Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Umor
Gastronomie
Reportaje
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22347
De la 07 Ianuarie 2003
122882414
Editorial

Se împlinesc proorocirile părintelui Arsenie Boca

  • ioan Rotundu
  • 25 November 2009, 23:00
Ieri, sub reflectoarele Antenelor şi a postului Realitatea Tv, liderul social-democrat Mircea Geoană şi cu cel al liberalilor, Crin Antonescu, au semnat Declaraţia politică de colaborare pentru înlăturarea lui Băsescu din funcţia de preşedinte. După ce-au parafat documentul, a vorbit mai întâi Geoană, care nu s-a abţinut să nu accentueze că documentul este unul unicat în politica românească postdecembristă şi are rolul de a asigura îndeplinirea promisiunilor electorale făcute poporului român.
Nu ştiu ce-a gândit când a rostit aceste vorbe, dar eu mi-am adus aminte de promisiunile sale de până acum, nici una onorată, şi mi-am zis că la tristul palmares al promisiunilor deşarte făcute românilor s-a mai adăugat una.
Şi Geoană, şi Antonescu au avut grijă se precizeze că documentul s-a semnat fără a se negocia nopţi îndelungate împărţirea funcţiilor în viitorul Guvern Klaus. Îmi vine greu să cred acest lucru, mai ales când astfel de vorbe ies din gura lui Geoană. Înclin să cred că această împărţeală s-a negociat deja, iar semnarea documentului n-a fost decât o paradă de imagine, servită românilor naivi.
Să rememorăm nişte evenimente consumate până acum la Botoşani. Niciodată Florin Ţurcanu, ca lider al PNL Botoşani, n-a conlucrat cu Flutur, ca lider al PDL, ci numai cu cei din PSD. De două ori Ţurcanu a încercat îndepărtarea democrat-liberalului Achiţei din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, fiind susţinut în demersul său de către PSD. Recent, a reluat ofensiva cu forţe noi şi cu sprijinul necondiţionat al PSD. Ori, în politică, aşa ceva nu se poate realiza decât dacă există anumite înţelegeri.
La Săveni, primarul liberal Relu Târzioru a primit bani în acest an de la fostul ministru al Educaţiei, social-democrata Andronescu, pentru şcolile din oraş. Tot la Săveni, în faţa clădirii primăriei, posterele şi bannerele cu Mircea Geoană au invadat micuţa piaţă, roşul social-democrat strălucind radios în lumina zilei. Într-un colţ de piaţă, discret, se află şi postere cu Crin Antonescu.
Iar când Geoană, în campania electorală a vizitat judeţul nostru, primarul de Săveni l-a primit cu toate onorurile. Cu onoruri a fost primit şi de către alţi primari liberali. Toate acestea nu sunt decât argumente că strânsa prietenie politică PNL – PSD era deja pecetluită printr-un acord de colaborare de a cărui existenţă, probabil, vom afla după ziua de 6 decembrie.
Nu sunt fan Băsescu, îl urăsc din toată inima, este un personaj malefic, bolnav de putere, conflictual, dar văzând fariseismul de ieri dintre Geoană şi Antonescu, grija manifestată de ei faţă de starea naţiunii române, am simţit greaţă. Mai ales că numai cu o seară înainte l-am văzut la Antena 3 pe Radu Mazăre, plin de sine, cum explica presei că nu împărţirea ministerelor este prioritatea PSD-ului, ci grija faţă de români. Doamne, ce zile am ajuns să trăiesc?! Să mă compătimească Mazăre că eu trăiesc prost şi să-mi fac curaj de viaţă că el îmi va asigura binele.
Că primarul Sibiului, Johannes Klaus vrea mărire şi a acceptat să fie un prim ministru marionetă, nu mă mir. Sunt şi alte personaje ale vieţii noastre politice care vor mărire. Că ministerele se vor împărţi, sau sunt deja împărţite cum am convingerea, între liberali şi social-democraţi, iar nu mă deranjează. Din 1992 încoace puternicii zilei împart ministere iar românii robotesc să plătească statului impozitele, bani care, în final, ajung în buzunarele politicienilor şi ale guvernanţilor pe diferite căi.
Mă simt însă umilit că ţara mea va iar guvernată de UDMR, de grofii maghiari, aduşi la putere de partide care pozează în păzitori ai unităţii statale. Nici Geoană, nici Antonescu n-au şoptit o vorbă despre viitoarea lor politică faţă de Republica Moldova, dar au deschis drum UDMR-ului să-şi împlinească visul de autonomie teritorială, că cea culturală şi de limbă le are deja.
Măcar Băsescu, în demenţa lui de putere, a făcut şi lucruri necesare românilor. Ne-a arătat cât de proastă Constituţie avem, cât de coruptă este clasa politică şi le-a dat ungurilor peste bot cu autonomia lor teritorială, fugărindu-i de la guvernare. Din păcate, totul fără de folos! Au venit Geoană şi Antonescu să ne convingă cât de grijulii sunt ei cu soarta noastră şi câte insomnii au din cauză că noi trăim prost
Duhovnicul Arsenie Boca a scris „Ungurii or să ne ocupe pe noi.” Apoi a mai precizat despre guvernanţi c㠄Vă vor pune impozite şi taxe şi alte îngrădiri. Vă vor lua totul” Iată că i se împlinesc proorocirile. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Senatul României a respins legea Urban
prin care se rezolvă problema câinilor maidanezi
Proiectul românesc pentru Republica Moldova
Lupu rămâne un antiroman si îngheţat în proiectul rusesc
Catedrala Episcopală din Jula se pregăteşte de hram
Concert de Crăciun la biserica ortodoxă română
„Sf. Ioan Botezatorul” din Los Angeles
Comunicat de presă
Pui cu măsline
Învăţătoarea cea curajoasă
Trădarea Nuţei
A sărit în braţele lui Ţurcanu
În plină sărăcie, Primăria Botoşani a făcut rectificare pozitivă a bugetului
La stâna liberală, Ţurcanu aşteapt㠄oile” rătăcite
Liberalii deja sunt în culmea fericiriiu
Pregătiri pentru 1 Decembrie
Licean înnărăvit la hoţii
Zguduite serios de schijele galbene şi ghiulelele purpurii
redutele portocalii rezistă, pregătindu-se de turul doi
Bani cheltuiţi aiurea la Spitalul de copii Botoşani
Cadrele didactice lăsate pradă gripei
CAS ameninţă bolnavii închipuiţi
PSD distruge viitorul a zeci de mii de studenţi
ambiţia fostului ministru PSD Andronescu este împlinită
Program TELE'M Botoşani, joi, 26 noiembrie
Flutur, nu plevuşca, ci crăpcenii trebuie eliminaţi!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog