Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14957
De la 07 Ianuarie 2003
122900606
Editorial

Potenţiali candidaţi la funcţia de preşedinte al PNL Botoşani

  • Ioan Rotundu
  • 19 February 2017, 23:00
Săptămâna trecută am scris un editorial şi am arătat că PNL se confruntă cu oi gravă criză de identitate şi mai ales de a avea un preşedinte capabil să reformeze partidul din rădăcini. Afirmam atunci că la nivel de Botoşani, infractorul fost deputat Verginel Gireadă doreşte să devină preşedintele PNL, de parcă în acest partid s-au strâns toţi infractorii, corupţii şi incompatibilii iar cel mai nimerit să-i conducă ar fi tot un infractor.
După publicarea editorialului am primit o serie de observaţii în sensul că ar fi trebuit să scriu şi cine ar fi nimerit pentru a prelua conducerea partidului. Iniţial m-am gândit la o completare a comentariului cu o astfel de sugestie dar am crezut că este treaba liberalilor să-şi decidă conducătorul şi un amestec din afara partidului n-ar fi tocmai potrivit.
Dar pentru că mi s-a reproşat că aş fi putut face uz de cunoştinţele mele la nivel de judeţ cum stau treburile şi prin acest partid, iartă că îmi însuşesc critica şi completez acel comentariu cu următoarele alegaţii.
În PNL Botoşani sunt mai multe personalităţi care ar putea îndeplini funcţia de preşedinte, fiecare având anumite părţi care-l recomandă dar şi manifestări de caracter nepotrivite unei astfel de funcţie. Dealtfel, într-un comentariu postat la acel editorial s-au consemnat mai multe nume printre care Viorel Iliuţă, Cristian Roman, Gheorghe Sorescu.
Viorel Iliuţă este vechi membru în PNL, a deţinut o perioadă scurtă şi funcţia de viceprimar la Primăria Botoşani, a fost preşedintele Organizaţiei municipale PNL Botoşani. Este vertical, onest şi cinstit, are o imagine publică pozitivă, o doză echilibrată de orgoliu. În schimb, nu cunoaşte judeţul la nivelul la care ar trebui să-l cunoască un preşedinte de partid, nu se bucură de sprijinul primarilor şi a preşedinţilor de organizaţii comunale pentru că n-au simţit ajutorul lui în vreun fel. Apoi, Viorel Iliuţă nu are priză la nivel central, nu are relaţii personale cu persoane influente cu care să poată colabora în plan avantajos pentru judeţ.
Cristian Roman are drept calităţi exact neajunsurile lui Iliuţă. Roman este extrem de orgolios, tupeist chiar, aspru, are relaţii la nivel de Bucureşti şi printre liderii altor partide, a lucrat în Ministerul de Interne şi ştie cum se poate colabora la nivel de miniştri. În schimb nu se bucură deloc de sprijinul primarilor liberali şi cei veniţi de la PDL pentru că în perioada cât a fost prefect nu s-a comportat faţă de ei binevoitor şi deschis în colaborări. Venind din PDL, Cristian Roman are al doilea major handicap să nu se bucure de sprijinul majoritar al celor din teritoriu. Dacă va candida, are puţine şanse să ajungă preşedinte.
Şi iată-mă ajuns la Gheorghe Sorescu (oto). Liberal vechi, Sorescu, prin funcţiile deţinute în partid şi în administraţia locală a demonstrat că este deschis colaborărilor, că este un bun profesionist şi că stăpâneşte foarte bine problemele fiecărei unităţi administrative din judeţ.
Ca fost director general la Finanţe, vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Botoşani şi prefect, Gheorghe Sorescu a lăsat impresie bună şi a interacţionat cu toţi cei care i-au solicitat sprijinul. Are şi el o doză de orgoliu dar, spre deosebire de Roman ŞI Iliuţă, orgoliul său nu este şi răutăcios. Faptul că a trecut prin mai multe funcţii publice şi nu a fost implicat în niciun scandal de corupţie, că imaginea sa este una credibilă în partid şi în afară, cred că Sorescu este în momentul de faţă cel mai nimerit liberal să preia preşedinţia partidului.
Dar că să poată ajunge în această funcţie va trebuie să lupte cu mijloacele mizerabile ale celor doi pază rea pentru partid, senatorul Costel Şoptică şi infractorul Verginel Gireadă. Aceşti doi liberali, cu gâzoiul corupţiei pe căciulă, nu vor accepta nici în ruptul capului ca să le scape preşedinţia partidului pentru că din acel moment prezenţa lor în PNL Botoşani va deveni inoportună. Dacă liberalii vor cu adevărat să se reformeze, atunci să aleagă preşedinte pe unul dintre cei trei. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Talentaţii
Horoscopul zilei de 20.02.2017
Gusturile „intelectuale” ale deputatei Tamara Ciofu
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 17.02.2017
Zimbabwe: Mugabe spune ca poporul vrea ca el sa candideze la presedintie si in 2018, cand va avea 94 de ani
Romania nu a transpus anul trecut 21 de directive UE si risca sanctiuni. Alte 27 de directive au termen 2017
Marea Britanie crede ca Moscova s-a aflat in spatele complotului pentru uciderea premierului proocciental muntenegrean
Experiment economic fara precedent in Kirghizstan,
tara care vrea ca fiecare cetatean sa detina 100 de grame de aur
Ambasada Rusiei anunta o dezghetare majora a relatiilor cu Romania
Ce nu a spus Melescanu dupa intalnirea cu Kuzmin
Drama prin care trece Cornelia Pricope şi fiul ei
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog