre este acel tânăr bîtut în sediul Poliţiei Mihălăşeni până ce-a fost omorât. Nici acum poliţistul criminal n-a fost judecat şi condamnat pentru fapta sa.
Duminică dimineaţă un alt reţinut la Poliţia din Darabani a fost internat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Reţinut sâmbătă seară pentru un act de violenţă săvârşit asupra unui poliţist, Ioanel Ciobanu din Viişoara a fost bătut crunt în cursul nopţii fiind internat la Iaşi duminică dimineaţa.
La Postul de Poliţie Darabani se bate frecvent pentru că şeful de aici, comisarul Mihai Rizac este protejat de un general din Ministerul de Interne şi de câte ori a fost reclamat n-a răspuns pentru faptele sale. La Poliţia Rurală şeful Cătălin Prelipceanu bate şi el, ca nu cumva să fie desconsiderat de către ceilalţi colegi de uniformă. Suntem, judeţul care a dat ţării cele mai mari personalităţi în cultură, artă, ştiinţă. Este o ruşine de neşters de pe imaginea judeţului nostru violenţa de car5e dă dovadă Poliţia. Din păcate nici un prefect postdecembrist n-a luat atitudine să stopeze aceste manifestări violente.
Nici actualul prefect n-a avut vreo atitudine publică faţă de ce s-a întâmplat sâmbătă spre duminică noaptea în sediul Poliţiei Darabani. Câtă vreme nu vom lua atitudine publică faţă de violenţa promovată de instituţia Poliţiei, nu vom eradica acest fenomen iar toate valorile noastre umane transformate în titani ai culturii şi ştiinţei româneşti vor avea personalitatea umbrită.
Astfel de manifestări sunt total incompatibile cu imaginea judeţului nostru de leagăn al culturii şi ştiinţei româneşti. Aceste pete de sânge pe imaginea judeţului, care s-au înmulţit îngrijorător, vor trebui şterse prin întronarea puterii legiui şi nu a bâtei. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Perversitate nereuşită
Botoşani: Campania electorală văzută la ea acasă (VI)
Comunicat de pres㠖 APIA Botoşani
Ponta îl umileşte public peVosganian:
Fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan va sta şapte ani după gratii
E vremea să înceapă taxarea Vaticanului
cel mai mare evazionist fiscal din Italia
Bogaţii din statele sudice ale Europei îşi mută averea spre siguranţa din nord
Stolojan crede că politicile economice ale lui Georgescu îl va opri pe Ponta s-o ia razna
Ezitarea lui Ponta la demiterea lui Rismăneanu
Andrei Marga vrea suspendarea preşedintelui Băsescu
Primăria dă dulciuri copiilor de ziua lor
Municipiul Botoşani îl susţine pe Ţâbuleac pentru un nou mandat
Valeriu Mihalache, consilierul cu cel mai scurt mandat
Bacalaureat cu taxă pentru restanţierii la Bac
Au început înscrierile pentru examenul de Bac
Corpul naţional de experţi în management educaţional va fi mărit
Corpul naţional de experţi în management educaţional va fi mărit
Mita electorală, liantul PDL – USL
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă