Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
8155
De la 07 Ianuarie 2003
76758699
Editorial

S-au bătut în oligarhi

  • Ioan Rotundu
  • 13 May 2007, 23:00
Precum în poveştile lui Petre Ispirescu, în care Făt-Frumos şi Zmeul Zmeiilor se bat în săbii, buzdugane şi în final trânte ciobăneşti, ieri, la Iaşi, preşedintele suspendat Băsescu şi social-democratul Mircea Geoană s-au bătut în oligarhi.
Mult mediatizate, cele două mitinguri s-au dovedit a fi prea puţin impresionante prin numărul participanţilor. În primul rând, la Botoşani, Constantin Conţac, preşedintele PSD s-a plâns presei că cei de la PD au angajat toate mijloacele de transport, ei rămânând fără. A urmat replica lui Drăguş de la PD, care cu numai o zi înaintea mitingului s-a plâns că PSD le-a „furat” autocarele şi nu mai au cu ce-şi transporta oamenii la Iaşi. În realitate n-a fost nimeni furat sau sabotat. Înfoindu-se că vor duce la iaşi mii de simpatizanţi, şi PSD şi PD au realizat că miile lor devin de la o zi la alta tot mai mici, apropiindu-se îngrijorător de numărul sutelor. Chiar Dărguş s-a căinat că, neavând mijloace de transport, vor fi nevoiţi să meargă la Iaşi cu maşinile personale. A dat chiar şi un număr: 300. Vorbe de adormit copiii.
Duminică, când s-a plecat spre Iaşi, cu generozitate, s-a putut aprecia că PD şi PSD-ul au dislocat ca forţe umane în jurul a o mie de membri fiecare. Doar dacă s-a mai plecat şi din alte puncte ale judeţului, unde s-au grupat zonal.
Primul la discurs a fost Mircea Geoană, mitingul PSD-ului fiind desfăşurat cu trei ore înaintea celui pro Băsescu, pentru a se peîntâmpina eventuale conflicte. Cuvântul său a fost unul de repetiţie, adică o copie a celor ţinute şi în alte oraşe din ţară. Supărat că Băsescu l-a taxat pe Ion Iliescu drept oligarh, Mircea Geoană l-a etichetat pe preşedintele suspendat şeful oligarhilor. În afară de cunoscutele invective, nimic nou pentru românii de rând.
A venit apoi rândul lui Băsescu. Ca preludiu, din staţie a răsunat melodia cântecului Ciuleandra. Poate că era mai inspirat dacă punea să fie cântat Trandafir de la Moldova. Iaşul este capitala Moldovei, iar Ciuleandra vine din altă zonă. Discursul său a fost asemănător celui de la Cluj, de la Constanţa şi pe unde a mai reuşit să ajungă. Asaltul asupra oligarhilor care sug măduva dulce a economiei româneşti, care l-au subjugat pe premierul Tăriceanu şi-l folosesc pe post de marionetă politică, n-a impresionat audienţa. În schimb, nici o vorbă despre valorile şi cultura de veacuri a Moldovei, despre rolul istoric al Iaşilor, despre sărăcia care s-a instalat pe aceste meleaguri şi nu mai vrea să plece. Nimic despre românii moldoveni de peste Prut. Jalnic discurs de preşedinte al României, fie el şi suspendat.
În tot acest timp, participanţii la miting, pro sau anti Băsescu, s-au manifestat molatic, neconvingători în urale sau huiduieli, unii chiar întrebându-se ce caută acolo, când ieşirea la un grătar cu familia ar fi fost o petrecere a timpului mai plăcută şi mai odihnitoare.
Aşadar, la Iaşi, Băsescu şi Geoană s-au bătut în oligarhi. În tot acest timp, soarele continua să deshidrateze pământul României, iar seceta să se extindă din sud spre mijlocul ţării. Dovadă că Dumnezeu ne priveşte şi ne trimite semne să liniştim răutatea din noi, că şi răbdarea Sa are limite.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Liberalii susţin că sunt împiedicaţi în a face campanie anti Băsescu
Democraţii folosesc în campanie steagul ţării şi jandarmii
Câmpanu susţine că a sesizat Ministerul de Interne
Municipalitatea îşi îndreaptă atenţia spre periferia oraşului
Se va achiziţiona mobilier nou pentru parcurile de joacă
Ce primăria face ziua, botoşănenii distrug sau fură noaptea
Senatorul Vasilescu anunţă că va chiuli din Senat
Liberal-democraţii îşi fac ilegal campanie electorală
primarul Flutur zice că nu ştie nimic
Comentariu la comentarii (XCIV)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Loz în plic
Compania Life Care lansează primele produse BIO din România!
Citate şi cugetări din România
Târgul de sub ploaie
Cort iglu aţi avut?
Învăţământul vrea spor pentru muncă penibilă
Statistica ne arată că la ţară mor mai mulţi copii
AJOFM va organiza Caravana informării absolvenţilor
Pe şantierele constructorilor botoşăneni se moare
Plecată de acasă de frica fratelui mai mare
S-a sinucis pentru numai 500 lei
Proiectil găsit la Flămânzi
Dosare penale pentru şoferi prinşi beţi
Gâlceavă între doi oameni serioşi pe seama câtorva lei şi ce va bănuţi
Din carnetul unui gastronom
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă