Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7932
De la 07 Ianuarie 2003
122867999
Editorial

Schimbul de mâine al ticăloşilor de azi

  • 5 July 2013, 23:00
Sâmbătă, în trecerea sa prin Botoşani, Victor Ponta a fost însoţit de Nicolae Bănicioiu, nimeni altul decât preşedintele tineretului social-democrat implicat în numeroase scandaluri sexuale cu un alt coleg de partid, deputatul Negoiţă. Spune-mi cu cine te însoţeşti, ca să-ţi spun cine eşti, sună un proverb de-al nostru. Să nu fie prin PSD o altă persoană onorabilă să-l fi însoţit?
Bănicioiu reprezintă ştafeta schimbului social-democrat de mâine, numai că moralitatea sa este atât de josnică încât n-ar merita nici să treacă prin faţa sediului de partid. Bănicioiu este copia fidelă a tinerilor UTM-işti ai anilor 1950 – 1960 care, cu dinţii galbeni de la mămăligă, umblau după fetele de chiaburi sau burghezi să le violeze.
Numai metodele s-au schimbat faţă de acele vremuri din zorii comunismului românesc. Bănicioiu nu caută fetele de avuţi să le violeze, le momeşte cu promisiunea că le declară miss PSD, cu condiţia să-l facă fericit o noapte într-o cameră de hotel sau altundeva. Bănicioiu este produsul clasei politice ticăloşite, fiecare formaţiune politică având Bănicioiul său.
Cazul Bănicioiu este metastaza politicii promovată de către tineretul de astăzi, schimbul clasei politice de mâine. Să aruncăm o privire asupra tineretului cu care defilăm la nivel de judeţ.
La PSD avem o cpie la indigo a lui Bănicioiu, pe Răzvan Rotaru. Cu un statut social îndoielnic, cu acuzaţia că a fost proxenet prin anumite ţări din Europa, cu afaceri dubioase şi bazate pe mită, cum singur a recunoscut, Rotaru stă în fruntea tineretului social-democrat botoşănean, ca model de urmat.
Şi are susţinători, căci este „băiat de băiat”, bădăran în comportament şi exprimare, cu nivelul cunoştinţelor de cultură generală îngheţat la nivel de gimnaziu, el reprezintă cu succes tineretul zilelor noastre licenţiat la Spiru Haret şi alte facultăţi private unde stundenţii nu dau ochii cu profesorii nici când îşi ridică diploma de licenţă.
Oare să nu mai fie prin tot tineretul PSD Botoşani o persoană care se bucură de respect public şi care are capacităţile intelectuale de a se faxe ascultat? Există, dar au bun simţ şi nu tupeul derbedeilor.
Recent s-a declanşat şi scandalul referitor la preşedintele tineretului PDL-ist. Marian verenciuc, până mai ieri preşedinte la nivel de judeţ. El era cercetat penal pentru aceleaşi fapte de proxenitism. Când l-au ales preşedinte, seniorii din partid nu ştiau pe cine susţin într-o astfel de funcţie? Ştiau, dar au văzut în tânărul Verenciuc un moştenitor al caracterului lor.
În PDL sunt tineri care au slujit şi slujesc partidul cu credinţă şi o fac de ani şi ani de zile. Dar acestor tineri le lipseşte tupeul, bunul lor simţ şi buna educaţie neavând căutare. Pe lângă proxeneţi inculţi şi derbedei licenţiaţi mai avem o categorie de tineri politicieni. Sunt cei de umplutură a schemei de partid pentru a se împlini prevederile statutare. Sergiu Zvâncă este preşedintele tineretului liberal. Câţi au auzit de el? Puţini, doar cei din presă şi câţiva din PNL. Zvâncă îl slujeşte cu credinţă pe Ţurcanu şi asta este suficient. Când nu-i va mai fi util, Ţurcanu îi va da un şut în fund, aşa cum le-a dat multor altor membri de partid mai vechi şi mai de bază, dar care n-au acceptat să-l slujească,
Celelalte partide precum PC, PRM, PNG dacă mai există nici n-au organizaţii de tineret. Le-ar fi o povară. Iată dar un fragmet din imaginea tineretului politic, aceşti tineri care peste câţiva ani ne vor cere votul să-i investim în funcţii publice, pe motiv că ei au muncit în partid iar partidul îi recompensează cu susţinerea publică. Actuala clasă politică ticăloşită îşi pregăteşte schimbul de mâine. Părerea mea!
25.01.2011

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Răspuns cu subînţeles
Gastronomie: Un alt fel de borş moldovenesc
„L’Etat, c’est moi”
La ARR s-au numit ciocoi noi ce păstrează obiceiuri vechi
ca de obicei, parchetul şi poliţia nu aud şi nu văd
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog