Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18707
De la 07 Ianuarie 2003
122878774
Editorial

Preacinstitul Tăriceanu calcă pe urmele lui Dragnea

  • Ioan Rotundu
  • 17 January 2021, 18:21
Alegerile parlamentare din decembrie anul trecut au făcut şi ceva curăţenie în rândul politicienilor, curăţenie în sensul că o parte dintre politicienii corupţi n-au mai fost aleşi. Pentru aceştia consecinţa cea mai gravă nu este că şi-au pierdut privilegiile de parlamentar ci faptul că şi-au pierdut imunitatea parlamentară şi au rămas fără apărare în faţa procurorilor DNA.
Cel mai de soi corupt, impostor şi ipocrit postdecembrist, în opinia mea, nu poate fi alt politician decât Călin Popescu Tăriceanu, cel care alături de liderul PSD Liviu Dragnea a masacrat legile penale şi au blocat cercetările procurorilor DNA în sute de soare de corupţie, printre care şi al său.
Salvat în două rânduri de procurorii DNA de către parlamentarii corupţi ai PSD şi ALDE care au votat împotriva ridicării imunităţii, Tăriceanu, rămas după alegerile din decembrie 2020 fără imunitate, a trebuit să se prezinte în faţa procurorilor DNA pentru a lua cunoştinţă că este inculpat în două dosare penale: luare de mită şi abuz de putere.
Pe vremea când era premierul României, ales la pachet cu preşedintele Traian Băsescu în urma alegerilor din 2004, Tăriceanu a primit mită de la o firmă austriacă suma de 800 mii dolari pentru a-i facilita afaceri prospere în România prin scutirea de impozite şi taxe, totul în defavoarea firmelor de profil româneşti.
În Austria, procurorii au mirosit că firma lor a mituit o înaltă autoritate românească pentru a derula afaceri oneroase, aşa că au declanşat o anchetă care a dus în final la premierul Tăriceanu şi la descoperirea faptului că acesta a fost mituit cu suma de 800 mii dolari.
În Austria, patronii firmei şi-au primit pedeapsa pentru că justiţia austriacă nu glumeşte cu aplicarea legilor. Nu şi în România, unde vinovatul, mituitul, a fost salvat de răspunderea penală de către colegii săi din Parlament, corupţi şi ei ca şi el. Luând act de acuzaţia ce i se aduce, adică de luarea de mită, Tăriceanu a declarat presei că procurorii DNA i-au construit acuzaţia pornind de la o premisă falsă. Spune Tăriceanu, hotărârile de guvern date şi semnate de el ca premier au fost avizate de către miniştrii de resort şi votate de ceilalţi miniştri, aşa că el, de capul lui, nu putea emite astfel de hotărâri ca să fie acuzat.
N-a suflat nicio vorbă despre suma de 800 mii dolari dacă a primit-o sau nu. Falsă este motivaţia lui Tăriceanu şi nu acuzaţia procurorilor. Nu cunosc vreun politician care, ajuns pe mâna procurorilor DNA, să-şi fi recunoscut faptele în integralitatea lor., Ori au afirmat că este un dosar politic, ori că sunt nevinovaţi şi probele procurorilor sunt administrate cu rea credinţă.
Da, au fost dosare de corupţie clasate sau inculpaţii achitaţi de judecători, dar nu pe motivul că fapta n-ar fi existat, ci pe motivul că prin deciziile CCR au fost desfiinţate o serie de probe, precum înregistrările telefonice ale SRI sau denunţurile, ori faptele au fost discriminate prin modificarea legilor penale.
În cazul Tăriceanu probele au fost administrate de procurorii austrieci şi nu se poate spune că este vorba de un dosar politic cum afirmă acesta.
De altfel, nu este prima dovadă de corupţie la adresa lui Tăriceanu. Să ne amintim de acel bileţel trimis preşedintelui Traian Băsescu prin care-i cerea să intervină la DNA să închidă dosarul deschis pe numele fostului om de afaceri Dinu Patriciu. Afacerea a fost dezvăluită public în cursul anului 2007 şi confirmată de preşedintele Traian Băsescu. Mai putem crede că Tăriceanu n-a primit mita de 800 mii dolari şi că întreg dosarul este unul politic cum susţine?
Abuzul de putere l-a comis în calitate de preşedinte al Senatului României. Social-democratul Cristian Marcu a fost validat senator în urma alegerilor parlamentare din 2016 deşi era declarat de ANI ca fiind incompatibil. Nici când ANI a cerut Senatului invalidarea mandatului senatorului,.Tăriceanu n-a acţionat potrivit regulamentului şi nu l-a eliminat din Senat pe senatorul declarat incompatibil. Cârdăşia lui Tăriceanu cu liderul PSD Liviu Dragnea şi-a spus cuvântul şi s-a dovedit a fi mai puternică decât legea.
Mai mult, Tăriceanu a încercat să se apere folosind CCR, în sensul că procurorii DNA nu-Źl pot cerceta penal pe el în calitate de preşedinte al Senatului. Numai că la CCR, poate într-un moment de luciditate, judecătorii au stabilit în luna decembrie anul trecut, după recentele alegeri parlamentare, că Tăriceanu poate fi anchetat de procurorii DNA.
Acum lui Tăriceanu nu i-a mai rămas decât să-şi facă valizuţa şi să-l anunţe pe Dragnea că are nevoie de un pat în celula sa. Tăriceanu va fi al doilea premier al României ajuns după gratii pentru fapte de corupţie. Iată cu ce ne putem lăuda şi noi în faţa lumii civilitate! Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Pompierii şi morga
Horoscopul săptămânii 11 – 18.- 24.01.2021
240 2 Lumea lu Rotundu Ziua Unirii la Dorohoi
Dinamica economiei Legumicultorul Volentiru
Liberalii vor să-şi elimine şeful devenit nefolositor
Ioan Rotundu
Constantin din Prahova şi cretinismul antivaccinării
Ioan Rotundu
Cârdăşia politică Hunc㠖 Şoptică dezorganizează învăţământul botoşănean
Ioan Rotundu
Dosarul zilei: Masoneria şi Mica Unire
Scandal cu protest public între membrii familiei de ţigani Borcoi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog