Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
14027
De la 07 Ianuarie 2003
79959206
Editorial

România lui Cănuţă om sucit.

  • Ioan Rotundu
  • 26 September 2017, 23:00
Cred că liderii PSD-ului sunt pregătiţi pentru asaltul final asupra independenţei justiţiei şi mai ales asupra înlăturării lui Koveşi din fruntea DNA. Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu simt că pericolul uni răspunderi penale este tot mai aproape şi vor să se asigure că nu-şi vor pierde libertatea. Ori, pentru a rămâne în libertate trebuie să blocheze toate cercetările penale pornite de DNAQ împotriva lor.
Dar Dragnea şi Tăriceanu sunt conştienţi că un atac asupra justiţiei va scoate din nou în stradă sutele de mii de români. Lecţia din iarnă a fost pentru ei una dură, în sensul că bătrâneii şi brunetele prezicătoare adunaţi în faţa Palatului Cotroceni n-au reuşit să impresioneze opinia publică şi să le aducă liniştea necesară. Au fost nevoiţi să facă paşi înapoi, ceea ce s-a dovedit ulterior a fi în paguba lor.
Ca nu cumva celor ce vor ieşi în stradă să li se alăture şi votanţii PSD-ului, mult mai radicali şi chiar violenţă, nemulţumiţi de ultimele măsuri fiscale adoptate de Guvernul Mihai Tudose, ieri, în Senat, pe bandă rulantă aceste măsuri fiscale adoptat prin ordonanţe de urgenţă au fost respinse. Au fost respinse chiar la propunerea senatorilor PSD. Aparent ne aflăm în faţa unui antonim politic social-democrat: la guvern se legiferează taxe fiscale, la Parlament acelaşi partid le anulează.
Concret, ieri în Senat, senatorii PSD din Comisia de buget finanţe au eliminat supraacciza la carburant aplicată deja cu 15 septembrie a.c. Au respins şi ordonanţa de guvern privind contribuţiile la contractele part-time, contribuţii care au fost stabilite a se calcula la nivelul salariului minim pe economie, chiar dacă veniturile salariale realizate sunt mai mici.
N-a scăpat nemodificat nici proiectul legii split TVA. Aceiaşi Comisie a decis ca plata defalcată să fie obligatorie de la anul doar pentru firmele de stat sau care au contracte cu statul. Pentru restul va fi opţională şi va deveni obligatorie din 2019. Dar „binefacerile” liderilor PSD nu s-au oprit aici. Ministerul Mediului pregăteşte până la sfârşitul anului 2017 o nouă reglementare privind restituirea timbrului de mediu. Sunt sute de mii de români care au de primit înapoi banii daţi pe timbrul de mediu. Dragnea, Tăriceanu vor să se asigure că toţi aceştia nu vor ieşi în stradă alături de corporatişti.
Liderii PSD şi-au dat seama că prin măsurile fiscale adoptate au stârnit mânia tuturor românilor, inclusiv a votanţilor partidului. Ca să iasă din propria capcană electorală, au ordonat parlamentarilor să respingă în Senat şi Camera Deputaţilor aceste măsuri fiscale nepopulare. Aşa vor putea poza din nou în spaţiul public ca binefăcători ai românilor.
Va ieşi din nou Dragnea, cu vocea lui calmă, sfătoasă şi uşor ironică şi ne va spune că parlamentarii partidului n-au făcut decât să îndrepte greşelile guvernului. Vom trăi din nou vremurile de sfârşit ale premierului Sorin Grindeanu. Pe Grindeanu l-au înlăturat folosindu-se de cele mai mârşave mijloace dar tradiţionale ideologiei socialiste. Înlăturarea lui Tudose şi prezentarea lui în faţa românilor ca inovat pentru creşterea fiscalităţii a necesitat o altă strategie. Şi au găsit-o la nivel de Parlament!
Nu este exclus să mai apară şi ale măsuri populiste care să-i determine pe mulţi români să stea acasă, în faţa televizoarelor, când vor ieşi în stradă corporatiştii să apere justiţia de atacul final al penaliştilor din PSD.
Că asta se urmăreşte, ne-a dat o dovadă, tot ieri, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Dovedit mincinos în privinţa introducerii unui prag financiar pentru restrângerea ariei penale a abuzului în serviciu pe motiv că aşa ne-au cerut cei de la Comisia din Veneţia, ieri ministrul a lansat în spaţiul public o altă minciună menită să le arate lui Dragnea şi Tăriceanu că el este de partea lor.
A afirmat profesorul universitar de Drept penal Tudorel Toader că o hotărâre de guvern nu intră în competenţa procurorilor DNA ca să fie cercetată sub aspect penal. Numai judecătorul de contencios administrativ poate stabili dacă o hotărâre guvernamentală poate fi aplicabilă sau nu. S-a descalificat „domn’ profesor” ca specialist în drept penal.
Judecătorul de contencios administrativ judecă valabilitatea în plan administrativ, dar dacă adoptarea hotărârii s-a făcut cu încălcarea altor legi, având drept consecinţă ştirbirea patrimoniului statului, răspunderea penală intră în competenţa procurorilor. Tudorel Toader ştie bine acest lucru, dar din slugărnicie faţă de Dragnea şi Tăriceanu, a minţit pentru a doua oară. Astfel de comportament ca demnitar cere demisia de onoare. Să nu căutăm onoare la Tudorel Toader că n-o vom găsi.
Afirma ministrul cu câteva zile în urmă că ţelul său este să convingă comisarul pe Justiţie din cadrul Comisiei Europene să ridice României Mecanismul de control şi verificare. Aiurea! Doar o altă minciună menită să-i vrăjească pe românii creduli. MCV-ul nu poate fi ridicat României în condiţiile în care chiar el, ministrul Justiţiei, a devenit instrumentul de lucru al penaliştilor din PSD împotriva justiţiei iar în Parlament penaliştii blochează cercetarea penală a demnitarilor dovediţi că sunt corupţi.
Suntem unici în Europa şi în lume cu un Parlament condus de doi infractori şi cu miniştri cercetaţi penal în funcţie. Ce respect mai vrem de la partenerii noştri externi? Cum să mai fim primiţi în Spaţiul Schengen? Aceste probleme majore ale României nu-i impresionează pe votanţii PSD-ului şi nici pe cohorta de asistaţi social care pentru un leu în plus la leafă sau pensie şi-au amanetat viitorul copiilor. Iar când copii lor ies în stradă să-şi apere singuri viitorul, părinţiilor ies să-i apere pe corupţi. România lui Cănuţă om sucit. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Tariceanu o acuza pe Kovesi ca vrea sa creeze o supraputere in Romania:
Daca ea crede ca asta e modelul de urmat poate sa mearga in Rusia si sa dea mana cu Putin
Aviz negativ pentru cererea DNA de urmarire penala a ministrului Viorel Ilie in comisia juridica din Senat
Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani
Tranzactie majora pe piata carnii de porc: chinezii preiau Elit si Vericom, intarindu-si pozitia in regiune
Inspectia Judiciara anunta ca a terminat raportul privind controlul de la DNA
Gazele livrate consumatorilor casnici se vor scumpi cu circa 6% de la 1 octombrie
Viktor Orban vine la Cluj si Oradea;
premierul ungar participa la sfintirea unei biserici construite cu fonduri de la Budapesta
Germania: Noi plecari din dreapta nationalista,
care pare insa sa evite o hemoragie parlamentara pentru moment
Coreea de Nord a doborat in trecut un avion american.
Ar putea sa o faca din nou? - analiza Telegraph
Horoscopul zilei de 27.09.2017
Bancul zilei: Concurs de deşteptăciune
Poliţiştii vor să-l ascundă pe Garcea
Ioan Rotundu
Timbrul de mediu revine. O noua versiune ar putea fi gata pana la final de 2017
Vasile Vrabie, unchiul primarului Gânga, râvneşte la pământul lui Iacob
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă