Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9153
De la 07 Ianuarie 2003
101879461
Editorial

Se mai pune la cale o ticăloşie

  • 3 July 2013, 23:00
Ieri, preşedintele Băsescu a declarat că pentru a stopa partidele şi candidaţii să mai mituiască alegătorii şi să-şi cumpere locuri eligibile în plan local sau Parlament, se impune ca toate alegerile să fie finanţate de la bugetul statului.
Altfel spus, Băsescu mai pune la cale o ticăloşie potrivită cu caracterul său diabolic. Este limpede că printr-o astfel de decizie, dacă se va aproba, preşedintele ne mai pricopseşte cu un bir politic. Al câtelea, nici noi nu mai ştim!
Cu gândirea sa diabolică, preşedintele şi-a ascuns cu multă viclenie intenţia de a uşura partidele şi candidaţii de povara financiară care le apasă când se intră în campaniile electorale. Ambalată în dorinţa românilor de a avea alegeri curate, intenţia preşedintelui dă bine. Numai că nu acesta este adevăratul său scop şi nici calea de a curăţa alegerile de mită electorală şi risipă financiară prin opulenţa afişajului.
Presupunem că se trece la finanţarea alegerilor de la buget prin fixarea unui plafon financiar atât partidelor cât şi candidatului. Consecinţa va fi că de la bugetul public vor trebui alocate sume imense, cu care se vor putea face multe alte investiţii utile ţării. În schimb, partidele şi candidaţii vor avea mai mulţi bani pentru a mitui electoratul.
Cu banii de la buget vor acoperi cheltuielile de publicitate iar pe cei adunaţi cu japca, ca şi până acum, îi vor dirija către alegători sub formă de cadouri şi numerar. Asta vrea Băsescu, să complinească sumele de bani ale partidelor cu bani publici şi să protejeze buzunarul personal al candidaţilor.
O astfel de măsură nu poate izvorî decât dintr-o minte bolnavă sau turmentată. În cazul preşedintelui Băsescu ambele variante se cumulează, adică este şi bolnav psihic şi turmentat.
Dacă preşedintele Băsescu şi PDL-ul vrea cu adevărat să curăţe campaniile electorale de mită către alegători, o poate face creând un cadru legislativ sancţionatoriu cu prevederi clare şi precise, fără posibilitate de interpretare sau răstălmăcire.
Campaniile electorale ale anului 20098 bau fost pline de acte de mituire a alegătorilor, mai toate la vedere, fără ca vreun partid ssau candidat să fi fost tras la răspundere penală. Actualul cadru legislativ completat cu prevederi sancţionatorii mai aspre şi cu o voinţă politică de a se aplica legea vor fi măsuri suficiente de a curăţa şi lecui partidele şi candidaţii de a mai da mită electorală, fără să fie nevoie de a cheltui sume enorme din bugetul public. Părerea mea!
19.01.2011

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Boală care se ia de la sfârcul pacientei
Gastronomie: Mici, ca pe vremea când era bunica domnişoară!
Pezevenghiul
Poliţistul Siminiceanu vrea să-i impună lui Săvinescu legea omertei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă