Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13194
De la 07 Ianuarie 2003
122898843
Editorial

Somnul românilor naşte monstrul Secuiesc

  • Ioan Rotundu
  • 18 November 2012, 23:00
Maghiarii se adună pentru a declara autonomia Ţinutului Secuiesc iar Guvernul Ponta tace, cum tace şi Preşedinţia.
Evenimentul este periculos, foarte periculos. Aşa au început toate conflictele. În fosta Iugoslavie, între popoarele din zona Caucazului, aşa s-a întâmplat cu Transnistria Republicii Moldova.
Ungurii n-au ales la întâmplare evenimentul. În plan european şi mondial sunt în desfăşurare o serie de evenimente extrem de periculoase pentru pacea în lume. Israelul a atacat din nou Palestina şi a distrus sediul Guvernului Hamas. Nici când preşedintele Egiptului s-a aflat în Palestina Israelul n-a încetat atacurile. În Europa ţările membre ale Uniunii au mari disensiuni în ce priveşte bugetul pentru anul 2013. Polonia are o răfuială cu Anglia. România are şi ea probleme cu aceeaşi Uniune Europeană şi pe seama aceluiaşi buget.
Spania, Italia, Grecia, Franţa, Irlanda au probleme cu măsurile de austeritate, cu tăierile de salarii şi pensii, cu reducerile de personal bugetar.
Spania are probleme şi cu autonomia ţinutului bascilor. Mai nou provincia Cataloniei a anunţat că-şi va declara independenţa faţă de Rgatul Spaniei, devenind stat de sine stătător.
La sud de Dunăre, Bulgaria se confruntă cu proteste de stradă tot pentru că Guvernul a aplicat măsuri de austeritate.
În toată această nebunie mondială şi europeană, în România liderii politici ai celei mai puternice alianţe de partide se contrează cu preşedintele ţării. Profitând de toată această degringoladă politică externă şi internă, ungurii din zona Ţinutului Secuiesc susţinuţi din umbră de UDMR sunt pe cale să-şi declare autonomia. Pentru ei este un moment prielnic, autoritatea Statului Român fiind aproape inexistentă în această zonă.
Odată adoptată o astfel de declaraţie de autonomie, primul stat care se va grăbi să le recunoască autonomia şi să lege relaţii diplomatice va fi Ungaria. După ea s-ar putea să urmeze Rusia, ca să poată stăpâni şi domina Republica Moldova fără vreun amestec al României.
Ungurii coc demult autonomia Ţinutului Secuiesc iar autorităţile române au luat totul drept o o glumă. În această zonă mâna lungă şi puternică a legii n-a pătruns niciodată în perioada postdecembristă. Grofii unguri fac legea în administraţia publică locală, în economia zonei. Munţi întregi au fost defrişaţi şi lemnul cărat în Ungaria dar procurorii n-au iniţiat nicio anchetă, DNA-ul n-a operat nicio arestare spectaculoasă.
Nu cunosc ce informaţii deţin serviciile noastre secrete, dar presupun că sunt în cunoştinţă de cauză cu starea de spirit din această zonă geografică a României cuprinsă de judeţele Harghita şi Covasna şi au habar de acţiunile care se pun la cale.
Numai că a deţine aceste informaţii care, cu certitudine ajung pe masa preşedintelui şi a premierului, fără ca aceşti doi factori decidenţi să ia măsurile cuvenite, munca serviciilor de informaţii devine inutilă şi neoperantă.
Dacă cineva îşi imaginează că ce vor ungurii seamănă cu fosta Regiune Autonomă Maghiară înfiinţată de comuniştii lui Gheorghiu-Dej, se înşeală amarnic. De această dată se pune la cale o autonomie teritorială premergătoare federalizării ţării.
USL merge, politic, la braţ cu UDMR, acest UDMR mereu prezent la guvernare pe post de piază rea pentru unitatea teritorială a României. Premierul Ponta tace, Antonescu îşi continuă hibernarea din care se trezeşte din când în când pentru a ne ţine o cuvântare, după care aţipeşte înapoi. Preşedintele Băsescu, care ar trebui să convoace CSAT pentru a se stabili un plan de măsuri se duce la Bruxelles.
Românii sunt dezbinaţi de lupta pentru putere dintre USL, ARD, PPDD. Conştiinţa naţională a ajuns ceva de domeniul istoriei, pentru că în zilele noastre nu mai există sentimente patriotice care să pună interesul naţional mai presus şi decât viaţa. Jertfa supremă pentru ţară au cunoscut-o bunicii noştri. De la ei încoace nu mai putem vorbi de aşa ceva.
Pe 24 noiembrie România va fi o ţară ca o stână fără stăpâni şi câini de pază. Încă o dovadă că ungurii au ales bine momentul declarării autonomiei. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Dialog conjugal
Gastronomie: Chiftele turceşti
Băsescu a devenit şeful campaniei PDL si purtătorul de cuvânt la alegeri
Urban Serv strnge moloz de la populație
Preşedintele Moldovei respinge deschiderea unui consulat rusesc în Transnistria
Secesiunea Cataloniei ar lăsa regiunea în afara Uniunii Europene, confirmă Barroso
Mii de bulgari au cerut demisia guvernului
Se pregăteşte autonomia Ţinutului Secuiesc
Divergenţe profunde între Varşovia şi Londra în privinţa bugetului UE
Dinamica economiei: Ferma lui Viorel Marocico
Noi represalii ale autorităţilor sârbe împotriva Părintelui Boian
Victor Ponta: Viitorul guvern USL va avea altă structură; vor fi şi miniştri noi
Traian Băsescu le cere politicienilor să nu mai facă declaraţii antieuropene
Inventator român premiat cu aur la Salonul Internaţional Innova-Eureka Bruxelles
DE CE CANDIDEZ? (P)
Botoşani: Răşitariu, victimă na mafiei avocaţilor şi experţilor corupţi
Încurajăm studenţii şi tinerii să fie parte a democraţiei româneşti
Iulian Matache anunţă pomeni electorale pentru botoşăneni
Ador si Pro Canes donează cuşti şi boluri căţeilor din padocul public
Fantomele prin ceaţa nopţii erau… USL-iste
Ioan Rotundu
Botoşani: Şedinţă crucială de Comitet Director la Spitalul judeţean
Instanţele, aglomerate de procesele datornicilor la apă
Spitalul Judeţean, succes doar pe jumătate în procesul cu Sanomed
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog