Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4071
De la 07 Ianuarie 2003
123137811
pnl
Editorial

Strategia protopopului a eşuat

  • Ioan Rotundu
  • 19 January 2012, 23:00
În cursul zilelor de marţi şi miercuri, protopopul Lucian Leonte a făcut presiuni uriaşe pentru a bloca difuzarea pe Tele’M a reportajului din cadrul emisiunii Lumea lu’ Rotundu intitulat „Popa, băutura şi femeile”. Mai întâi a încercat să rezolve problema la conducerea Tele’M. De aici i s-a spus că reportajul este al lui Rotundu, postul având numai rolul de difuzor. Dar părintele protopop nu s-a lăsat păgubaş. El a intervenit la prefectul Cristian Roman ca acesta la rându-i să intervină la conducerea Tele’M ca să nu mai difuzeze reportajul.
Prefectul i-a sugerat să ia legătura cu subsemnatul, dar părintele a evitat să mă contacteze. În schimb, l-a contactat pe primarul Cătălin Flutur ca măcar acesta să intervină la TeleM şi să blocheze difuzarea. N-a reuşit!
Am aflat pe surse de toate aceste demersuri ale părintelui protopop. În reportajul difuzat nu au fost secvenţe care să-l incrimineze pe părintele protopop Lucian Leonte. Singura suspiciune a sătenilor din Buhăceni era, conform spuselor părintelui Cosmin Ivasuc, că ar fi fost cununat de protopop.
Părintele Leonte putea foarte bine să mă contacteze, în urma reportajului scris difuzat pe site-ul Jurnalului, şi să confirme sau să infirme această ipoteză. Nu este cu nimic degradant să recunoşti că ai cununat o persoană. Dimpotrivă, eu aş zice că este ceva onorant. Dacă finul se manifestă ulterior total inadecvat în societate, nu este vina naşului.
Numai că teama părintelui protopop pare să aibă alte cauze. Cei din Buhăceni au reclamat în mai multe rânduri comportamentul imoral şi absolut incompatibil cu statutul de preot al părintelui paroh Ivasuc. Numai că părintele protopop n-a dat curs reclamaţiilor şi n-a efectuat o anchetă la faţa locului.
Nici când i s-a spus că părintele Ivasuc a fost părăsit de soţie, pe care o bătea într-un mod bestial, n-a efectuat cercetările de rigoare şi n-a luat nicio măsură, deşi un preot ortodox, fără nevastă, nu mai are dreptul de a presta servicii bisericeşti.
Cum tot scandalul cu preotul de la Buhăceni a depăşit graniţele judeţului şi a ajuns la Mitropolia Iaşi, părintele protopop Leonte a simţit că se află în pericol. Înalt Prea Sfinţia Sa Teofan, Mitropolitul Moldovei, nu prea-l are la suflet pe protopopul botoşănean.
Tot pe surse am aflat că părintele Lucian Leonte va fi înlocuit de la Protopopiatul Botoşani cu preotul Fercalo de la Biserica Sf. Ioan din Botoşani. Părintele Fercalo este iubit de creştini, este respectat de colegi şi s-a dovedit a fi de o vrednicie deosebită. Toate aceste calităţi ale sale au ajuns şi la ştiinţa mitropolitului Teofan, care l-ar dori protopop de Botoşani.
Dacă lucrurile stau aşa, atunci se explică disperarea cu care părintele protopop Leonte a încercat blocarea difuzării reportajului8. S-ar putea ca acest reportaj să-i fie cireaşa de pe colivă. Mi-ar părea rău să fie aşa, dar vine aparţine exclusiv părintelui Leonte care a tolerat nepermis de mult comportamentul inadecvat al preotului din Buhăceni.
Astăzi, la Buhăceni, dacă nu-şi bagă dracul coada încă o dată, un preot inspector de la Mitropolia Iaşi va efectua o anchetă. Dacă preotul paroh Ivasuc va fi sancţionat în vreun fel vom afla după ce ancheta se va încheia.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Slvaţi de pompieri după o intervenţie extrem de dificilă
Bancul zilei: Păsărească
Reţeta zilei: Cum se fac drojdiile de pâne
Caricatura zilei
Legea privind publicitatea stradală poate fi aplicată
În acest week-end are loc celebra vânătoare de mistreţi de la Balc.
Situaţia politică din China este "foarte, foarte delicată"
Ungaria vizează un acord de împrumut de 17-20 miliarde euro de la FMI
Zona Euro dă semne timide de stabilizare, euro nu se va prăbuşi
Botoşani: Încă doi „săraci” s-au alăturat protestatarilor
Ioan Rotundu
Căsuţele de la Ipoteşti vor scăpa de mobilierul „preistoric”
La Memorialul Ipoteşti s-au făcut economii pe seama imaginii lui Eminescu
s-a returnat la buget circa un miliard jumătate lei vechi
USL s-a „rupt” în două la Botoşani
Şeful de la Memorialul Ipoteşti îşi ironizează abgajaţii
vrea să aducă Lacul cu nuferi în curtea instituţiei
Dascălii botoşăneni sunt chemaţi la grevă
De după gratii, Liliana Teodoriu a prins gustul proceselor
Botoşani: Spitalul judeţean aglomerat de persoane cu fracturi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog