Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8164
De la 07 Ianuarie 2003
122868231
Editorial

Se pune la cale marea trădare

  • Ioan Rotundu
  • 7 September 2014, 23:00
Prin vocea liderului separatiştilor ucraineni Pavel Gubarev, Emil Putin, ce se vrea noul stăpân al lumii, a anunţat că planul său este ca armata rusă să ajungă la graniţele cu România. Nu ne-a spus Gubarev dacă prin graniţa cu România înţelege cea istorică de pe Nistru sau cea stabilită de Stalin pe Prut. Cert este că ceea ce s-a spus că presa speculează cum că Putin ar avea un plan de împărţire a lumii convenit cu Obama şi anumiţi lideri europeni începe să treacă din sfera speculativului în cea a realităţii. În ţară, liderii UDMR-ului au definitivat documentul prin care vor să obţină autonomia Ţinutului Secuiesc. Încet, dar sigur, se confirmă informaţiile cum că Moscova are deja contacte cu liderii UDMR şi liderii Ungariei privind punerea în aplicare a unui plan de separatism teritorial al maghiarilor din România.
Un conflict violent în Ardeal ar fi motivul pentru care, via Ungaria, Putin să dea de furcă conducerii NATO iar el să-şi vadă liniştit de ocuparea Ucrainei şi a Republicii Moldova. Testamentul ţarului Petru cel Mare cere urmaşilor urmaşilor săi ruşi ca graniţa imperiului Rusiei să se stabilească pe malurile Dunării. Se pare că Putin vrea să ducă la îndeplinire această poruncă istorică a ţarului.
Privind cu luciditate la ce se întâmplă la graniţele noastre şi în interiorul ţării putem desprinde concluzia că România va fi următoarea victimă a lui Putin. Ce fac conducătorii noştri, ce fac politicienii, ce fac instituţiile statului responsabile cu respectarea Art.1 din Constituţia României „România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.”? Fac ceva, dar nu ceea ce este necesar pentru a asigura securitatea naţională.
Anunţul lui Călin Popescu Tăriceanu despre o nouă suspendare a preşedintelui Băsescu, anunţ făcut cu binecuvântarea premierului Ponta, este începutul de dovadă că se pune la cale o mare trădare naţională. Când războiul se poartă la graniţele ţării tale, când există ameninţarea unor conflicte etnice din interior, nu iei decizia iresponsabilă de suspendare a conducătorului ţării, cel împuternicit de Constituţie să ia toate măsurile de apărare naţională, inclusiv mobilizarea pentru stare de război.
Dacă politicienii cu putere de decizie precum este premierul Ponta, preşedintele Senatului Tăriceanu sau cel al Cametei Deputaţilor Zgonea doresc să blocheze cel mai important mecanism de apărare a ţării, Preşedinţia şi preşedintele în condiţii iminente ale unui război extern sau intern, trebuie să aibă motive extrem de puternice s-o facă.
Sunt cel puţin două motive pentru ca marea trădare a interesului naţional să fie înfăptuită de premierul Ponta şi susţinătorii săi. Unul din motive ar fi că Ponta îşi doreşte cu orice preţ preşedinţia României. Este disperat să obţină postul suprem în stat iar pentru a-şi atinge scopul nu se va da înlături de la nimic. De exemplu, Ponta nu s-a delimitat niciodată de revendicările UDMR-ului privind autonomia teritorială a maghiarilor iar proaspătul document de autonomie locală a UDMR nu a fost respins de premier, acceptându-l tacit.
Liderii UDMR-ului, precum hienelor, au simţit că-i momentul politic extern şi intern să obţină autonomia locală. Iar Ponta, pentru a se bucura de votul maghiarilor, va satisface dorinţa ungurilor, chiar dacă ne va minţi că nu-i o autonomie teritorială ci una administrativ-economică şi politică.
Suspendarea preşedintelui Băsescu va netezi calea lui Ponta de a legifera cerinţele UDMR-ului. Cu Băsescu la Cotroceni, solicitările maghiarilor vor rămâne doar pe hârtie. Cu un preşedinte interimar precum Tăriceanu sau Zgonea, doleanţele maghiarilor vor putea primi binecuvântarea Guvernului şi a Parlamentului, în aplauzele politicienilor infractori majoritari în aceste două instituţii.
Al doilea motiv ar putea fi controlul pe care Moscova l-a avut şi-l are asupra PSD-ului, graţie bunei colaborări cu Ion Iliescu. Începând cu Ion Iliescu, continuând cu Mircea Geoană şi acum Victor Ponta, toţi liderii PSD-ului au avut relaţii apropiate, chiar amicale, cu Moscova. Preşedintele Băsescu ştie mai multe despre relaţia PSD – Moscova şi probabil că în campania alegerilor prezidenţiale va face anumite dezvăluiri, lucru de care se teme şi Ponta şi de aici dorinţa sa de-al suspenda din funcţie cât nu va fi prea târziu.
S-ar putea să mi se reproşeze că fabulez cu relaţia PSD – Moscova. Asta doar din partea celor cu memoria scurtă. Le amintesc celor care nu dau crezare acestor afirmaţii ale mele legate de prietenia PSD – Moscova că la formarea Guvernului Ponta, proaspăt numit ministru la Externe, clujeanul Andrei Marga a declarat că prioritatea sa va fi dezvoltarea relaţiilor cu Moscova. Marga n-a făcut decât să dea pe faţă ceea ce şeful său, premierul Ponta, îi ceruse de fapt.
Suspendarea preşedintelui Băsescu a fost deja dată în lucru la maşina de propagandă televiziunilor lui Voiculescu şi Ghiţă. Turma de români care au devenit dependenţi de aceste două posturi de televiziune nu va înţelege pericolul care ne paşte. Turma va pricepe doar că preşedintele Băsescu trebuie suspendat pentru că este un pericol pentru ţară, fără să înţeleagă care este acest pericol şi în ce constă el. Dacă preşedintele Băsescu va fi suspendat pe 23 septembrie, aşa cum a anunţat Tăriceanu, înseamnă că planul suspendării exista deja şi se aştepta un motiv sau o conjunctură politică favorabilă.
Creşte tot mai mult corul vocilor unor intelectuali români care şi-au dat seama că Guvernul Ponta şi PSD-ul sunt cei mai periculoşi duşmani ai firavei democraţii existente în România. Din păcate acest cor este departe de a se face auzit în plan naţional, el fiind acoperit de propaganda de nestăvilit a Antenelor şi a României TV. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Noroc până la capăt
Horoscopul zilei
Scrisoarea unei tinere către Victor Ponta:
„Îţi scriu ca şi cum ai fi Moş Crăciun. El sper să facă minuni în ajun de Crăciun, dumneata faci pomeni în ajun de alegeri”
Traian Basescu: Am pus tara acolo unde trebuia sa fie
Patriarhul Kievului: Vladimir Putin este un "nou Cain", posedat de Satana
Nu stim cati romani sunt in afara granitelor. Am rugat bisericile sa adune repede date
Iliescu a protejat sistemul, Constantinescu a fost infrant, eu am ingenuncheat sistemul
Petro Poroshenko: Rusia ar putea "cuceri" nu doar Kievul, ci si orice alt oras european, inclusiv Bucurestiul
Prognoza meteo pentru inceputul saptamanii
Ponta, Tariceanu si UDMR fac jocul Moscovei lansand teme ca suspendarea sau autonomia
Lider al separatistilor: Vom fi multumiti cand vom ajunge la granita cu Romania
Botoşani: „Zilele recoltei”, o manifestare politică social-democrată ratată
Ioan Rotundu
Hopa, hopa, hopa,
A intra în joc şi popa!
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu: Baronul de Văculeşti
Dinamica economiei: Legumicultura lui Leampăr
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog