Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2043
De la 07 Ianuarie 2003
122887692
Editorial

Poliţia este cu ei!

  • Ioan Rotundu
  • 22 May 2012, 23:00
Cât timp USL s-a aflat în opoziţie ne-a împuiat capul cu fel de fel de scenarii puse la cale de Guvernul Boc şi apoi Ungureanu pentru a frauda alegerile locale şi parlamentare. Iată că miniştrii Vasile Blaga, Igaş nu mai sunt la cârma Ministerului de Interne şi al Administraţiei iar ministrul PSD Ioan Rus, după instalarea în funcţie, n-a descoperit nici un sistem de fraudare.
Probabil dezamăgit că PDL-iştii n-au creat un sistem de fraudarea alegerilor, ministrul Ioan Rus a pus el la cale unul. Şi de vreme ce poliţiştii sunt extrem de implicaţi în campania electorală a alegerilor locale de partea USL, putem vorbi de existenţa unui astfel de scenariu. Am scris în mai multe rânduri despre faptul că, în opoziţie fiind, USL ţipa că miniştrii PDL fură banii din bugetul statului, fac privatizări păguboase României şi au pregătit un amplu sistem de fraudarea alegerilor.
Îndată Guvernul Ponta are o lună de la instalare în funcţie dar n-au descoperit nici un furt masiv din bugetul statului, nicio fraudă comisă de miniştrii PDL. Au venit cu o cacealma de la Mediu, cum că există riscul pierderii unui miliard de euro pentru că n-am respectat nu ştiu ce norme de finanţare ale Comisiei Europene. Ce n-a spus premierul Ponta este faptul că deficienţele care se pun în sarcina miniştrilor PDL vin din perioada Guvernului Tăriceanu.
Este drept că Guvernul Boc n-a fost în stare să remedieze aceste deficienţe şi s-a complăcut să le tolereze, dar a acuza foştii miniştri de la Mediu că au furat un miliard de euro este o tâmpenie. Ca să furi o asemenea sumă mai întâi trebuie să o ai în administrare. Ori este vorba de bani care ar fi urmat să vină în România şi nu că au ajuns în ţara noastră. Dar cum românii sunt creduli şi nu raţionează ce le servesc politicienii, acuzaţia lui Ponta dă bine pentru actuala campanie electorală.
Guvernul Ponta n-a construit nimic din ce critica în opoziţie. Dimpotrivă, Guvernul Ungureanu le-a promis bugetarilor reîntregirea salariilor în iunie. Ponta le dă cu ţârâita. În schimb continuă politica promisiunilor de tot felul şi aplică taxă după tacă, până acum fiind anunţate vreo cinci.
Toate aceste taxe afectează şi veniturile bugetarilor dar mai ales va creşte costul de viaţă a milioanelor de români care muncesc în sistemul privat. Orice taxă aplicată firmelor şi companiilor, este ştiut, va fi inclusă de acestea în preţ şi o va încasa de la noi. Este o creştere indirectă a impozitării noastre.
Cât despre fraudarea alegerilor, spuneam că poliţiştii fac campanie pentru USL. Am exemplificat la nivel de Botoşani cum poliţistul de la Mileanca a transformat gardul sediului de Poliţie în afişier electoral pentru USL. Agentul de poliţie de la Văculeşti face campanie pentru nevastă-sa şi candidatul PSD. La Flămânzi, în plină zi de târg, maşinile de campanie ale USL au fost trase chiar lângă sediul Poliţiei, blocând circulaţia. Poliţiştii s-au evaporat. Au apărut după ce maşinile şi-au terminat misiunea. Şi şirul exemplelor poate continua.
De peste un an încoace am tot tras semnale de alarmă cu privire la pericolul unei guvernări USL. Nu mi s-a dat crezare. Acum cei care mă criticau că nu dam crezare promisiunilor USL s-au convins că trăim vremurile unei cacealma social-democrat-liberală pusă la cale de Crin Antonescu şi Victor Ponta. Şi acesta-i numai începutul. Vom trăi situaţii incredibile şi vom asista la un nou val de jefuire a economiei româneşti şi a noastră, cum s-a mai întâmplat sub Guvernul Năstase. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Prezicere împlinită
Japonia este ţara mult mai îndatorată decât Grecia
Scandal politic şi electoral la CNA.
CNA ar trebui desfiinţată şi înfiinţată din nou, spune un membru
USL vrea ca parlamentarele să fie organizate în octombrie
Percheziţii simultane în România şi Germania
într-un caz de evaziune fiscală
O cacealma: dragostea moldovenilor pentru Putin şi Uniunea Vamală
Traian Băsescu îl contrazice pe Andrei Marga
Impozitarea marilor averi a fost respinsă de Camera Deputaţilor cu voturile PNL
Botoşani: Campania electorală văzută la faţa locului (III)
Preacinstitul Portariuc îmbată electoratul
doar, doar l-o vota!
Peste o sută de poştaşi rămân pe drumuri
Guvernul Ponta nu-i capabil de fapte
avertizează Mişcarea pentru Botoşani
Prefectul Constantinescu umblă cu avertismente
La Spitalul judeţean se fac angajări
Sindicatul „Speranţa” a trimis la minister propunerile la Legea sănătăţii
Copil mort la domiciliu în condiţii neelucidate
Comisie paritară la Spitalul Judeţean, pentru lămurirea situaţiei sporurilor
Micuţul dictator creşte ca voinicul din poveste
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog