Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Economic
Editorial
Alune americane
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
7416
De la 07 Ianuarie 2003
85223378
Editorial

Slugărnicia la români

  • Ioan Rotundu
  • 2 June 2013, 23:00
Dintre toate ţările europene, cred că România este cea mai slugarnică faţă de instituţiile şi organismele europene şi internaţionale. Pregătirea pentru intrarea în Uniunea Europeană,, realizată în cea mai mare parte de Guvernul Năstase, a distrus agricultura şi zootehnia românească. Cei care au negociat la acea vreme, au acceptat ca România să nu mai deţină ferme zootehnice şi complexe de porcine pe motiv de vaccinare contra pestei porcine.
De fapt, în spatele acestei restricţii stăteau interesele unor ţări din UE de a deschide porţile României pentru carnea lor de porc. Şi au reuşit, noi închizându-ne abatoarele şi laboratoarele de carmangerie care prelucrau carnea din producţia internă şi am prelucrat carnea lor plină de E-uri.
Exemplele pot continua şi în domeniul economic, când am fost nevoiţi să privatizăm marile combinate siderurgice ca apoi să le preia firme străine ca să le închidă rând pe rând, pentru a scoate siderurgia românească de pe piaţa internaţională. S-au găsit suficiente cozi de topor în Guvernul Năstase, Tăriceanu şi Boc ca să accepte fără amendamente condiţiile impuse de către cei din Comisia Europeană, numai să primim cuvinte de laudă că suntem disciplinaţi. Da, suntem disciplinaţi, dar cu ce costuri?
Când Comisia Europeană a pornit asaltul asupra reformelor din politica energetică, din nou am fost primii care am plecat capul şi am introdus politice certificatelor verzi. Guvernul Ponta n-a scos un cuvânt când a trebui să aplice noi taxe distribuitorilor de energie, taxe pe care le plătesc acum, cu vârf şi îndesat, consumatorii.
Când scriam în decembrie anul trecut şi ianuarie acest an că toate aceste taxe le vom plăti noi şi nu distribuitorii de energie, comentatorii pro PSD mă înjurau că sun pedelist. Iată că, cel mai înverşunat social-democrat botoşănean, Gheorghe Vâzdoagă, a ajuns să înjure Guvernul Ponta pentru că i-a venit la factura de consum energie electrică de 3300 lei, din cauza taxelor aplicate, să plătească 10.000 lei. S-a declarat siderat. Să se declare, dar a luptat trup şi suflet ca USL să preia guvernarea. Iată că a preluat-o!
Ministrul Dsan Nica recunoaşte că România are acum cea mai scumpă energie electrică din Europa din cauza certificatelor verzi, o taxă care să susţină investiţiile în energia regenerabilă.
Din cauza acestei taxe s-au închis oţelăriile Mechel, se vor închide Mittal Galaţi, Alro Salatina şi altele. Premierul Ponta a tot încercat să ne ameţească cu băieţii deştepţi din energie, care ne fură energia şi noi o plătim. Total fals. Acei băieţi deştepţi sunt mari consumatori de energie pentru că produc şi creează locuri de muncă. Acum, premierul Ponta şi-a dat seama că de-şi închid băieţii deştepţi I fabricile, şomajul va creşte peste cota de susţinere de la buget.
Mai auziţi prea des despre băieţii deştepţi din energie? Mai rar şi doar cu jumătate de gură. Acum Ponta caută soluţii ca să convingă Comisia Europeană să poată da energie ieftină la Mittal Galaţi, Alro Slatina şi pe unde mai este nevoie, ca să susţină industria.
Ministrul Dan Nica a recunoscut că cea mai mare prostie pe care a făcut-o Guvernul Ponta a fost introducerea certificatelor verzi în plata facturilor la consumul de energie electrică atât la persoane juridice cât şi consumatorii casnici. Cu cea mai scumpă energie electrică din Europa, cu cel mai înalt grad de sărăcie. Guvernul Ponta duce România spre un dezastru economic.
Şi totul din slugărnicia noastră de a fi lăudaţi de cei care sub nicio formă nu ne-au dorit şi nu ne doresc binele. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: De ce parlamentarii sunt ca broasca ţestoasă
Lumea luî Rotundu: Baronul de Vlăsâneşti
Alune americane
Ioan Rotundu
E nevoie de 4 miliarde de euro pentru infrastructura sistemului sanitar
unde i-om găsi, nu ştiu
Cazurile de şantaj din presa ultimilor ani
vezi acuzaţiile şi ce s-a ales de dosare
Nicolaescu nu-i utopic cu privire la eradicarea şpăgii din sistemul sanitar:
SUA se ciondăneşte iarăşi cu Beijingul
Germania: Mii de manifestanţi anti-austeritate la Frankfurt
Ministrul Şova a negociat cu mama sa şi a pierdut 37,2 mln euro din banii noştri
Senatul egiptean, dominat de islamişti, declarat neconstituţional
Iran: Ahmadinejad a trecut pe lângă moarte
Găseşte băncile ţapi ispăşitori pentru lipsa banilor la buget
Botoşani: Baronul de Vlăsâneşti
Ioan Rotundu
Schimbă structural viziunea asupra fondului funciar botoşănean
Staţiunea Popăuţi, comentatorii şi ASAS
Ioan Rotundu
Loteria Română: Numerele câştigătoare la tragerea din 2.06.2013
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă