Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24335
De la 07 Ianuarie 2003
122909984
Editorial

Prosteala prostimii

  • Ioan Rotundu
  • 12 February 2013, 23:00
Candidaţii bUSL, atât în alegerile locale cât şi la cele parlamentare bau minţit electoratul fără pic de ruşine. Scopul lor era să câştige puterea şi au câştigat-o. Interesant însă este ce s-a întâmplat după alegerile parlamentare când, ajuns la putere, USL s-a lepădat de toate promisiunile făcute şi a năvălit asupra românilor cu un tsunami de impozite şi taxe noi alături de majorarea celor vechi.
Chiar şi sub acest uriaş val de biruri noi şi cele vechi majorate, românii tot n-au înţeles că au fost prostiţi şi că viaţa lor este tot mai grea de la o lună la alta. Majoritatea românilor, în special susţinătorii USL, continuă să mai creadă în îndeplinirea promisiunilor făcute în cele două campanii electorale.
Această amăgire este întreţinută de liderii locali USL părin continuarea politicii de intoxicare, prin ipocrizie şi vicleşug.
Cel mai elocvent exemplu de manipulare, de continuare în a prosti electoratul, este acţiunea pe care o desfăşoară în judeţ preşedintele Consiliulu8i Judeţean Botoşani, liberalul Florin Ţurcanu. Acesta a luat la picior comunele judeţului, i-adună pe fermierii agricoli şi ţăranii susţinători ai USL şi le împuie capul cu nişte minciuni gogonate, dar luate de bune de către participanţii la aceste întâlniri.
Le spune Ţurcanu ţăranilor că noile taxe şi impozite aplicate gospodăriilor individuale pe culturile vegetale şi animalele din curte nu sunt înrobitoare, ci mai mult simbolice. Iar ţăranii, creduli la spusele politicienilor, acceptă noile biruri ca pe un fel de favoruri venite din partea Guvernului Ponta. Ei se bucură că noile biruri sunt mici, fără a le trece prin cap că până în acest an aceste biruri nu le plăteau pentru bcă nu existau.
Marea dramă a ţăranilor care acum aplaudă spusele mincinoase şi manipulatoare ale lui Ţurcanu se va dezlănţui la toamnă, când vor trebui să plătească aceste biruri. Atunci vor constatat că munca lor de peste vară s-a dus la bugetul statului iar cămara lor tot goală a rămas.
Primarii, care au obligaţia de a informa cetăţenii comunei cu obligaţiile fiscale ce le revin, tac chitic. Nici un primar n-a afişat la primărie cuantumul noilor taxe. N-a făcut-o pentru că le este frică de reacţia ţăranilor când vor descoperi trista realitate, adică munca lor va fi în folosul statului şi mai puţin a familiei.
Nu scriu acest comentariu din dorinţa de a mai demasca o minciună a USL-ului. Comentez pentru a atrage atenţia celor care vor să se trezească la realitate din coşmarul promisiunilor USL, că nu este uşor să plăteşti un impozit de n16% din venitul agricol pe care-l vor stabili cei de la Fisc.
Ţurcanu şi cei ca el un le vorbesc ţăranilor de impozitele mari, consistente, scoţându-le în faţă impozitele mici, ce la prima vedere par nesemnificative. Dar dacă un ţăran va lua pixul şi va calcula ce cheltuieli va angaja la întreţinerea unui ha de cultură şi ce venituri va obţine, când va aplica cota de impozitare de 16% va constata că nu-i mai rămâne nimic,
Iar de va fi un an agricol prost, impozitul va fi acelaşi şi va trebui să mai aducă bani de acasă ca să-l achite.
În aceste zile, cu Ţurcanu în frunte, în judeţ se desfăşoară acţiunea „Prosteala prostimii”, prin care ţăranii sunt îmbrobodiţi pentru a nu pricepe prea repede ce li se întâmplă. Interesantă este şi implicarea lui Ţurcanu, ca preşedinte al CJ, într-o astfel de propagandă mincinoasă, de vreme ce prin Legea administraţiei publice locale el nu are astfel de obligaţii sau competenţe.
Încrederea oarbă în spusele liderilor USL se va transforma în curând într-o mare dezamăgire. În fond, lumea satelor îşi merită soarta pentru că s-a lăsat prea uşor traşă pe sfoară, a fost prea credulă în promisiunile politicienilor, le-a luat drept adevăruri fără a le diseca la rece şi a analiza cum vor putea fi îndeplinite. Părerea mea!

P.S. - Ascultaţi şi melodia de mai jos.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Privelişte de moarte
Gastronomie: Minestrone
Se strânge laţul: Dan Voiculescu va fi judecat mai devreme
Abia deblocat de UE, Programul Resurse Umane devine ţintă pentru corupţie
un nou scandal pe fondurile europene
Un fulger a lovit Bazilica Sfântul Petru, la câteva ore după ce Papa Benedict al XVI-lea si-a anunţat demisia
Dan Tapalagă a primit Premiul Grupului pentru Dialog Social pe anul 2012
Preţurile au urcat peste aşteptări
Să nu ne comportam ca nişte cerşetori care, după ce le dai bani, te şi scuipă!
Peste 1000 de protestatari de la Poşta Română au arătat ministrului curul
video
Marius Petcu a fost condamnat definitiv la 7 ani de închisoare
el va fi încarcerat imediat
Iliuţă cel sucit şi căcăniul lui Căcărău
Ioan Rotundu
Botoşani: Delibaş explică cum îi jumuleşte pe fermieri Guvernul Ponta
biruri noi prin eliberarea contra cost a unor formulare
Botoşani: Risipă la achiziţiile din instituţiile subordonate CJ
DSP pare să aibă probleme cu cheltuielile de la UPU
Profesorii nu vor mai concura anul acesta pentru a deveni mentori
15 februarie: Noul Cod de procedură civilă intră în vigoare
A căzut din pod… în pat de spital
Declaraţia politică a lui Cristian Roman în plenul Camerei Deputaţilor
Poliţiştii i-au luat la purecat pe comercianţi
amenzi şi bconfiscări
Senatorul grigoraş a făcut două interpelări
De ziua sa, viceprimarul Iliuţă a stat în Primărie
Portariuc şi-a tras o consilieră sexagenară
Maşină distrusă parţial într-un incendiu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog